שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הפירות המשכרים של ט"ו בשבט
    פטל אדום, פסיפלורה ואתרוג יפני: משקאות פירותיים במיוחד שתוכלו להשיג בארץ ויעשו לכם שמח בט"ו בשבט

    ההיסטוריה מוכיחה שהאנושות שותה יין ענבים מזה אלפי שנים, אולם לצד היין הקונבנציונלי, ממצאים ארכיאולוגיים בארץ מראים כי אבותינו אף לגמו שיכר תאנים, שיכר תפוחים ושיכר רימונים.

     

    כיום, אפשר למצוא בארץ משקאות אלכוהוליים שעשויים מכל פרח, פרי או ירק שעולה על הדמיון - דרך תירס, גזר ועגבנייה, המשך בוורדים וכלה במשקה בצל אלכוהולי ומתוק במיוחד. לפניכם סיפורם של כמה משקאות פירותיים ומפתיעים שאפשר להשיג בארץ.

    לחיים וחג ט"ו בשבט שמח! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    לחיים וחג ט"ו בשבט שמח!(צילום: shutterstock)
     

    איש הפסיפלורה

    פרי הפסיפלורה מכונה בעברית "שעונית נאכלת" (על שם הצלקת בפרח שנראית כמו מחוגי השעון). ייתכן כי קיבל את שמו מאנגלית (Passion Fruit - פרי התאווה), תוך שיבוש המילה "Patience" – סבלנות או רוגע, כיוון שבאמריקה הלטינית הוא נחשב לצמח מרגיע במיוחד. אבל כידוע, סקס מוכר יותר, ולכן הכינוי פרי התאווה רק מגביר את המכירות של המשקה.

    פישביין והפסיפלורה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    פישביין והפסיפלורה(צילום: יח"צ)
      

    מי שעלה על הפטנט של הפרי החושני הוא לא אחר מאשר שי פישביין ממושב עין עירון, שהחליט להפוך את משקה הפסיפלורה לעסק. במהלך השירות הצבאי שימש פישביין כטייס מסוקים, סיים את הטכניון בהנדסת אלקטרוניקה, עבד כמה שנים בחברת מחשבים גדולה ולאחר מכן עשה הסבה לחינוך. הוא עבד 16 שנים כמורה, ובמקביל פיתח תוכניות לימוד בתחום המדע וההנדסה. "את פיתוח המשקה – פלורה", מספר פישביין, "התחלתי כתחביב בזמן שעבדתי כמורה, מתוך מטע הפסיפלורה המשפחתי. משם פיתחתי אותו לעסק".

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    כיום פישביין מכונה "איש הפסיפלורה" ומייצר את המשקה האלכוהולי המופק מפירות הפסיפלורה הגדלים במשק בעין עירון, שם הם נסחטים, מסוננים (תוך שמירת כל סגולות הפרי, כולל הבשומת והטעם), ולאחר מכן מותססים ליצירת השיכר. משקה הפלורה בצבע כתמתם-צהבהב וטבעי לחלוטין, האף נעים, בושמתי, פרחוני ואילו הטעם מענג, רך, קטיפתי ומאוד מדויק. מאוד מומלץ. כמה: בקבוק 200 מ"ל - 50 שקלים, בקבוק 500 מ"ל - 80 שקלים.

     

    פירות היער של פסקל

    דניאל גרין הוא מוזיקאי ישראלי מצליח בארצות הברית. במהלך סיבוב ההופעות שלו במדינת וושינגטון, ביקר ביקב המשפחתי הקטנטן של דייב וג'ודי פסקל. להפתעתו, היקב לא ייצר יין מענבים, אלא שיכר מפירות יער שונים הגדלים בצפון הקר של ארצות הברית. עם ייצור של אלפי בקבוקים בודדים בלבד מדי שנה, התעניין גרין אם הם מוכרים את התוצרת שלהם גם לישראל, ומשפחת פסקל ענו לו בגיחוך: "לישראל? לא, זה ממש רחוק". גרין החליט לקחת יוזמה, ולהיכנס לתחום המסובך של ייבוא משקאות אלכוהוליים לישראל.

     

    לאחרונה החלו להגיע לארץ משקאות פירות היער של פאסק, אולם חשוב לציין כי אלו משקאות בפני עצמם ולא תוספת לקוקטייל, כיוון שאינם מחוזקים בכוהל ולא מוסיפים להם סוכר או כל חומר מלאכותי אחר.

    עכשיו הם מגיעים גם לישראל. היינות של פסקל (  צילום: ליאור משה) (  צילום: ליאור משה)
    עכשיו הם מגיעים גם לישראל. היינות של פסקל( צילום: ליאור משה)

    בישראל ישנם שלושה סוגי שיכר פירות יער בתכולה של 750 מ"ל: שיכר פטל אדום המיוצר מ-100% פרי, עם גוף בינוני ומתיקות מתונה. המשקה משתלב נהדר עם בשר ברביקיו, גבינות או קינוחי שוקולד; שיכר פטל שחור במתיקות בינונית, שמשתלב עם גבינות, דג סלמון, בשר אדום או פסטה; ושיכר אוכמניות במתיקות בינונית, בעל בשומת עשירה במיוחד ובטעם אלגנטי, משתלב נהדר עם גבינה, עוף, צלעות טלה, פטה כבד או סלמון. כל המשקאות הם בעלי 11% כוהל. מחיר בקבוק לצרכן נע בין 120-105 שקלים.

     

    פירות יפניים: יוזו ואומה

    יוסי שבו פתח את חברת "ימה וקדמה" בשל חיבתו הענקית ליפן ולמוצרי המזון הייחודיים שלה. אמנם הוא מוכר כיום חלק גדול מחומרי הגלם שהוא מייבא למסעדות המובילות בארץ (מנעד הסאקה (שיכר אורז) שהוא מייבא לארץ הוא בין המרשימים בישראל), אבל כדאי לשים לב גם למשקאות המיוצרים משני פירות ייחודיים ויוצאי דופן.

    אלכוהול יפני כבר טעמתם? (  )
    אלכוהול יפני כבר טעמתם?
     

    אחד המשקאות הייחודים הוא היוזו, שיש הקוראים לו ה"אתרוג היפני", אך למעשה זהו פרי הדר צהוב בגודל קלמנטינה, שופע בשומת מדהימה. הפרי נסחט בשלמותו ומוסף לבסיס הסאקה (שיכר אורז), והתוצאה היא משקה מרענן ואידיאלי לתחילת ארוחה או לליווי מאכלים אסייתיים. בקבוק 300 מ"ל יעלה לכם 59 שקלים.

    יוזו יפני (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    יוזו יפני(צילום: יח"צ)

    האומה הוא סוג של שזיף יפני מסורתי, ומי שאוהב את טעם המרציפן לא יכול יהיה להתחמק מהטעם המענג של משקה האומשו (שיכר שזיפים) של בני קיקוסוי המכיל פרי זה, המעצים את החיך בשפע אדיר של מתיקות נפלאה ומלאת טעם. בקבוק 500 מ"ל יעלה לכם 99 שקלים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים