שתף קטע נבחר

לחם אגוזים ללא מיקסר וללא לישה

לחם פלא: המיקסר התקלקל אבל בכל זאת בא לכם לאפות לחם? קחו קערה וכף וצאו לדרך עם מתכון קל ופשוט

תמיד רציתם להכין לחם בבית, אבל לא סתם לחם, כזה שמשביע, מלא בהפתעות קטנות וקראנצ'יות ומושלם לסנדביץ' של הבוקר, אבל פחדתם מהלישה או שלא היה לכם מיקסר? הבלוגרית רחלי קרוט מצאה את הפתרון האולטימטיבי, שאולי נשמע מופרך, אבל לא תאמינו כמה שהוא פשוט.

 

 

כל מה שצריך בשביל להתענג על לחם מדהים זה לערבב את המצרכים בקערה בעזרת כף, להמתין בסבלנות שהבצק ינוח - וקדימה לתנור. כן, עד כדי כך קל.

 

מתכון ללחם אגוזי לוז ללא מיקסר וללא לישה

המצרכים:

2 כוסות קמח לבן + 1 כוס קמח שיפון או כוסמין

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

1/2 כוס קפה בטעם אגוזים

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים גס

לחם אגוזי לוז ללא מיקסר (צילום: רחלי קרוט) (צילום: רחלי קרוט) (צילום: רחלי קרוט)
לחם אגוזי לוז ללא מיקסר (צילום: רחלי קרוט)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים אספרסו ארוך עם קפסולת קפה. מניחים בצד.
  2. בקערה גדולה שמים את שני סוגי הקמחים והשמרים. מוזגים מעל את המים.
  3. מניחים מעל את המלח (מומלץ לא ישירות מעל השמרים), ומוזגים את הקפה.
  4. מערבבים היטב עם כף עץ רק עד שהבצק מתאחד (בערך דקה).
  5. מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים עד שהאגוזים נטמעים בבצק ומפוזרים בצורה שווה. זה בסדר אם הבצק מעט גבשושי ולא אחיד.
  6. מקמחים היטב את הבצק ויוצרים כדור עם הידיים.
  7. מניחים את הבצק בתוך תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ (אפשר של עוגה) שמכוסה בנייר אפייה בתחתית ובדפנות.
  8. מכסים בניילון רופף או במגבת, ומניחים על השיש להתפחה של 5 שעות לקבלת מרקם של לחם עם בועות קטנות, או למשך הלילה אם רוצים בצק עם חורים גדולים וטעמים עמוקים יותר.
  9. מפזרים שכבה עדינה של קמח על הבצק שתפח.
  10. מחממים תנור ל-220 מעלות ורק כשהתנור מגיע לטמפרטורה הזאת מכניסים את הלחם ואופים במשך 35 עד שהחלק העליון זהוב מאוד.
  11. מוציאים את הלחם מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ואופים במשך 5-10 דקות נוספות כשמצב התנור רק על חום תחתון, כדי לאפשר לחלק התחתון לקבל גוון זהוב גם בתחתית.
  12. ממתינים עד שהלחם מצטנן ורק אז חותכים וזוללים.

 

הערות ושדרוגים

  • במקום קמח לבן ושיפון אפשר להשתמש ב-3 כוסות קמח לבן או 3 כוסות קמח כוסמין.
  • במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-3 כפיות שמרים טריים.
  • אם הקפה שלכם רותח וטרם הצטנן, מומלץ להוסיף אותו בצד ולא על השמרים.
  • ככל שזמן ההתפחה יהיה ארוך יותר ככה הלחם יצא עם טעמים עמוקים יותר ובועות גדולות יותר בפנים. רק שימו לב לקמח את הבצק היטב.
  • אפשר להוסיף בנוסף לאגוזים גם 1/3 כוס גרעינים אחרים כמו גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, אגוזי מלך קצוצים וכו'.
  • אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של קפה בלחם (ואז הוא יתאים ממש לממרחים מתוקים כמו שוקולד למשל), אפשר להמיר 1/2 כוס מהמים ב-1/2 כוס נוספת של קפה.

 

המתכון באדיבות קפסולות עלית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רחלי קרוט
מתכון ללחם אגוזים ללא מיקסר
צילום: רחלי קרוט
מומלצים