שתף קטע נבחר

יום שני השחור בניו יורק: דאו ג'ונס צלל ב־4.6%, S&P 500 ב־4.3%

מפולת בניו יורק - זה היום השני ברצף: דאו ג'ונס יורד מתחת לרמה של 25 אלף נקודות, נאסד"ק יורד ב־2.1%; מניית וולס פארגו יורדת ב־8.6% ומוחקת כ־25 מיליארד דולר, אלפבית יורדת ב־5%. מדד הפחד מזנק ב־105% לרמה של 36 נקודות

 

 

  

נעילת מסחר בניו יורק - יום שני ברציפות של ירידות שערים חדות. דאו ג'ונס סיים בצלילה של 4.6%, S&P 500 ב־4.3% ונאסד"ק ב־3.8%. מבחינת נקודות, דאו ג'ונס איבד היום 1,100 נקודות. מדובר בירידה החדה ביותר של הדאו ג'ונס מאז 2011 - ובירידה התלולה ביותר אי פעם של המדד בנקודות.

 

הפאניקה בוול סטריט: מדד הפחד מזנק ב־105% לרמה של 36 נקודות.

 

הירידות בשוק ההון? "לא נראה שינוי דרמטי במגמה"

 

ה־S&P מחק את כל העליות של השנה החולפת ונמצא עכשיו ברמה נמוכה מזו שהיתה אשתקד. הבית הלבן פרסם הודעה כי הוא "תמיד מודאג כשהשוק מאבד מערכו". רק לפני כשבוע התגאה הנשיא טראמפ בנאום לאומה כי מאז נכנס לבית הלבן רשמה וול סטריט עליות חדות, וכעת עליו להתמודד עם יומיים רצופים של ירידות חדות שעלולות למחוק את כל "הישגיו" בשוק בבורסה בהם התגאה כל כך.

  

ה־S&P מחק את כל העליות מתחילת השנה (צילום: AP) (צילום: AP)
ה־S&P מחק את כל העליות מתחילת השנה(צילום: AP)

 

"הירידות האחרונות בשוק המניות אינן מבשרות על היפוך המגמה החיובית - אלא הוצאת 'אוויר חם' שהצטבר", כך אומר הכלכלן הראשי של מיטב דש אלכס זבז'ינסקי. לדבריו, שוק המניות הופך מ"שורי" לדובי" רק כאשר הכלכלה מתחילה לקרטע. בינתיים, אין סימנים לכך, הכלכלה העולמית צומחת ויש עלייה ברווחיות החברות".

 

ברקע למסחר

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד היום ב־2% ונקבע על 64.2 דולר לחבית.

  

מחיר הזהב ירד היום ב־0.1% ונקבע על 1,336.5 דול

 

אירופה ננעלה באדום כהה: פרנקפורט ירדה ב־0.8%, פריז איבדה 1.4% מערכה ולונדון ירדה ב־1.5%.

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה אמר היום כי הוא מקווה שהבנק המרכזי ימשיך לקדם בכל כוחו מדיניות מוניטרית מקלה, על מנת להשיג את היעד הנדרש של 2% אינפלציה. אבה אמר בנאום בפרלמנט כי "מוקדם מדי להכריז על סוף הדפלציה", למרות סימנים רבים לחוזקה של הכלכלה. "סופה של הדפלציה משמעותה שהמחירים יפסיקו לרדת באופן עקבי וביטחון שיפן לא תגלוש חזרה למצב דפלציה בעתיד", אמר אבה.

 

ראש ממשלת יפן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש ממשלת יפן(צילום: AFP)

 

מושל הבנק היפני הוריהקו קורודה (Haruhiko Kuroda) אמר כי הבנק צריך להמשיך במדיניות המוניטרית המקלה מאוד שלו, לנוכח העובדה שהאינפלציה עדיין רחוקה מיעד ה־2% האמור. "חשוב ביותר שנשיג את היעד שהצבנו של 2% אינפלציה. שיעור האינפלציה ביפן עדיין רחוק מהיעד שלו, ולכן אנו צריכים להמשיך בסבלנות במדיניות ההקלה החזקה שלנו", אמר קורודה.

 

השווקים באסיה פתחו את שבוע המסחר במגמה מעורבת, בהמשך לנסיגה החזקה שנרשמה במדדים בניו יורק בשישי האחרון - "כולם בוחרים בהתנהלות זהירה", אומר הבוקר היסאו מאטסואורה (Hisao Matsuura), אסטרטג ראשי בבנק ההשקעות נומורה (הדברים מובאים במרקטווטש): מדד נייקיי בבורסה של טוקיו יורד ב־2%, האנג סנג יורד ב־1.1%, שנגחאי עולה ב־0.5%.

 

מניות מרכזיות

מניית הבנק השלישי בגודלו בארה"ב וולס פארגו נופלת לאחר שהפד הטיל ביום שישי האחרון מגבלה על היקף הצמיחה של הבנק - המניה יורדת ב־8.4%. בוולס פארגו מעריכים שהמגבלה תחתוך את הרווח השנתי 400-300 מיליון דולר ב־2018 כשיאלץ למחוק חלקים מסוימים ממאזנו, כמו הפקדות תאגידיות ונכסי מסחר, ועל מנת להמשיך לפתח את עסקי הליבה שלו. המספרים האלה מייצגים 1.5% עד 1.9% מהרווח שהבנק ייצר ב־2017.

 

הראל פיננסים על עונת הדוחות בארה"ב: "הדוחות הכספיים ממשיכים להיות חזקים כאשר מעל למחצית מהחברות ב־S&P500 פרסמו כבר דוחות לרבעון הרביעי של 2017 עם מגמה ברורה של גידול ברווחים. שיעור ההפתעה מעט קטן מן המצופה וזאת בעיקר בגלל הציפיות הגבוהות לעונת הדוחות הנוכחית (צפי לצמיחה של 15% ברווחים)".

 

על פי דיווח ברויטרס, ברודקום צפויה לחשוף היום הצעה משודרגת לרכישת קוואלקום. ההצעה צפויה לעמוד על 120 מיליארד דולר, על פי שווי של של 82-80 דולר למניה. קוואלקום נסחרת בניו יורק בשווי שוק של 97.4 מיליארד דולר ומחיר המניה ננעל ביום שישי ב־66.07 דולר.

 

120 מיליארד דולר (שמיר אלבז) (שמיר אלבז)
120 מיליארד דולר(שמיר אלבז)

 

ההצעה הקודמת של ברודקום שנדחתה על ידי קוואלקום עמדה על כ־105 מיליאדר דולר, על בסיס שווי של 70 דולר למניה, בחלוקה של 60 דולר במזומן ו־10 דולר במניות. אם ההצעה תיענה בחיוב תהיה זו עסקת ההייטק הגדולה בהיסטוריה - בעלי המניות של קוואלקום יתכנסו לאסיפה ב־6 במרץ ויצביעו על הצעתה של ברודקום להחלפת חברי הדירקטוריון. מניית קוואלקום מטפסת ב־6% בטרום מסחר בניו יורק.

  

יצרנית הרכב היפנית מיצובישי (Mitsubishi Motors) העלתה את תחזית הרווח לשנה הפיסקאלית שתסתיים ב־31 במרץ ל־100 מיליארד ין (900 מיליון דולר), בהשוואה לתחזית קודמת של 68 מיליארד ין. החברה עדכנה עוד שהמכירות בסין ברבעון של נובמבר-דצמבר עלו ב־51%, המכירות ביפן עלו ב־24% - הרווח ברבעון עמד על 70.1 מיליארד ין, לעומת הפסד של 213 מיליארד ין ברבעון המקביל.

  

קבוצת טסקו (Tesco) פרסמה תחזית לרווח לפני מס של 1.58 מיליארד ליש"ט לשנה הפיסקאלית שתסתיים ב־24 בפברואר. רשת הסופרמרקטים הבריטית עדכנה כי היא מתכוונת לשלם דיבידנד של 2 פני למניה.

 

חברת התעופה ריאנייר (Ryanair) סיימה את הרבעון הפיסקאלי השלישי (שהסתיים ב־31 בדצמבר) עם עלייה של 11% ברווח הנקי ל־105.6 מיליון אירו, לעומת 94.7 מיליון אירו ברבעון המקביל בשנה הקודמת. הכנסות חברת הלואו קוסט הגדולה באירופה עלו ב־4% ל־1.40 מיליארד אירו, לעומת 1.35 אירו ברבעון המקביל. מספר הנוסעים עלה ב־6%. לשנת 2018 צופה ריאנאייר ירידה של 3% במחירי הכרטיסים - תחזית הרווח לשנה הפיסקאלית כולה נותרה ללא שינוי, בין 1.40 ל־1.45 מיליארד אירו.

  

יצרנית המכוניות היפנית ניסן מוטורס מתכוונת להשקיע 9.5 מיליארד דולר בשוק הסיני בשנים הקרובות, במסגרת פרויקט פיתוח שבו היא שותפה, במטרה להפוך אחת משלוש היצרניות הגדולות בסין.  


פורסם לראשונה 05/02/2018 21:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים