שתף קטע נבחר

פוטין הודה: עדיין אין לי סמרטפון

נשיא רוסיה הודה בעבר שהוא לא מבין בטכנולוגיה ולא גולש ברשתות החברתיות, ובמהלך ביקור בסיביר סיפר שעדיין אין לו טלפון חכם

פוטין במפגש עם סטודנטים בנובוסיבירסק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פוטין במפגש עם סטודנטים בנובוסיבירסק(צילום: EPA)

 

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר היום (יום ה') שעדיין אין לו סמרטפון, זאת לאחר שבשנה שעברה הוא חשף שאין לו שום עניין להצטרף לשום רשת חברתית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ערב הבחירות לנשיאות רוסיה שייערכו ב-18 במרס, נסע פוטין לאזור סיביר והודה שהוא לא מחזיק בטלפון חכם במהלך פגישתו עם אקדמאים ומדענים במוסד למחקר גרעיני. "אתה אמרת שלכולם יש סמרטפונים. אבל לי אין סמרטפון", אמר פוטין בתגובה לדברים שאמר ראש המרכז מיכאיל קובלצ'וק "לכולם יש סמרטפון בכיס".

 

ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב (משמאל) נראה לעתים קרובות עם אייפון ומעלה בעצמו תמונות לאינסטגרם הרשמי שלו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב (משמאל) נראה לעתים קרובות עם אייפון ומעלה בעצמו תמונות לאינסטגרם הרשמי שלו(צילום: EPA)

פוטין בן ה-65, שמתמודד לכהונה רביעית כנשיא רוסיה, הודה בעבר שהוא לא ממש מבין בטכנולוגיה. בשנת 2005 הוא אמר שאין לו טלפון נייד והביע חשש מתכנים שזמינים ברשת.

 

טען שהאינטרנט הוא "פרויקט מיוחד של ה-CIA"

בשנה שעברה, במהלך פגישה עם תלמידי בית ספר, נשאל פוטין אם בזמנו החופשי הוא נכנס לאינסטגרם או לרשתות חברתיות אחרות, והשיב שהוא בקושי משתמש באינטרנט. "אני באופן אישי כמעט ולא משתמש בזה", הוא אמר בהתייחסו לאינטרנט והוסיף שאנשי צוותו כן גולשים ברשת. "היום הקשה שלי מסתיים מאוחר מאוד, אני לא מתעסק באינסטגרם", אמר הנשיא הרוסי.

 

היחס של פוטין לסמרטפונים, לטכנולוגיה ולרשתות חברתיות עומד בסתירה מוחלטת לראש הממשלה שלו, דמיטרי מדבדב בן ה-52. מדבדב, לשעבר נשיא רוסיה, נראה לעתים קרובות עם אייפון ביד ועם גאדג'טים אחרים, והוא מעלה בעצמו תמונות לעמוד האינסטגרם הרשמי שלו. בשנה שעברה טען פוטין שהאינטרנט הוא "פרויקט מיוחד של ה-CIA" ו"חצי פורנוגרפי".

 

מאז שב לקרמלין ב-2012 עמד פוטין בראש דיכוי נוקשה של השימוש באינטרנט ברוסיה. הוא חוקק חוקים שמאפשרים לחסום אתרים עם תכנים קיצוניים לכאורה ללא צו בית משפט, והעמיד לדין מספר גדול של אנשים בשל פוסטים שהעלו ברשת.

 

ארגון זכויות אדם טוען שבשנה שעברה כלאה רוסיה 43 בני אדם בגלל פוסטים שהעלו ברשת.

 

האינטרנט נותר אחד הפורומים המעטים ברוסיה לוויכוח פוליטי ומבקר הקרמלין, אלכסיי נבלני, זכה לתמיכת צעירים רבים בעקבות בלוגים וסרטוני וידאו שהעלה בין היתר ביוטיוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים