שתף קטע נבחר

מזמינים בעל מקצוע? כך לא יעבדו עליכם במחיר

מה קורה כשבעל המקצוע מבצע כמה עבודות באותו ביקור, ומה כלול במחיר העבודה שהזמנתם? אתר "המקצוענים" עם 3 טיפים חשובים

אם הזמנתם בעל מקצוע מבלי לברר מה גובה דמי הביקור, מי אחראי על חלפים והאם ניתנת הנחה עבור ביצוע כמה עבודות במהלך אותו ביקור – אל תתפלאו שבשלב התשלום יכולים להתעורר ויכוחים לא נעימים. בעידן האינטרנט קל לעשות שיעורי־בית, להשוות מחירים תוך כמה דקות ולבחור בהצעה המשתלמת ביותר, מבלי להתפשר על מקצועיות. איך? לפניכם הטיפים.

 

בעל המקצוע ביצע את התיקון? יש לקזז את דמי הביקור מעלות התיקון

"דמי ביקור הם בהחלט לא תוספת מחיר לגיטימית, במקרה שבעל המקצוע ביצע את העבודה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "למשל, אם הזמנתם בעל מקצוע להחליף לכם את הפלאנג' בדוד השמש, הרי שעבודה זו מתומחרת בשווי של 550-450 שקל. במקרה כזה, אין להוסיף את דמי הביקור, שבתחום זה נעים סביב 250-150 שקל. דמי ביקור ייגבו רק רק במקרה שבעל המקצוע הגיע אליכם לביצוע תיקון קטן, או שלא ביצע את עבודתו מסיבה כזו או אחרת (היעדר גישה לגג, שלא באשמתו, למשל)".

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

ישנם בעלי מקצוע שאף לא יגבו מכם דמי ביקור אם הם הגיעו רק לכמה דקות וסידרו בקלות את התקלה (לחיצה על כפתור במכונת הכביסה), שכן הם יעדיפו לשמור עליכם כלקוחות מרוצים. ואולם, לגיטימי שגם עבור עבודה "זניחה" יחסית, הם יתוגמלו, שכן פינו מזמנם, נסעו וטרחו. לכן, כדי למנוע מצב של הגעת שווא, בעל מקצוע אמין, יטרח לבדוק טלפונית אתכם מה הבעיה, ואף לסייע לכם בשלט רחוק וללא תמורה.

 

במקרה של החלפת פלאנג', אגב, מחיר העבודה כולל גם את החלפת גוף החימום והתרמוסטט וכן ניקוי הדוד מאבנית. אם טכנאי דורש מכם בנפרד תוספת מחיר עבור ביצוע עבודות אלו, הרי שהוא מייקר את העבודה בצורה מוגזמת. כדי לא ליפול בפח, חשוב להתקשר ל־3-2 בעלי מקצוע מהתחום, לבדוק את המחירון המומלץ לצרכן ולדאוג לתעד את המחיר המוסכם (אפילו בהודעת טקסט למכשיר הנייד).

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המחיר לא כולל חומרים וחלקים

כדי שלא תהיו קהל שבוי, כדי שבעל המקצוע לא יגיע סתם ללא החלק המתאים וייאלץ לגבות מכם דמי ביקור וכדי שבאופן כללי הכל יהיה מוסכם ומוסדר מראש – שאלו את השאלות הרלוונטיות. הזמנתם בעל מקצוע לתיקון של מכשיר חשמלי כלשהו? גם אם בעל המקצוע אינו שואל אתכם את השאלות המקצועיות הנדרשות, שאלו אתם שאלות. הציגו בפניו את דגם המכשיר, לפני כמה שנים רכשתם אותו ואת סוג התקלה. בקשו לדעת האם הוא מגיע עם חלקי חילוף ולמשך כמה זמן הוא נותן אחריות עבורם (הן עבור הרכיב והן עבור ההתקנה).

 

בעל המקצוע ביצע כמה עבודות במקביל – בקשו מחיר גלובלי

אם, למשל, הזמנתם מנעולן לצורך החלפת צילינדר בדלת (מפני שאתם אחראים וגיליתם את התקלה לפני שמצאתם את עצמכם נעולים בחוץ) בשעות העבודה המקובלות (ולא באמצע הלילה או בסוף־שבוע), בדקו את כל המנעולים של הדלתות הפנימיות בבית.

 

תוספת עבור עבודות קטנות צדדיות, יעלו לכם הרבה פחות מאשר אם תזמינו אותו בנפרד לתיקון תקלה נוספת. כך גם עם חשמלאים, עבור בדיקת תקינות הארקה שנתית, תשלמו 400-300 שקל. אם באותו ביקור תרצו גם להתקין טיימר לדוד (בעלות נפרדת של 350-250 שקל), והחלפת מפסק לתריס חשמלי (בעלות נפרדת של 300-200 שקל), הרי שתזכו להנחה משמעותית של 30-20 אחוזים מהמחיר הכולל, שכן הזמנתם את בעל המקצוע לביצוע כמה עבודות במקביל.

 

את הצעת המחיר כדאי לקבל טלפונית מראש, ולא להשאיר ליד המקרה ולרצונו הטוב של החשמלאי.

 

פיצוץ בצינור? מחיר התיקון כולל פתיחת הקיר וסגירתו

אתם מכירים את התסריט: האינסטלטור מגיע, מפרק את הריצוף ומשאיר אתכם ואת הרצפה פעורים. כדי למנוע מצב שכזה, או מצב מעצבן אף יותר - גביית תשלום בלתי הוגן עבור ריצוף מחדש – דאגו לברר מה כלול במחיר העבודה מראש. מוקד השירות: "תיקון של נזילה סמויה בקיר נע בין 1,000 ל־1,500 שקל, בהתאם למורכבות התקלה ואיתורה ולסוג החיפוי. באופן כללי, העבודה אמורה לכלול את שבירת הקיר וסגירתו. כמו כן, בסיום תיקון הפיצוץ יש להשאיר את המקום פתוח למשך כשבועיים, לפני ריצוף או חיפוי מחדש, על מנת לאפשר ייבוש מוחלט. כדי שלא להגיע למצב של מחלוקת, דאגו לתיעוד בכתב בטרם ההתקשרות".

 

צריכים בעל מקצוע? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים