שתף קטע נבחר

מצב חירום בג'מייקה בגלל גל רציחות

מספר מקרי הרצח במונטיגו ביי, העיר השנייה בגודלה באי והמרכז התיירותי שלו, הגיע לשיא - והממשלה החליטה להיאבק ב"מפלצת הפשע". אלפי חיילים ושוטרים התפרסו ברחובות, והתיירים התבקשו להישאר באתרי הנופש

ג'מייקה הכריזה מצב חירום באי בעיר השנייה בגודלה במדינה, מונטיגו ביי, שם נאבקות הרשויות בגל רציחות. התיירים התבקשו להישאר באתרי הנופש בעקבות החלטתו של ראש הממשלה אנדרו הולנס על פריסת אלפי חיילים ושוטרים ברחבי העיר בת 200 אלף התושבים, שבה נמצאים כמה מאתרי התיירות היוקרתיים באי.

 

ארה"ב, קנדה ובריטניה פרסמו אזהרות לאזרחים שמבקרים בג'מייקה בעקבות הכרזת החירום. "כרגע אתם צריכים להגביל את התנועה שלכם מחוץ לאתרים באזור, במיוחד אם אתם נוסעים בלילה", נכתב באתר משרד החוץ הבריטי.

מונטיגו ביי בג'מייקה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מונטיגו ביי בג'מייקה(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות עלה מספר מקרי הרצח במונטיגו ביי והגיע ב-2017 לשיא של 335 בני אדם, רובם נרצחו בגלל אלימות של כנופיות והונאה כתוצאה מהגרלות בלתי חוקיות, פרשה שבה הפסידו מאות בני אדם – בעיקר אמריקנים מבוגרים – מיליוני דולרים.

 

בשבוע שעבר הולנס אמר שממשלת ג'מייקה "הגיע לשלב שבו היא מוכנה לנקוט צעדים נוקשים כדי לוודא ש'מפלצת הפשע' לא פוגעת בעתידה המבטיח של ג'מייקה". הוא הוסיף כי במסגרת מצב החירום לכוחות הביטחון יוענקו סמכויות יוצאות דופן – וחלק מזכויות האזרחים ייפגעו. עם זאת הוא הדגיש שהדבר לא אומר שהסמכות של כוחות הביטחון תהיה שרירותית, או לא תיבדק.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

דובר האופוזיציה בג'מייקה, פיץ ג'קסון, אמר שמפלגתו תומכת במאמץ להילחם בפשע, ותמתין לתקנות שמסדירות את מצב החירום – שאותן יש למסור לידי הפרלמנט. גם לשכת המסחר של ג'מייקה בירכה על מצב החירום, ואמרה שהאלימות מסכנת את הכלכלה של ג'מייקה – שתלויה בתיירות.

 

ארגון אמנסטי מתח בעבר ביקורת על הרשויות בג'מייקה בעקבות מקרים רבים שבהם מתים חפים מפשע מאש המשטרה, שמאיימת על משפחות הקורבנות. שיעור מקרי הרצח בג'מייקה, שבה חיים 2.7 מיליון בני אדם, הוא מהגבוהים בעולם: 43 ל-100,000 תושבים, נכון לשנת 2015.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים