שתף קטע נבחר

מסורב גט קיבל היתר להינשא לאישה נוספת

למרות יחסים מעורערים בין בני הזוג, סירבה האישה להתגרש באופן רשמי. הדיינים התרשמו שהיא מונעת מנקמה, ואפשרו לבעל להתחתן שוב

בית הדין הרבני בחיפה התיר לאחרונה לגבר שאשתו מסרבת להתגרש ממנו - לשאת אישה נוספת. הדיינים אברהם מאיר שלוש (ראב"ד), שמואל אברהם חזן ורפאל זאב גלב התרשמו שהאישה מאסה בבעלה, וכי סירובה להתגרש מונע מיצר נקמה ושנאה כלפיו.

 

בני הזוג נישאו ב-1973 והביאו לעולם ארבעה ילדים. יחסיהם עלו על שרטון ככל הנראה עקב בגידות הדדיות. הבעל הגיש תביעת גירושים שבה סיפר כי יותר משמונה שנים הוא גר ביחידה נפרדת בבית, ולמעט יחסי איבה עם אשתו - אין בינו לבינה כל קשר. לטענתו, כל ניסיון שלו לדבר איתה נתקל בצעקות וקללות, ובנוסף היא מסיתה את הילדים נגדו.

 

מנגד טענה האישה שהבעל מעליל עליה עלילות שווא, אבל הודתה ששוררים ביניהם יחסים קרים. על אף האמור, היא טענה שאהבתה אליו "עזה כמוות" וביקשה שלום בית.

 

בית הדין הרבני קיבל בתחילה את בקשתה, אך בדיון שהתקיים לאחר מכן התברר שיחסיהם נותרו על כנם, ולפני כשמונה חודשים הורו להם הדיינים להתגרש. אלא שהאישה סירבה בתוקף לקבל גט, ובנסיבות אלה ביקש הבעל להתיר לו לשאת אישה נוספת.

 

במהלך הדיונים הודתה האישה בפני הדיינים שבתקופת "שלום הבית" היא המשיכה להתנהג כלפי בעלה בגסות ודחתה אותו לחלוטין. הדבר הוביל את הדיינים למסקנה שהאישה בעצמה מאסה בבעלה וכי סירובה לקבל את הגט נובע מיצר נקמנות שבוער בה. "ובמקום 'עזה כמוות אהבה' נראה כי 'עזה כמוות הנקמה'", כתבו בפסק הדין.

 

הדיינים הפנו לכך שהבעל משתייך לעדה הספרדית וסקרו לעומק את דבריהם של פוסקי ההלכה ביחס לחרם דרבנו גרשום, האוסר לכפות גט על אישה ולהינשא לאישה נוספת.

 

מאחר שחרם דרבנו גרשום לא התקבל בעדה הספרדית, נקבע כי הוא לא חל על הבעל, ומשכך ניתן להתיר לו לשאת אישה שנייה גם אם הדבר נעשה למורת רוחה של אשתו.

 

הדיינים ציינו שבדרך כלל בעל שקיבל היתר צריך להפקיד את הגט ואת סכום הכתובה בבית הדין, ורק אז ניתן לאפשר לו להינשא לאחרת. ואולם, מאחר שבמקרה הנוכחי הם קיבלו את הרושם שהאישה מסרבת להתגרש ללא הצדקה, נקבע כי הבעל לא צריך לעשות כן, מה גם שבעדה הספרדית בעל רשאי להיות עם שתי נשים גם ללא הפקדת הגט.

 

"בית הדין חוזר וקורא למשיבה לסיים פרק זה בהקדם ולהתגרש בהסכמה מבלי להזדקק להיתר הנישואין", הפצירו הדיינים באישה בסופו של פסק הדין, והעניקו לבעל היתר להינשא לאישה שנייה, שייכנס לתוקף בכפוף לאישורו של נשיא בית הדין הרבני הגדול.

 


פורסם לראשונה 26/01/2018 08:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד אביגיל שיינין
מומלצים