שתף קטע נבחר

"לא יכול לשיר 'נפש יהודי הומייה'". השופט ג'ובראן בראיון פרישה

השופט הערבי הראשון בבית המשפט העליון התראיין לבטאון לשכת עורכי הדין, וסיפר שאינו שר את ההמנון הלאומי: "צריך מילים שיתאימו גם לערביי ישראל". על הפוליטיקאים שתוקפים את העליון: "פגיעה בדמוקרטיה שחייבת להיפסק"

"כרגע איני יכול לשיר המנון שכולל את המילים 'נפש יהודי הומייה'. אם המדינה מצפה שכל אזרחיה, כולל הערבים, יכבדו את ההמנון הלאומי שלה היא צריכה שהוא יכבד אותם ואת זכויותיהם". כך אמר שופט בית המשפט העליון בדימוס סלים ג'ובראן בראיון פרישה שהעניק לבטאון לשכת עורכי הדין.

 

ג'ובראן אמר כי באירועים הרשמיים הוא עמד כשהושמע ההמנון הלאומי "התקווה", אך לא שר את מילותיו. "מעולם אף אחד לא עשה מזה עניין. אם יום אחד ישנו את מילות ההמנון הלאומי אני חושב שלא תהיה לי כל בעיה לשיר אותו. אני בהחלט חושב שצריך לצרף מילים שיתאימו גם לאזרח הערבי בישראל".

השופט בדימוס סלים ג'ובראן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השופט בדימוס סלים ג'ובראן(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

השופט הערבי הראשון בבית המשפט העליון שמח שמינויו פתח את הדלת לאחרים, ושאחריו מונה שופט נוסף מהמגזר - ג'ורג' קרא. "אני מקווה שכבר בקרוב נתבשר על מינויו של כבוד השופט חאלד כבוב לשופט בית המשפט העליון. אם אכן יכהנו שני שופטים ערבים בבית המשפט העליון זה יביא כבוד רב למדינת ישראל - וגם יגביר את אמון האוכלוסייה הערבית במערכת המשפט בישראל".

השופט ג'ורג' קרא. "שני שופטים ערבים בעליון יגבירו את אמון הערבים במערכת המשפט" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השופט ג'ורג' קרא. "שני שופטים ערבים בעליון יגבירו את אמון הערבים במערכת המשפט"(צילום: אוהד צויגנברג)
 

בראיון הביע ג'ובראן דאגה מהמתקפות של פוליטיקאים נגד בית המשפט העליון. "זה לא בריא, זה חייב להיפסק. בית המשפט העליון אינו אויב העם. צריך להבין שפגיעה בבית המשפט העליון היא פגיעה בדמוקרטיה, ופגיעה בדמוקרטיה היא פגיעה באוכלוסיות מוחלשות. לאחרונה עלה הרעיון לחוק עוקף בג"ץ, ואני חושב שהוא חייב להיות ברוב של 80 חברי כנסת ולא של 61 בלבד. רוב זעום כזה פוגע ביסודות הדמוקרטיה של מדינת ישראל".

  

על תופעת ההטרדות המיניות והדיון הציבורי בנושא אמר ג'ובראן שהתקיפה המינית "חמורה שבעתיים כאשר היא נעשית, לכאורה כמובן, על ידי אנשים חשובים ובעלי תפקידים בכירים במשק, בפוליטיקה, באמנות, בקולנוע, בכול. אני דוחה על הסף את התהייה מדוע נשים נזכרות לדווח על מקרה שקרה לכאורה אחרי עשר, עשרים ושלושים שנה".

 

"צריך להבין לעתים שאישה, למשל, לא רוצה לגרום לקרע במערכת יחסיה עם בעלה כאשר יתברר לו שהוטרדה. אישה גם לעתים חשה בושה ממשפחתה, ממקום עבודתה. אי אפשר ואסור למנוע מאף אישה שחוותה הטרדה מינית לבוא ולספר על כך מתי שתמצא לנכון. זה בהחלט לגיטימי לשמוע ממנה את מה שחוותה", אמר השופט בדימוס.

 

ג'ובראן, שישב בראש הרכב פשעים חמורים בבית המשפט המחוזי בחיפה, ודן בתיקים שעסקו ברצח ובאונס, סיפר בראיון על הקושי בעבודתו. "לא אחת דנתי בתיקים שבהם אמרתי לעצמי 'אני לא מאמין שזה אמיתי'. יותר מכול הדאיגה אותי תופעת גילוי עריות ועבירות מין בתוך המשפחה. הרבה אנשים אינם יודעים עד כמה תופעה זו נפוצה, מאחר שרבים מהתיקים הללו נמצאים תחת צו איסור פרסום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
השופט בדימוס ג'ובראן
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים