שתף קטע נבחר

הביטקוין מאבד גובה: ירד מתחת ל-8,000 דולר

המטבע הקריפטוגרפי המוביל איבד יותר מ-1,600 דולר ביממה אחרי שירד בינואר ב-29%; החמרת הרגולציה בנוגע למטבעות הווירטואליים במדינות רבות מהווה גורם משמעותי בירידת הערך של הביטקוין מאז תחילת השנה

 

 

 

הביטקוין הגיע לכ-8,500 דולר נכון להבוקר (ו'), עם סיכום החודש הגרוע ביותר של המטבע בשלוש השנים האחרונות, על רקע מגוון מכשולים הנערמים בפני הביטקוין כמו גם בפני שאר המטבעות הווירטואליים.

 

הגבלה בחשבון על המרת ביטקוין? בנק ישראל מגבה את הבנקים

 

 (shutterstock) (shutterstock)
(shutterstock)
 

המטבע הקריפטוגרפי המוביל ירד בינואר ב-29% - הירידה הגדולה ביותר בחודש אחד מזה שלוש שנים. בשבוע האחרון הביטקוין נסחר סביב שווי של 10,000 דולר כשהוא עלה וירד מספר פעמים מעליו ומתחתיו, אך לבסוף סיכם ירידה של 14% מאז יום ראשון שעבר.

 

צעדים רגולטוריים מחמירים שננקטים ברחבי העולם מהווים גורם חשוב בחולשה שמפגינים הביטקוין ודומיו מאז תחילת השנה. בנוסף לאלו, פייסבוק הודיעה השבוע שהיא תאסור על הופעת פרסומות למטבעות קריפטוגרפיים ולהצעות מטבע ראשוניות.

 

"הסיכוי היחיד של המטבעות הדיגיטליים לחוות תחיה מחודשת, היא הזרמה של כספים בעיקר על ידי שכבת המילניאלז של אוכלוסיית המשקיעים בהם", כך אמר ג'ון קיקלייטר, אסטרטג מטבע ראשי ב-Daily FX.

 

עם זאת, בהתייחסו ל"חששות לגבי היציבות" של המטבעות הווירטואליים, קיקלייטר מאמין שהסיכוי הזה הוא קלוש למדי כרגע.

 

ספקולציה לא רציונלית

בחודש שעבר אמר שר האוצר של דרום קוריאה, קים דונג יון, כי המדינה תאסור מסחר במטבע. דרום קוריאה נחשבת לשוק השלישי בגודלו בעולם בתחום זה לצד סין, שגם היא פועלת להגבלת המסחר והכרייה של מטבעות דיגיטליים. בראיון שנתן לתחנת רדיו בדרום קוריאה אמר יון כי הפעולה דורשת עדיין דיון בין משרדי הממשלה, והוסיף שקיימת ספקולציה לא רציונלית בתחום ושדרושה בו רגולציה רציונלית.

 

שר המשפטים של דרום קוריאה אמר קודם לכן כי "המסחר במטבעות קריפטוגרפיים נראה דומה לספקולציות והימורים". הוא התייחס גם לתופעה שקיבלה את השם "פרימיום קימצ'י" (על שם המאכל הקוריאני המפורסם) ובה משקיעים מקומיים משלמים מחירים גבוהים יותר על המטבעות הללו בבורסות המקומיות בהשוואה לזירות מסחר אחרות בעולם.

 

הבנק המרכזי של אינדונזיה נקט עמדה ברורה נגד מטבעות וירטואליים, ובכלל זה ביטקוין, והפציר בתושבי המדינה להימנע מלהחזיק, למכור ולסחור בהם.

 

מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי אמר בעקבות אותם אירועים ל”כלכליסט”: "מעשית לא ניתן לעצור את הסחר בביטקוין. מה שאפשר לעשות הוא להוריד את המסחר למחתרת באמצעות סגירת בורסות המסחר והוצאה שלהן מחוץ לחוק.

 

"צעד כזה, אם יקרה, אמנם יפגע בביטקוין בטווח הקצר, אבל ספק אם תהיה לו השפעה ארוכת טווח על הטכנולוגיה והמשך אימוץ המטבע. מהלכים כאלה יוצרים בדיוק את ההיפך ממה שהרגולטרים מבקשים ואימוץ שלהם יוצר שוק משני, שחור, בו מזומנים מוחלפים תמורת ביטקוין".


פורסם לראשונה 01/02/2018 15:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים