שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    איך מכינים חרוסת מרוקאית? ארבעה מתכוני עדות

    תימני, טורקי, גרמני ומרוקאי חוגגים יחד את ליל הסדר: כך תכינו חרוסת של ארבע עדות שונות

    חרוסת בנוסח מרוקאי

    המצרכים (ל-10 מנות):

    1 חבילת תמרים בוואקום, מגולענים

    1 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס

    1.5 כוס יין מתוק

    1 כף קינמון

    1/2 כפית ציפורן

    עלי ורדים יבשים

    חרוסת עם עלי ורדים (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את התמרים ביין על להבה נמוכה עד לקבלת עיסה אחידה.
    2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
    3. מסירים מהכיריים ומוסיפים את האגוזים.
    4. מרפדים כלי בעלי ורדים מיובשים ושופכים את החרוסת, ומקשטים מעל שוב בעלי ורדים.  

     

    חרוסת בנוסח תימני

    המצרכים (ל-10 מנות):

    חבילת תמרים בוואקום

    3/4 כוס מים רותחים

    1/2 כוס שומשום קלוי

    200 גר' צימוקים

    1 כוס אגוזים 

    1/2 כוס דבש

    1 כפית קינמון

    1 כפית חוויג׳

    חרוסת מסורתית לפסח (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    אופן ההכנה:

    1. מגלענים את התמרים ומועכים אותם עם מים רותחים.
    2. מוסיפים שומשום קלוי.
    3. טוחנים יחד את שאר המצרכים, ומערבבים יחד עם התמרים.

     

    חרוסת בנוסח טורקי

    המצרכים (ל-8 מנות):

    2 תפוחי עץ ירוקים קלופים, מגוררים ומסוננים היטב

    250 גר' תמרים מגולענים

    1 כוס יין אדום מתוק

    60 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס

    2-3 כפות סוכר (לא חובה)

    חרוסת עם תפוחים (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    אופן ההכנה:

    1. שמים בסיר את כל החומרים חוץ מאגוזי המלך.
    2. מבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והתערובת הופכת להיות מעין עיסה רכה. מעבירים למטחנה וטוחנים. טועמים ומתקנים תיבול.
    3. מוציאים לכלי ומפזרים אגוזים מלמעלה.

     

    חרוסת בנוסח גרמני כפרי

    המצרכים (ל-8 מנות):

    5 אגסים, מגוררים וסחוטים

    5 תפוחים עץ ירוקים, מגוררים וסחוטים

    1 כוס יין אדום מתוק

    2 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק

    חרוסת לפסח (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את התפוחים והאגסים עם היין על להבה נמוכה עד שהרוטב מעט מסמיך.
    2. מסירים מהכיריים ומוסיפים את אגוזי המלך הטחונים.
    3. מצננים במקרר יממה לפחות, ומגישים.

     

    המתכונים באדיבות מיזם "נשים מבשלות", פרויקט חברתי-קולינרי המציע ארוחות חג מסורתיות ממטבחים אותנטיים של מבחר עדות ומתרבויות שונות. הזמנת ארוחות הביתה ליל הסדר תוכלו לבצע עד לתאריך 25/3 בטלפון: 03-6012418 או באתר

    נשים מבשלות לפסח (צילום: אייל קרן)
    נשים מבשלות לפסח(צילום: אייל קרן)

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים