שתף קטע נבחר

 

מסין עד שבדיה: הפגנות בעולם נגד גירוש מבקשי המקלט

ישראלים בחו"ל ומבקשי מקלט שהתגוררו בארץ מנסים להפעיל לחץ על המדינה שחתמה עם ישראל על הסכם לקבלת המגורשים: צפו בתמונות מהמחאות מול שגרירויות רואנדה בניו יורק, ברלין, לונדון וערים אחרות

 

מפגינים נגד הגירוש בברלין, גרמניה    (צילום: יעל שריל)

מפגינים נגד הגירוש בברלין, גרמניה    (צילום: יעל שריל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפגנות נגד תוכנית הגירוש גם בחו"ל: לראשונה מאז תחילת המחאה נגד תוכנית הממשלה לגרש לרואנדה את מבקשי המקלט שהגיעו מאריתריאה וסודן, מפגינים מחו מול 17 שגרירויות ונציגויות של רואנדה בעולם, במחאה על ההסכם שרואנדה חתמה עם ישראל לקליטת המגורשים. 

 

ההפגנות, תחת הכותרת "לא עוצמים עיניים", נועדו להפעיל לחץ על רואנדה שלא לשתף פעולה עם התוכנית. ההפגנות התקיימו בימים האחרונים בהרצליה, וושינגטון, ניו יורק, שיקגו, בוסטון, סן פרנסיסקו, לונדון, פריז, ברלין, האג, בריסל, אתונה, טורונטו, ז'נבה, מלבורן, שטוקהולם ובייג'ינג.

מפגינים מול שגרירות רואנדה בברלין (צילום: שחר שהם) (צילום: שחר שהם)
מפגינים מול שגרירות רואנדה בברלין(צילום: שחר שהם)
 (צילום: שחר שהם) (צילום: שחר שהם)
(צילום: שחר שהם)

מפגינים בלונדון, אנגליה ()
מפגינים בלונדון, אנגליה

נערכים להפגנה בניו יורק ()
נערכים להפגנה בניו יורק

פעילות נגד הגירוש, סיגל קוק אביבי ושרה בוזקוב, סיפרו על המחאה בברלין: "זה התארגן בקריאה של אקטיביסטים ישראלים שנמצאים בברלין, שמרגישים את מה שקורה בארץ ולא היו יכולים שלא להגיב. יש גם פליטים שהיו בארץ, גורשו, עברו דרך גיהינום בשביל להגיע לגרמניה, וגם הם רואים את הפליטים שנמצאים בארץ ולא יכולים לשתוק.

 

"זו כבר ההפגנה השנייה בברלין והיו בה קרוב ל-60 איש. יחד עם זה היו הפגנות בכ-20 נקודות בעולם. אנחנו לא לבד. הפליטים שבארץ לא לבד. יש קול שבוקע מבחוץ והוא קול מאוד חזק שמקבל הכרה. לצערי בארץ הוא לא מקבל את ההכרה שמגיעה לו ובטח ובטח כשאפילו לא נתנו לנו להתקרב לשגרירות".

 

סיגל ושרה הדגישו כי מדובר רק בצעד ראשון בשורה של מחאות בינלאומיות. "זו הייתה בעיקר הצהרת כוונות", הן אומרות. "זו רק ההתחלה. אם הם חושבים שאנחנו נסתפק בהפגנות מול השגרירויות הם טועים. השגרירים והבתים הפרטיים של השגרירים הם הבאים בתור. אנחנו לא נעצור. ובכל שבוע יצטרפו עוד ועוד ערים. בכל מקום שיש שגרירות רואנדה, בכל מקום שיש שגרירות ישראל, ההפגנות רק יצמחו ויגדלו".

 

הפגנה מול שגרירות רואנדה בשטוקהולם, שבדיה ()
הפגנה מול שגרירות רואנדה בשטוקהולם, שבדיה

ההפגנה בהאג, הולנד ()
ההפגנה בהאג, הולנד

הפגנה בבייג'ינג, סין ()
הפגנה בבייג'ינג, סין
 

ז'נבה, שוויץ ()
ז'נבה, שוויץ

מפגינים בוושינגטון, ארה"ב (צילום: רותם אילן) (צילום: רותם אילן)
מפגינים בוושינגטון, ארה"ב(צילום: רותם אילן)

פריז, צרפת (צילום: שי סומק) (צילום: שי סומק)
פריז, צרפת(צילום: שי סומק)

 

בתנועת "עוצרים את הגירוש" שסייעה בארגון ההפגנות, אמרו כי "ההפגנות ברחבי העולם שמצטרפות להפגנה ההמונית היום מול שגרירות רואנדה בישראל הן רק חלק מהגל האזרחי האדיר שקורא לממשלת ישראל לעצור את הטעות ההיסטורית - גירוש מבקשי המקלט. אין שום ביטחונות לשלומם של מבקשי המקלט המועמדים לגירוש והעדויות מהשטח רק מוכיחות שיש סכנה לשלומם. הגירוש אינו חוקי, אינו מוסרי וממשלת ישראל חייבת לעצור אותו".

 

פעילים נגד הגירוש, בהובלת תנועת "דרום תל אביב נגד הגירוש", יקיימו ב-24 בפברואר עצרת מחאה המונית לאורכו של רחוב לוינסקי בדרום תל אביב.

 

ההפגנה מול שגרירות רואנדה בהרצליה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה מול שגרירות רואנדה בהרצליה(צילום: מוטי קמחי)
 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

פעילים מזרחים נגד הגירוש

אל שלל העצומות והמכתבים שנשלחו נגד הגירוש, בהם מטעם טייסי אל על, ניצולי שואה, דיפלומטים ועוד, הצטרפה לאחרונה עצומה חדשה מטעם פעילים מזרחים. בעצומה, שעליה חתומים בין היתר מנכ"לית ארגון "אחותי - למען נשים בישראל" שולה קשת, הסופר סמי מיכאל והעיתונאי והבמאי רון כחלילי, נכתב: "אנו, ששורשיהם נטועים בפריפריה הגיאוגרפית, האתנית והחברתית של מדינת ישראל, שקהילותיהם ותרבותם ידעו שנים רבות של דיכוי, הדרה, הלעגה וניכוס, מזועזעים מההחלטה של מדינת ישראל לגרש אל אסונם את הפליטים האפריקנים אשר חיים בדרום תל אביב-יפו וברחבי מדינת ישראל.

 

"משחר ימיו היה הצדק החברתי נר לרגלי המאבק המזרחי, אשר כל פעולותיו הפוליטיות והמחאתיות היו למען תיקון האפליה והגזענות שבה פעלו ממשלות ישראל כלפי האוכלוסיות המזרחיות באשר הן. משך שנים ועד היום כונו אנחנו, בנותינו ובנינו 'פולשים','עצלנים', 'אלימים', 'פרחות', 'ערסים' ועוד. ציירו את בנות ובני קהילתנו כ'בורים' ו'נחשלים' מכיוון שלא היינו בצבע הנכון או רשומים בפנקס המתאים.

 

"לא נעמוד מנגד כאשר חצי הדיכוי, האלימות, הפינוי והגירוש אשר מכוונים אלינו, מכוונים כעת על מנת להתעמר בקהילת הפליטים ומבקשי המקלט בישראל בכלל ובדרום תל אביב-יפו בפרט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד הגירוש בניו יורק
מומלצים