שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    הכי מטוקבקות
      צפו: בית שיכול להתרחב עם המשפחה
      זוג צעיר, עם ילדה קטנה ותקציב מוגבל, ביקשו לבנות את ביתם בבית אריה כך שיוכל להתרחב בעתיד ביחד עם המשפחה. כך תוכנננו שלושה מפלסים עם הכנה לשני חדרים בעתיד, בעיצוב כפרי וקליל הצופה אל הנוף הקסום. בחדרי השינה שובצו תמונות של בעל הבית חובב הצילום, שאף צבע אותן בעצמו. צפו

      זוג צעיר, עם ילדה קטנה ותקציב מוגבל, רצו לבנות לעצמם "בית צומח" שיוכל להתרחב כשהמשפחה תגדל, אך לא היה בידיהם את התקציב עבור התהליך כולו. בנוסף היה חשוב להם שהבית יראה גמור מבחוץ תוך ניצול מלא של אחוזי הבניה, אך שחלק מהמעטפת בחללים הפנימיים תהיה חסרה. הם רצו גם יחידת דיור נוספת שתאפשר להם לעבוד מהבית או לארח משפחה וחברים.

       

      צפו: כך עוצב הבית בבית אריה

      צפו: כך עוצב הבית בבית אריה

      סגורסגור

      שליחה לחבר

       הקלידו את הקוד המוצג
      תמונה חדשה

      שלח
      הסרטון נשלח לחברך

      סגורסגור

      הטמעת הסרטון באתר שלך

       קוד להטמעה:

       
      הבית ממוקם בישוב בית אריה, על מגרש צר וארוך בשטח של 300 מ"ר, המחולק לשני מפלסים - מפלס אחד בגובה הכניסה לרחוב, ומפלס שני כשלושה מטרים מתחתיו. למרות מיקומו ההררי של המגרש ומבנהו המדורג של הבית, היה חשוב לבני הזוג לצאת מהסלון ישירות אל הגינה, ולא אל מרפסת, מבלי לרדת במדרגות למפלס הנמוך יותר.

       

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      מכיוון שמדובר במבנה צר וארוך, המגרש המלבני חולק לשני ריבועים. בריבוע שבמפלס הגבוה יותר מוקם הסלון, עם יציאה לגינה וחלונות הפונים לאזור הגבוה המשקיף לנוף. המפלס הנמוך יותר יועד לחדרים, הממוקמים על עמודים. מתחת לעמודים תוכננה יחידת המגורים הנוספת, לעבודה ולאירוח, ומעל לקומת הקרקע תוכנן חלל המעטפת, המיועד להרחבה העתידית כאשר המשפחה תגדל.
       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      כך תוכנן למעשה בית עם שלושה מפלסים. מפלס הכניסה, הכולל סלון, מטבח, פינת אוכל, שרותי אורחים, חדר ילדים גדול ויחידת הורים, מפלס הקומה העליונה בו תוכננה הכנה לשני חדרים נוספים, שירותים, אמבטיה ומרפסת, והמפלס התחתון עם יחידת דיור המשמשת לאזור עבודה ואירוח וכוללת יציאה לגינה, במפלס מינוס 3.

       

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      תכנון זה מאפשר לכל המשפחה להתגורר בקומה אחת כל עוד היא כוללת ילד או שניים, וכאשר תתרחב תהיה אפשרות לעבור לחדרים נוספים בקומה העליונה. בנוסף, התכנון של חלל העבודה כנפרד לחלוטין מבחינת החצר והגישה, מאפשר לשמור על פרטיותם של כל דיירי הבית. 

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      משחקים של לבן ואפור

      הבית עוצב בסגנון כפרי ובמראה קליל וצעיר, המשדר תחושה של חמימות. במטבח שולט הצבע הלבן, בשילוב אביזרים בגוון ירקרק בהיר. פינת האוכל עגולה, עשוייה מעץ ומוקפת בחלונות. חלוקת השטח המלבני לשני ריבועים הגבילה את מרחב הסלון, ולכן תוכננו ויטרינות וחלונות רבים היוצרים תחושת המשכיות של החצר לתוך הבית.

       

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      בעיצוב נעשה שימוש בצבעים בהירים המשלבים משחקים של לבן ואפור, שנחשבים לכאורה לצבעים קרירים. עם זאת, בעיצוב הנוכחי הם מוסיפים חמימות לאווירה של הבית - גג הרעפים אפור וסביבו קורות עץ צבועות לבן, חיפוי לבני סיליקט בגוון לבן אפרפר, פרגולה עם עמודים מחופים באבן וקורות עץ לבנות, וריצוף גרניט פורצלן דמוי אבן בגוון אפרפר, בגדלים משתנים של אריחים.

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      הבית הועמד על המגרש בזווית המאפשרת להשקיף על הנוף הקסום הצופה אל הרי השומרון לכיוון שפלת החוף, מיד עם פתיחת דלת הכניסה. כך נוצרת תחושה של מרחב ופתיחות. במרכז הבית תוכנן גרם מדרגות, המשמש כאלמנט פיסולי, ומשדר קלילות שאינה מעמיסה על המרחב.

       

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      בחדר השינה שובצו תמונות מרשימות שצילם רועי, בעל הבית, בחור יצירתי וחובב צילום. בנוסף, הוא צבע את החדרים בעצמו. האמבטיה רוצפה באריחים מצוירים במראה וינטג' בגווני אפור לבן, בשילוב אריחי קרמיקה בחיפוי הקירות בדוגמת קיר לבנים, עם תוספת של טיח פיגמנטי על הקירות.

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      בתהליך התכנון ועיצוב הפנים ניסיתי לראות לפני הכול את צרכי הלקוח, שהוא מבחינתי בורא היצירה. אנחנו כאדריכלים משמשים רק כשופר, משום שבכל בית צריך להימצא ה'אני' של המתגורר בו ולא של האדריכל.

       (צילום: Black & White) (צילום: Black & White)
      (צילום: Black & White)

      הכותבת היא הנדסאית אדריכלות ובעלת משרד לתכנון אדריכלי ועצוב פנים

       

      לפנייה לכתב/ת
       תגובה חדשה
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מומלצים