שתף קטע נבחר

ערבי קונספט בחללי אירוח ובמסעדות

שוברים שיגרה: מאייל שני ועד לופט מחתרתי באבן יהודה - חללי אירוח ומסעדות בקטע אחר

לופטים לאירועי קונספט, סטודיו שף לארוחות פופ-אפ, מסעדות שפתוחות רק ערבים בודדים בשבוע, במהלכם מוגשות ארוחות שמגובשות סביב נושא או מאפיין מיוחד: כיום יש יותר ויותר אלטרנטיבות למסעדות הרגילות עם צוותי המלצרים העייפים, המארחות חסרות הסבלנות והטבחים שמאכילים בסרוויס אחד מאות סועדים.

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:

 

יצאנו בחיפוש אחר המקומות הייחודיים הללו בארץ, שלרוב מתאפיינים במטבח פתוח עם דגש על אירוח אישי של השף, כמות מוגבלת של סועדים שמתרכזים סביב שולחן אבירים אחד ותפריט משתנה ומלא התעוזה ויצירתיות קולינרית.  

חלל אינטימי ונעים ותפריט כפרי ומפנק. מנה ממסעדת "הס 4" (צילום: יח"צ)
חלל אינטימי ונעים ותפריט כפרי ומפנק. מנה ממסעדת "הס 4"(צילום: יח"צ)
   

חללים פרטיים בהם מתקיימות ארוחות קונספט 

 

עודד טלמור

עודד טלמור הוא שף בוגר Unlv שבמשך קרוב לעשור עבד במסעדות מובילות בלאס וגאס ובקליפורניה. לאחר חזרתו ארצה הוא בנה לופט בו הוא מקיים ארוחות קונספט, מארח אירועי פופ אפ ואירועים פרטיים. הלופט משתרע על פני 70 מטרים, והוא מעוצב בסגנון תעשייתי בסגנון "ברילנאי" עם גרפיטי וקירות בטון חשופים. יש בו מטבח פתוח, והוא יכול להכיל בין 30-15 סועדים, כשההרשמה לאירועים הפתוחים מיועדת לזוגות, לקבוצות או לאורחים בודדים.

 (צילום: אילנית תורג'מן) (צילום: אילנית תורג'מן)
(צילום: אילנית תורג'מן)

טלמור עורך במקום ערבי אוכל הודי, ערבי Row food, ערבי פלאו וערבי קונספט נוספים, שלעתים מתארחים בהם גם שפים אורחים ואנשי מקצוע שמשלימים את החוויה הקולינרית (כמו למשל באירוע הקרניבורי שהתקיים במקום, בו השתתפה נטורופטית שמתמחה בתזונת פלאו). אירועי קונספט מתקיימים שם פעמיים בחודש ואירועי פופ אפ - אחת לחודש.

 

בין מנות הדגל של השף טלמור תמצאו פיצה עם גבינה כחולה, פרושוטו ודובדבני אמרנו; שרימפס סקמפי בחמאה, ערק ושמנת; נקניקיות צ'וריסוס ועגבניות שרי; וכרוב ניצנים צרוב במחבת עם חמאה שרופה, פרמזן, בייקון וכמהין.

 (צילום: איתי סליקטר) (צילום: איתי סליקטר)
(צילום: איתי סליקטר)

מחיר הארוחה בערבי הקונספט או באירועי הפופ אפ נע בין 400-300 שקלים (כולל האלכוהול).  

 (צילום: אלון שטרן) (צילום: אלון שטרן)
(צילום: אלון שטרן)

לפרטים נוספים ולבדיקת המועד הקרוב לארוחת הקונספט כנסו לדף הפייסבוק: Oded Talmor

אבן יהודה, 054-4210482‏ (הימים בהם מתקיימות ארוחות קונספט אינם קבועים), לא כשר

  

Burek

 

Burek היא מסעדת הקונספט של השף ברק יחזקאל, ששוכנת בתוך חלל תעשייתי יפהפה ששימש בעבר סטודיו לאומנות. המקום מכיל מטבח פתוח ששוכן בסמוך לשולחנות הסועדים, מה שיוצר דיאלוג קולינרי מעניין בין האורחים לבין הטבחים והשף.

 (צילום: אביעד זיסמן) (צילום: אביעד זיסמן)
(צילום: אביעד זיסמן)

בקומה העליונה יש עמדת די.ג'יי, שמתאים את הסגנון המוזיקלי לקהל הסועדים שנמצא במקום. במהלך השבוע המקום מארח אירועים פרטיים, ובימי רביעי בלבד הוא נפתח לקהל הרחב.

 (צילום: אביעד זיסמן) (צילום: אביעד זיסמן)
(צילום: אביעד זיסמן)

לארוחה שמוגשת ביום הזה יש מחיר קבוע שכולל קוקטייל ומנות שיחזקאל רקח לאותו ערב, ביניהן: דג נא עם חזרת, פסטה טרגון וסרטנים, עלי מנגולד עם ריקוטה ועגבניות, נתח בשר מהמעשנה שבחצר ועוד. מחיר הארוחה - 320 שקלים, ויש להזמין מקום מראש.

 (צילום: אביעד זיסמן) (צילום: אביעד זיסמן)
(צילום: אביעד זיסמן)

לפרטים נוספים כנסו לדף הפייסבוק: Burek - בורק

צריפין 39 תל אביב, 03-7516893, רביעי 24:00-19:30, לא כשר

  

מטבחצר

מתחם קולינרי פרטי ששוכן בסמוך לשטח חקלאי במושב גינתון. המקום שייך לשני שפים תל אביביים - יוגב ירוס ("מל ומישל") ואייל סניור (שעבד ברוב מסעדות היוקרה בישראל). כאן הם עורכים אירועים פרטיים וארוחות קונספט המוקדשות לאזור החקלאי, לשיטות בישול מסוימות, לליקוט או ליינות של יקב כזה או אחר. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ערבי הקונספט שמתקיימים כאן בימי חמישי מתבססים על סעודות דגים ופירות ים או, לחילופין, מוקדשים לעישון או למטבח הטבעוני. לעתים, יוצרים השניים גם שיתופי פעולה עם שפים נוספים שמגיעים למקום. במקום פועלות שתי מעשנות, אחת לדגים ואחת לבשר, ואילו העשבים והלימונים נקטפים מהמשק הסמוך למתחם.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן משתנה מאירוע לאירוע, ומה שנשאר תמיד אותו הדבר הם קבלת האורחים שנעשית על ידי מלצרים שמגישים לכל אורח קוקטייל פתיחה. מחיר הארוחה נע בין 300-250שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לקבלת פרטים נוספים כנסו לדף הפייסבוק: מטבחצר

מושב גנתון, 054-4579200‏, חמישי 20:00- 23:00, לא כשר

 

Icook - המטבח של דורון בר און

שף דורון בר און הוא איש מרתק שמארח בביתו לא מעט שנים. בסטודיו שלו הוא מיישם הלכה למעשה את העקרונות של Farm to table מתוך הבנה אמיתית של החקלאות המקומית (בר און היה בצעירותו חקלאי). את הירקות הוא קונה מ"כרמל יבולים" הסמוכים לסטודיו שלו שבמושב היוגב, את הביצים ממגדל תרנגולות שנמצא במושב, ואת שאר חומרי הגלם הוא משלים מאזור עמק יזרעאל בלבד.

 (צילום: אורנה בן חיים) (צילום: אורנה בן חיים)
(צילום: אורנה בן חיים)
 

בכניסה למקום יש פטיו קטן עם רהיטי גן מעוצבים וסככה מעוטרת בגפנים, והסטודיו עצמו בנוי כחלל ענק עם מטבח פתוח ובו שולחנות אבירים ודלתות זכוכית ענקיים שפונים לפטיו. התפריט שבר און מגיש הוא אישי, מקומי ועונתי ויש בו מנות כמו "בורקס" ממולא עלי קייל, גבינה מולדבית וביצת בנדיקט מעל; דלעת ערמונים אפויה וממולאת בבשר טלה ותבלין "דואעה"; סלט תירס מתוק עם מנגו ליים ובצל ירוק; טוסט גבינה צרפתית עם נקניק האם, גבינת גרויאר וביצת עין; ומנה שנקראת "כמו מקלובה" עם כרובית, חיטה פריקי, קציצות בקר וטלה ויוגורט וטחינה מעל.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את המקום שלו בר און פותח לאירועים פרטיים, לסדנאות ולהרצאות בנושא אוכל, ובימי חמישי נערכות כאן ארוחות צהריים הכוללות שש מנות פתיחה ומנה עיקרית אחת שקובעת את מחיר הארוחה. בימי שישי יש כאן בראנץ' חקלאי, שמחירו 80 שקלים לסועד.

 

לפרטים נוספים כנסו לדף הפייסבוק: Icook המטבח של דורון בר און

מושב היוגב, 04-9893247, חמישי 11:00- 14:00, שישי 9:00- 15:00, לא כשר

 

סטודיו אוכל

חלל פרטי לאירועים המעוצב בסגנון כפרי מודרני. הוא שממוקם במבנה מגורים ישן במושב בוסתן הגליל, גודלו 150 מטרים ויש בו מטבח חיצוני שמאפשר לאורחים להיות חלק פעיל מהארוחה. המקום שייך לשף עידן רקיר ("מחניודה") ולאביחי פחימה, שהוא הסו-שף והמארח.

 (צילום: ריטבו צלמים) (צילום: ריטבו צלמים)
(צילום: ריטבו צלמים)

המקום יכול להכיל עד כ-60 סועדים, ומתקיימים בו ארוחות פרטיות ואחת לשבוע אירועי קונספט הפתוחים לקהל הרחב, בהם מתארחים שפים כמו אוראל קמחי, אור גינסברג ועומר עילואן.

 (צילום: ריטבו צלמים) (צילום: ריטבו צלמים)
(צילום: ריטבו צלמים)

ארוחות מסוג זה נמשכות קרוב לשלוש שעות והן מיועדות ל-35 אורחים מקסימום, כשהתפריט שמוגש בהן משתנה בהתאם לקונספט הנבחר. במהלך הארוחה כל אורח מקבל קוקטייל פתיחה, מוגשות מנות פתיחה למרכז השולחן ולאחר מכן מנה עיקרית לכל סועד. לקינוח - הצמד מגיש קינוח יצירתי שהורכב מ-30 מרכיבים שונים. מחיר הארוחה נע בין 350-250 שקלים.

 (צילום: ריטבו צלמים) (צילום: ריטבו צלמים)
(צילום: ריטבו צלמים)

לפרטים נוספים כנסו לדף הפייסבוק: סטודיו אוכל

בוסתן הגליל, 050-2223737‏ (הימים בהם מתקיימות ארוחות הקונספט אינם קבועים), לא כשר

 

מסעדות שפתוחות מספר ערבים בודדים בשבוע 

 

הס 4

השפית תמר כהן-צדק השיקה לאחרונה את גרסת הערב של "הס 4", כשנה לאחר שפתחה את המקום והגישה בה ארוחות צהריים בלבד. מעתה, המסעדה תיפתח לשני ערבים בשבוע, במהלכם תגיש כהן-צדק תפריט איטלקי, כפרי ומסורתי שמתכתב היטב עם החלל האינטימי והנעים של המסעדה.

 

התפריט שיוגש בערבים האלו יכלול מנות המזוהות עם מסעדת "קוצ'ינה תמר" של כהן-צדק, המושתתות על המטבח של חבל אמיליה רומנה הצפוני, עליו התחנכה השפית ועימו היא מזוהה. למנה ראשונה יוגשו כאן מנות כמו בודינו פרמגאנו - סופלה גבינות אוורירי עם פטריות צלויות (42 שקלים); ניוקי אה-לה רומנה מסולת ופרמזן ברוטב בשמל (48 שקלים); סלט אספרגוס ותות (48 שקלים); ריזוטו יער עם שלושה סוגי פטריות (52 שקלים); ומרק סרטנים פיקנטי (72 שקלים).

 (צילום: הילה פלר) (צילום: הילה פלר)
(צילום: הילה פלר)

לעיקרית תוכלו לבחור בין לחי עגל ביין אדום (88 שקלים); לזניה ארטישוק ובשמל (73 שקלים); טליאטלה ראגו (66 שקלים) ותבשיל אוסובוקו. לקינוח יוגשו במקום טרט טופו ושוקולד (32 שקלים) וטירמיסו (42 שקלים).

 

הס 4 תל-אביב, 03-5551038, רביעי-חמישי 23:00-18:30, לא כשר

 

הסלון

"הסלון", של השף אייל שני, הייתה מסעדת הקונספט הראשונה בתל אביב אותה פתח השף לפני כ-8 שנים. זה היה המקום הראשון שבו הקרפצ'ו הוכן על גבי שולחן הסועדים (ללא צלחת), וזה גם היה המקום הראשון שבו הקינוחים והסלטים נפרסו ישירות על הבר והמנות הוגשו לראשונה בתוך נייר אפייה. ואם כל זה לא מספיק - ה"סלון" היא המסעדה הראשונה בתל אביב שהייתה אמיצה מספיק להיפתח רק פעמיים בשבוע, וללא תפריט קבוע.

שף אייל שני. לא פוליטיקלי קורקט ()
שף אייל שני. לא פוליטיקלי קורקט

היום המקום נודע בעיקר בזכות הדלפק עמוס חומרי הגלם והמטבח הפתוח (והמשוגע) שגם אם תחפשו היטב לא תמצאו בו חוקים או היגיון, אלא רק רצון להעז ולהפתיע את הסועדים. לצד האוכל היצירתי, המקום מאופיין באווירה מחתרתית ובלתי פורמלית לצד אופוריה ותחושת שמחה, וכל אלו יוצרים חווית בילוי שונה ורחוקה במיוחד ממה שאנו רגילים לפגוש במסעדות שף.

 

מעבר יבוק 8 תל אביב, 052-7035888, רביעי-חמישי 01:00-19:00, לא כשר

 

אסאדו בר

המסעדה הקרניבורית הזו היא הוד ופאר לצליית בשר בשיטה הארגנטינאית, והיא פתוחה שלושה ימים בשבוע. בימים אלו מתקיימות בה חגיגות בשר כמו שרק הארגנטינאים יודעים לעשות. בכניסה למקום תלויים על שיפודי ברזל נתחי בשר אימתניים, ומתחתם משטח צלייה ארגנטינאי עם עצים בוערים.

 

מלבד האסאדו שמגישים כאן, שיש האומרים כי הוא הטוב ביותר בארץ, מציעים כאן גם מנות ארגנטינאיות כמו פרובולונה (44 שקלים) - גבינת מותכת וצלויה על המנגל; מושחס (49 שקלים) - שהם שקדי עגל, ובחורף יש גם מרק בשר ושעועית שמבושל בתוך סיר פויקה.

 

קיבוץ אלונים, 054-4200291, חמישי-שישי 21:00-12:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

 

לה טרה פרומסה

"לה טרה פרומסה" הוא יקב משפחתי ששייך לסנדרו פלגריני ממוצא איטלקי ושל אשתו אירית ממוצא קוצ'יני. בסופי השבוע הם פותחים מסעדה במתחם היקב, ומגישים בה ארוחות בקונספט מתחלף (למשל ארוחת דגים או ארוחת בשרים מעושנים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

גולת הכותרת כאן הוא השילוב שהשניים יוצרים בין המטבחים השונים שהם מביאים מהבית - האיטלקי הקלאסי מול הקוצ'יני המתובל מדרום הודו. חלק בלתי נפרד מהארוחה הוא, איך לא, היין שמייצרים השניים ביקב על פי המסורת המשפחתית העתיקה של סנדרו שהתחילה בשנת 1425.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

קיבוץ גת, 050-5684775, חמישי 22:00-19:00, שישי 16:00-12:00, 22:00-19:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר

 

הבית של סלאווה

מסעדה ערבית שסלאווה ובעלה עבדאללה, פותחים בימי שבת במתחם שצמוד לביתם בעין נקובה. העיצוב פשוט ומזכיר את המסעדות המזרחיות המוכרות, אבל האוכל שמוגש במקום הוא אוכל ערבי ביתי שלא תמצאו בשום מסעדה מזרחית סטנדרטית. סלאווה הנעימה והאדיבה מכינה את התבשילים במטבח הפרטי שלה, בניה עוזרים בשירות ועל הכל מנצח עבדאללה המשופם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

אם אתם בדרכם לטיול של שבת בירושלים, כדאי לכם לעצור אצלם כדי לטעום את המאפים השמנמנים שסלאווה ממלאת בגבינה, בתרד או בעלי זעתר; את השישבראק הממולאים בצנוברים ותרד ששוחים במרק חמצמץ של לבנה; את התבשילים הביתיים הקרים וגם את כל 14 הסלטים שמוגשים לשולחן.

 

התענוג כולו עולה 100 שקלים לסועד ואם תרצו, יש אפשרות גם להזמין בתוספת תשלום מנות בשר כמו צוואר כבש ממולא (130 שקלים), כתף כבש ממולא (400 שקלים לכתף במשקל של כ-2 קילוגרם), חצי עוף מסחן (100 שקלים) ופוחארה (120 שקלים), שהיא קדרת כבש וירקות.

 

עין נקובה 054-3355353, 054-3373652, שבת 12:00- 18:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים