שתף קטע נבחר

הקליט את הבוס – והגדיל את פיצויי הפיטורים

פועל פלסטיני תבע את מעסיקו הישראלי, אבל זכה ל-14 אלף ש' בלבד. בערעור שהגיש התקבלה הקלטה שלאחריה הוגדל הפיצוי ל-80 אלף שקל

בית הדין הארצי לעבודה קיבל לאחרונה ערעור שהגיש פועל פלסטיני נגד מעסיקו הישראלי והורה להגדיל את הפיצויים ששולמו לו לאחר פיטוריו מ-14 אלף שקל לכ-80 אלף שקל. הרכב השופטים פסק שבית הדין האזורי, שקבע את הסכום הנמוך, התעלם משורת ראיות שהצביעו על כך ששכרו של התובע היה גבוה מהסכום ששימש לחישוב הפיצויים.

 

העובד הועסק אצל הנתבע בשתי תקופות שונות. האחרונה נמשכה מינואר 2004 ועד ספטמבר 2009, אז הוא פוטר על רקע צמצומים. בית הדין האזורי לעבודה פסק לו פיצוי נמוך יחסית לאחר שדחה את מרבית טענותיו: נקבע ששכרו עמד על 154 שקל ליום ולא על 400 שקל ליום כפי שטען, ובהתאם לכך חישב את זכויותיו.

 

בערעור שהגיש לבית הדין הארצי טען הפועל שהשופט התעלם מהקלטות שהגיש כראיות ובהן נשמע המעסיק מודה ששכרו עמד על 400 שקל ביום. כמו כן הוא טען שהיקף העבודה שאליו התייחס בית הדין האזורי היה נמוך מהיקף העבודה שלו בפועל: לטענתו הוא הועסק 22 ימים מדי חודש, בעוד שבית הדין קיבל את טענת המעסיק שלפיה היקף העבודה השתנה ובכל מקרה היה נמוך יותר.

 

השופטים לאה גליקסמן, סיגל דוידוב מוטולה ורועי פוליאק קיבלו את הערעור לעניין גובה השכר של הפועל – מה שכמובן השפיע על הפיצויים שנפסקו לו עבור זכויותיו – תוך התערבות חריגה בקביעות העובדתיות של בית הדין האזורי.

 

הם סברו שתמלולי ההקלטות אכן מוכיחים שהמערער השתכר 400 שקל ליום עבודה. השופטים ציינו שבשיחה עם בנו של התובע סיפר המעסיק כי הפועל "עולה לו יקר" ועובד סיני שמרוויח 300 שקל עולה לו חצי.

 

כלומר, לפי דברי המעסיק עלות העובד עמדה על 600 שקל, ולא הגיוני שזוהי העלות אם השכר היומי היה 154 שקל, כפי שניסה המעסיק לטעון. ראיה נוספת לסכום השכר נמצאה ברישום שערכה אשת המעסיק על מעטפה שבה הונח השכר השבועי של העובד.

 

לפיכך קבעו השופטים: "בכל הנוגע לשכר, אנו סבורים כי בראיות שהובאו על ידי המערער – תמליל השיחה והמעטפה, עת המשיב לא סתר אותן ולא נתן להן הסבר משכנע, היה כדי להרים את נטל הראייה המוטל על המערער".

 

בהתאם תיקנו השופטים את הסכומים שנפסקו למערער עבור פדיון חופשה, הפרשי פנסיה, דמי חגים, פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת. לגבי פיצויי הפיטורים צוין שהחישוב נעשה בהתאם להלכה החדשה שקובעת שיש לקחת בחשבון את כל תקופת העבודה ולא רק את שנת העבודה האחרונה.

 

השופטים פירטו כמה כסף יתווסף לכל אחד מהרכיבים הללו. בסך הכול נפסקו למערער כ-80 אלף שקל כולל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים