שתף קטע נבחר

ה-F-16 התרסק ביישוב האנתרופוסופי: "פטריית עשן ענקית כמו בסרטים"

מטוס חיל האוויר שהופל על ידי הנ"מ הסורי החריד את היישוב הרדוף, שרבים מחבריו הם בעלי צרכים מיוחדים. התושבים נותרו נצורים במשך שעות. המזכיר: "לקח זמן להבין ולהרגיע את התושבים"

 

 

מטוס חיל האוויר שהופל בשבת לפנות בוקר על ידי טיל נ"מ סורי התרסק ליד הרדוף - היישוב האנתרופוסופי היחיד בישראל. עד אתמול היה הרדוף, שהוקם כקיבוץ, אנונימי עבור רוב תושבי ישראל, ורק הנסיבות הקשות חשפו אותו לראשונה לרבים. המזכיר יובל אלעד סיפר אתמול (א'): "היה פיצוץ גדול ואנשים היו בלחץ. לקח זמן להבין ולהרגיע את התושבים. בהמשך היו חסימות של המשטרה והיינו נצורים ביישוב במשך כמה שעות".

 

תושב אחר סיפר: "שמעתי את הפיצוץ חזק מאוד בתוך הבית. במקרה הייתי ער. פתחתי את הדלת, רצתי החוצה ומולי ראיתי פטריית עשן ענקית, כמו בסרטים, עולה מהיער בכניסה לקיבוץ. היה מפחיד. לא ידעתי מה זה ובטוח שלא דמיינתי שזה F-16 שנפל".

 

שלשום ואתמול בוצעו פעולות לאיסוף שרידי המטוס, ובצהריים כבר לא נשארו חלקי מתכת בבוץ הסמיך שיצר דלק המטוסים שנשפך לאדמה. למעט הריח הכבד של הדלק והשריפה לא נשאר סימן פיזי להתרסקות.

שרידי המטוס ביער ליד הרדוף (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שרידי המטוס ביער ליד הרדוף(צילום: AFP)

 (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
(צילום: אסף קמר)


 (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון) (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון)
(צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון)

קיבוץ הרדוף (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
קיבוץ הרדוף(צילום: אסף קמר)

 


בניגוד ליישובים יהודיים רבים באזור הגליל, המוגדרים כ"יישובי לילה" שבהם התושבים בעיקר באים לישון, הרדוף מוגדר "יישוב יום", בזכות מערכת החינוך האנתרופוסופית המפותחת שלו שמזרימה אל היישוב מאות עובדים ותלמידים.

 

אנתרופוסופיה היא תפיסת עולם רוחנית שפותחה לפני יותר ממאה שנה על ידי רודולף שטיינר. המזכיר אלעד: "אנתרופוסופיה מוגדרת כחוכמת האדם והרדוף הפך למרכז של הרבה מאד אנשים שרוצים ללמוד אנתרופוסופיה. יש לנו הרבה יוזמות טיפוליות ושיתופיות. מתוך 600 תושבים, 150 מטופלים בליווי ושיקום וחיים יחד איתנו בתוך הקהילה. יש גם מערכת חינוך מלאה של גני ולדורף, יסודי ותיכון. היישוב הוקם ב-1980 וקבוצת המייסדים החלה לחקור ולפתח את התפיסה האנתרופוסופית בכל מיני תחומים כמו חקלאות, חינוך, ושיקום והוקמו יוזמות בתוך הקהילה".

 

גיא לפידות, מנכ"ל עמותת קמ"ה - קהילה מרפאת בהרדוף - המטפלת בעשרות ילדים ונוער בסיכון ובמבוגרים בעלי צרכים ייחודיים: "אחד הדברים המיוחדים בהרדוף הוא אופי הקהילה. בין רבע לשליש מתושבי המקום הם אוכלוסיה מיוחדת שחיה בחיבור לתושבים - בלי גבולות ובלי גדרות. במובן הזה נוצרת מציאות יוצאת דופן".

פורסם לראשונה 11/02/2018 22:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
זירת ההתרסקות של מטוס חיל האוויר
צילום: AFP
מומלצים