שתף קטע נבחר

החרמון המאוחד / "המגזר הספורטיבי"

באתר הגלישה בהר עובדים יחד בהרמוניה דרוזים ויהודים. אוריאן יחזקאלי, מדריך במקום: "אנחנו חברים טובים, אין בכלל מתיחות". וגם: מה הקשר לטניס, ואיך הזמר המפורסם, אברהם טל, קשור למקום?

 

בשעה טובה נפתחה לה עונת הגלישה בחרמון, ככה זה כשמפלס השלג מגיע לחצי מטר בחלק התחתון של ההר המאפשר תנאי גלישה. גולשים רבים כבר הצפינו על מנת ליהנות משלג ישראלי טרי וחוויית סקי מרתקת.

 

חלק נכבד מהאתר הוא בית הספר לסקי המתגאה בנבחרת של מעל ל-25 מדריכי סקי וסנובורד, 80 אחוזים מהם דרוזים תושבי מג'דל שמס, השאר יהודים. על הצוות מנצח מוריס פואנקינוס, סגן מנהל האתר, ואביו של הזמר המצליח, אברהם טל, שגדל במושב נווה אטי"ב הסמוך לחרמון.

 

החרמון נפתח לגלישה (צילום: אתר החרמון) (צילום: אתר החרמון)
החרמון נפתח לגלישה(צילום: אתר החרמון)

 

אוריאן יחזקאלי (25) הוא תושב רמת גן, שהתמקם בעונת החורף בצפון כדי לעבוד בחרמון כמדריך סנובורד. יחזקאלי, כחלק מהמיעוט היהודי בצוות ההדרכה באתר, סיפר ל-ynet שהוא מרגיש נפלא עם הסטטיסטיקה הזו: "רוב החבר'ה פה הם מהכפרים באזור וזה מרגיש לי נהדר. צריך להודות, המיעוט באתר הוא ישראלי. חוץ מהאנשים שמנהלים את האתר מנווה אטי"ב, את רוב התפקידים מאיישים החבר'ה מהאזור ותאמיני לי שיש מה ללמוד מהם. הם יודעם לעבוד כמו שצריך. הם גולשים מגיל שש ומבינים עניין".

 

ואיך היחסים ביניכם?

"אני מגיע לכאן בחורף כדי לעבוד, אבל לא רק. גם בקיץ אני בא כדי לבקר חברים. אני נשאר במג'דל שמס וישן אצל חברים מהכפר. הם דואגים לי לאירוח מ-א' ועד ת'. לא נותנים לי לשלם כמעט על כלום, הם רק רוצים לתת לך. הם חבר'ה באמת טובים עם לב גדול ומוסר עבודה נהדר"

 

לא קיימת מתיחות?

"יש ישראלים שהם פחות נעימים, יש רוסים שהם פחות נעימים ויש גם חבר'ה מהאזור שהם פחות נעימים, אבל רוב החבר'ה שעובדים באתר הם נהדרים".

 

יחזקאלי. מהיהודים הבודדים שמדריכים בחרמון (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
יחזקאלי. מהיהודים הבודדים שמדריכים בחרמון(צילום: אפי שריר)

 

"הכי כיף זה להדריך יהודים"

איסמעיל אבו סאלח (24), תושב מג'דל שמס, מתפרנס בחורף מהדרכה: "אפשר להרוויח מעבודה בחרמון בכבוד, וזה בהחלט שווה. בקיץ עושים דברים אחרים כולל לימודים".

 

איך זה להדריך את החבר'ה היהודים שמגיעים לכאן?

"זה הדבר הכי כיפי בעולם. אין טוב מזה - לעבוד בדבר שאני אוהב עם אנשים נחמדים שבאים עד לכאן".

 

אבו סאלח. נהנה להדריך יהודים (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
אבו סאלח. נהנה להדריך יהודים(צילום: אפי שריר)

 

נתקלת פעם במישהו ישראלי ששמע את המבטא שלך והעיר משהו?

"אף פעם לא קרה לי דבר כזה, ואני מקווה שגם לא אתקל בזה כי זה מיותר".

 

אתר החרמון הוא סמל לדו קיום?

"זאת שאלה קצת קשה. בואי נגיד שמבחינת העובדים והצוות כן. מבחינתי כעובד זאת דוגמה טובה לדו קיום".

 

עאדל מחמוד (44) הוא אחד מהמדריכים הוותיקים באתר. איש חייכן ומקובל מאוד בקרב האנשים במקום, וקשה שלא להבחין בכך. מהיום בו נפתחת עונת הגלישה מקפיד עאדל להתייצב בשעה שש וחצי בהר בלבוש תואם, ובעיקר עם הרבה מצב רוח טוב: "אנחנו באים לפה בעיקר הרבה מדריכים ממג'דל שמס, כל יום להדריך בכיף הרבה אנשים, בעיקר ישראלים שמגיעים מכל רחבי הארץ".

 

החורף מביא התעניינות בחרמון. שרת הספורט, מירי רגב, כבר הגיעה?

"לא שידוע לי, אבל הייתי שמח לעשות לה שיעור. הגיעו לפה מבחר אנשים נחמדים ממעמד גבוה".

 

מחמוד. מחכה לרגב (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
מחמוד. מחכה לרגב(צילום: אפי שריר)

 

פדרר הבא יגיע ממג'דל שמס?

ובקיץ כשאין שלג והאתר סגור, מחמוד מפנה את עצמו לענף הטניס מתוקף היותו מאמן: "ממג'דל שמס יצאתי ללונדון ל-16 שנים, חזרתי והקמתי בית ספר לטניס. אני רוצה להביא את התרבות לעיר שלנו, לילדים ולמבוגרים. יש לי גם חוות סוסים".

 

תוך כמה זמן נשמע על אלוף טניס ממג'דל שמס?

"נקווה שמהר. צריך מתקנים טובים כי חייבים הרבה זמן אימון. זה החלום הרחוק שלי. בינתיים, כל עוד אני בכושר העיקר זה הסקי".

 

רחל ואביגיל, תושבות הצפון, זכו לקבל הדרכה מעאדל, שקיבל אותן כמו את יתר חניכיו עם חיוך והסבר ברור איך להתנהל עם מגלשי הסקי והשלג. הבנות התרשמו מיד שמדובר במדריך שיעביר להן חוויה מהנה, ובין הוראה להוראה ממנו הם שיתפו על ההרגשה לעבור שיעור אצל מדריך מהמגזר: "בשנה שעברה ולפני שנתיים עברתי שיעור גם עם מדריך לא יהודי והיה ממש כיף", אמרה רחל. אביגיל הוסיפה: "אני משתדלת להפריד בין מה שנקרא המגזר למה שיש פה. זה שהמדריך הוא ערבי דרוזי לא אומר שאזלזל".

 

דו קיום בחרמון (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
דו קיום בחרמון(צילום: אפי שריר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
עובדי אתר החרמון
צילום: אפי שריר
מומלצים