שתף קטע נבחר

ייצוגית: גובים תשלום יתר מלקוחות הרוכשים בדיוטי פרי

בית המשפט אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד חברת ג'יימס ריצ'רדסון, בגין גביית יתר של כספים המבוצעת באמצעות המרה כפולה מלקוחות המשלמים במזומן במט"ח במטבע שאינו דולר. סכום התביעה: 42 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי בתל אביב הכיר לאחרונה בתביעה שהוגשה נגד חברת ג'יימס ריצ'רדסון המפעילה את חנות הדיוטי פרי בנתב"ג, כייצוגית.

 

300 מיליון שקל הושבו לציבור במסגרת תביעות ייצוגיות במהלך 2017

 

על פי התביעה, החברה גובה מלקוחות המשלמים במט"ח במטבע שאינו דולר, עמלות המרה וזאת בניגוד למותר ומבלי להתריע על כך בפני הקונה.

 

התובעים, באמצעות עורכי הדין אבי רוקח ולימור פריז, טענו כי בכל פעם שלקוח משלם עבור מוצר באמצעות מטבע חוץ (שאינו דולרי) החברה מחשבת את מחיר המוצר בדולרים, תוך שהיא מבצעת המרה כפולה – מהמטבע בו נעשה שימוש לדולר, תוך גביית עמלה, ומדולר לשקל, תוך גביית עמלה נוספת. לטענת התובעים, מדובר בתוספת של כ-5% למחיר על פי השער היציג.

 

התובעים הגדירו את הקבוצה שניזוקה ככלל הלקוחות שביצעו רכישת מוצרים בחנות בנמל התעופה ושילמו באמצעות מטבע חוץ (שאינו דולר ארצות הברית), בשבע השנים שקדמו להגשת בקשת האישור. להערכתם מדובר בסכום כולל של 42 מיליון שקל.

 

שופט ביהמ"ש המחוזי בתל אביב, רחמים כהן, אישר את התביעה כייצוגית וקבע כי מחיר המוצר במעמד התשלום בקופה אמור להיות שווה ערך למחיר המוצר במטבע הנקוב בהתאם לשער היציג. מחיר זה אינו משתנה בהתאם למטבע בו יתבצע התשלום.

 

"המשיבה במעשיה יוצרת הבחנה בין המטבע הנקוב למטבע בו מבוצעת העסקה. הבחנה זו אינה קיימת בחוק ואין בה כדי לשנות את המחיר הכולל שנדרש הלקוח לשלם. המחיר הכולל הוא המחיר הנקוב לפי שווי בשקלים", כתב השופט. הוא מציין כי אין איסור על הצגת המחיר בכל מטבע חוץ וגם לא איסור על הצגת מספר מטבעות חוץ במקביל, אלא שהדבר צריך להיות לפי השער היציג בשווי השקלי. בין אם המחיר הוא בדולר בין אם באירו או בכל מטבע אחר.

 

השופט כהן הוסיף כי "הצגת שערים שונים, חלקם יציגים חלקם שערי קנייה ומכירה, עלולה להטעות את הלקוח שיכול לסבור, שגם השער המוצג לגבי מטבע החוץ הוא שער יציג. אי ציון סוג השער כשלעצמו על גבי השילוט אף הוא עלול להטעות".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים