שתף קטע נבחר

חשיפה: ברק אברמוב נחקר בפרשת החשבוניות הפיקטיביות

בעלי בני יהודה נחקר תחת אזהרה בימים האחרונים תחת מעמד של מעוכב בחשד לקיזוז חשבוניות, ולאחר מכן נשלח למעצר בית בן מספר ימים תחת תנאים מגבילים. עורך דינו: "הוא שיתף פעולה ונוקה מכל חשד"

 

בעלי בני יהודה, ברק אברמוב, נחקר תחת אזהרה בימים האחרונים במשרדי יחידת לה"ב 433 במסגרת פרשת החשבוניות הפיקטיביות, כך נודע לראשונה ל-ynet ספורט.

 

אברמוב זומן להגיע למשרדי היחידה הארצית למלחמה בשחיתות ובפשע המאורגן בישראל בלוד ונחקר בתחת מעמד של מעוכב משך כמעט יממה שלמה בחשד לקיזוז חשבונות פיקטיביות, ובשעות הלילה נשלח בהסכמה למעצר בית בן מספר ימים תחת תנאים מגבילים.

 

נחקר תחת אזהרה. אברמוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נחקר תחת אזהרה. אברמוב(צילום: אורן אהרוני)

חקירת הפרשה נוהלה בידי משטרת ישראל, חקירות מכס מע"מ ת"א ויחידת יהלום ברשות המיסים, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובשיתוף פעולה של המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה.

 

הבוקר (שני) הוגשו כתבי אישום לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד תשעה מעורבים ועשר חברות בפרשה, אולם נגד אברמוב לא הוגש בשלב זה כתב אישום ובהמשך יבחנו כיצד לנהוג מולו. מי שנמצא כחלק מכתבי האישום הוא שחקן העבר עקיבא מגרלשוילי, שאחיו חיים משחק בהפועל חיפה.

 

לא הוגש בשלב זה כתב אישום נגדו. אברמוב (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
לא הוגש בשלב זה כתב אישום נגדו. אברמוב(צילום: עוז מועלם)

 

על פי כתבי האישום באחת הפרשיות הכלכליות הגדולות בארץ אי פעם, בראש הארגון עומדים האחים יניב, תום והראל בן דוד, שפעלו בספרד, והמדינה תבקש להסגירם. השלושה יועמדו לדין במסגרת כתב אישום נפרד לאחר שיוסגרו לישראל.

 

עוד בכתב האישום נכתב כי הנאשמים התאגדו החל בחודש ינואר 2015 במסגרת ארגון פשיעה, שפעל במבנה היררכי ברור. יניב בן דוד שימש כראש הארגון והתווה את מדיניותו הפלילית, כיוון את הפעילים והחברים בו לביצוע עבירות, הורה על חלוקת הרווחים בין חברי הארגון ועוד. יחד עם אחיו, תום והראל, מנהלים בארגון, גייס יניב בן דוד מנהלים ופעילים בארגון, והשלושה שילמו את שכרם וכיוונו את פעולותיהם כדי לקדם את פעילותו הפלילית של הארגון.

 

באמצעות חברות ההפצה הפעיל הארגון מערך של הפצת חשבוניות מס כוזבות בסך של מאות מיליוני שקלים לעוסקים וחברות שונות, ששימשו כלקוחות הארגון. כדי להפחית את תשלום מס ההכנסה ולקבל במרמה בחזרה מהמדינה את המע"מ ששולם על ידי חברות ההפצה, השתמש הארגון במערך חברות קש שסיפקו חשבוניות מס כוזבות לחברות ההפצה. כך קיבל הארגון את כל מאות מיליוני השקלים ששילם כמע"מ בחזרה לידיו.

 

בנוסף, השתמש הארגון בצ'יינג'ים לצורך הלבנת הון. היקף החשבוניות הפיקטיביות שהוציא הארגון עמד על יותר מ-850 מיליון שקלים, והיקף עבירות הלבנת ההון שביצעו הנאשמים עומד על כרבע מיליארד שקלים.

 

חלק מהנאשמים שימשו מנהלים בארגון וחלק שימשו כסוכני הארגון וגייסו לקוחות באופן עצמאי, בתמורה לחלק מרווחי הארגון, כפי שקבע יניב בן דוד. נאשמים אחרים ביצעו שליחויות עבור הארגון, נרשמו כבעליהן של חברות הקש של הארגון והציגו את עצמם כבעלי החברות כדי לשמש חיץ בין רשויות אכיפת החוק לבין ראשי הארגון והדרג הניהולי שלו. הנאשמת גילה בן דוד, בת זוגו של יניב, ניהלה במסגרת חברותה בארגון את כספי הארגון וחילקה אותם לפעילים, על פי הנחיותיו של יניב. שיתוף פעולה עם המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הביא למעצרם של האחים בן דוד בספרד לצורך הסגרתם לארץ בגין העבירות המתוארות בכתב האישום.

 

מפרקליטות מיסוי וכלכלה, שהגישה את כתב האישום לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נמסר כי "הוקם מערך משומן ומוסדר להפצת חשבוניות מס פיקטיביות בסכומי עתק, שכל מטרתו להונות את קופת המדינה במאות מיליוני שקלים".

 

עו"ד שחר חצרוני (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
עו"ד שחר חצרוני(צילום: מתן טורקיה)

 

עו״ד שחר חצרוני, המייצג את ברק אברמוב, מסר בתגובה: ״ברק אכן נחקר, שיתף פעולה באופן מלא עם המשטרה, נתן הסברים מפורטים לכל אשר הוצג לו ונוקה מכל חשד. הראיה לכך היא כי כל הקשור אליו לא מצא מקומו בכתב האישום אשר הוגש היום כנגד אחרים. חקירתו התמקדה בשיפוץ אצטדיון הכדורגל של בני יהודה בשיתוף עיריית ת"א ומשרד הכלכלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
ברק אברמוב
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים