שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צפו: עיצוב אורבני-תעשייתי לדירה במרכז
    דירת סטנדרט מקבלן עוצבה באופן שיתאים לצורכי המשפחה - זוג עם שלושה בנים. התוצאה כוללת חלל ציבורי פתוח ומזמין, ריהוט וחומרי גלם קלים לתחזוקה וריצוף פרקט אלון מעושן מעט מיושן. צפו

     

    הדירה בנס ציונה

    הדירה בנס ציונה

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    זוג בתחילת שנות ה-40 עם שלושה בנים רכשו דירה בשטח של כ-130 מ"ר בנס ציונה, כדירת סטנדרט מקבלן. הדירה מוארת ונעימה, כאשר כל מ"ר נוצל בקפידה תוך איזון בין אובייקטים, גוונים וטקסטורות שלא יכבידו על החלל.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    היה צורך לארגן את החלל כך שיתאים לצרכי המשפחה: סלון, מטבח ופינת אוכל, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה ראשי וחדר שינה להורים הכולל חדר רחצה פרטי. עם תחילת העבודה על חלוקת החלל מבחינה אדריכלית, הסתבר שפינת אוכל קבועה תגרום לחלל הציבורי להיות צפוף מדי, ולשאר הפונקציות להיות לא נוחות.

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    אחרי התלבטויות רבות ובחינת האפשרויות לארגון החלל, הוחלט לוותר על פינת אוכל קבועה מכיוון שהיא תופסת שטח רב ויקר, ובפועל השימוש בה הוא אחת לחודש או אף יותר. במקום זאת העדפנו מטבח וסלון מרווחים יותר, שיותירו חלל פנוי למשחק של הילדים שעדיין קטנים. במטבח מוקמה פינת אכילה יומיומית.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)
    החלל הציבורי פתוח ומזמין, נוח ונעים לישיבה וצפייה בטלוויזיה. המטבח פתוח וכולל אי במרכז החלל, בין המטבח לסלון. הריהוט בסלון נעים ונוח. כדי לחסוך מקום, מסך הטלוויזיה תלוי על זרוע מן הקיר וכך אין צורך בשידה.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    ליצירת אווירה ולאחסון פריטים תוכננה ספריית ברזל מעוטר ועץ אלון עם שילוב של אחסון פתוח וסגור, המשמשת גם כ"שידת מפתחות". הספרייה משלבת עבודת ברזל מחורר ליצירת מראה אוורירי ומיוחד.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    הריצוף הוא פרקט אלון מעושן בגמר שמן מעט מיושן. המטבח עשוי עץ מלא וצבוע בעבודת יד לקבלת מראה קצת שונה מן המטבחים כיום, של לוק תעשייתי ולא מוקפד, אך נקי ולא טרנדי.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    במסדרון המוביל לחדרים מיקמנו ארון בגוון תכלת בייבי עם דלתות משרבייה מאווררות, כנקודת צבע עדינה המוסיפה טוויסט שובב לדירה.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    חדרי האמבטיה משלבים גוונים מונוכרומטיים - לבן, אפור, שחור עם ארון עץ טבעי. באמבט ההורים מיקמנו דלת זכוכית משוריינת עם פרופיל בלגי דקיק מפאת גודל החלל.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    את חדר הארונות הסגור המרנו בארון תריס לבן הממוקם כאזור הלבשה ניפרד אך פתוח לחלל, כדי לתת תחושת מרחב ואור טבעי.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    חדרי הבנים לא גדולים, מרוהטים ומאובזרים לפי תחביבו של כל ילד והחפצים האהובים עליו.

     

     (צילום: גלית דויטש) (צילום: גלית דויטש)
    (צילום: גלית דויטש)

    הדירה לא גדולה ועל כן המעטנו בפריטים כדי לא ליצור עומס, כל פריט או החלטה חמרית שעשינו, נבחרה בקפידה ובהתאמה מדויקת לקונספט.

     

    זהו בית מאוד ביתי, חם ופתוח לאורחים. לכן בבחירת חומרי הגמר והריהוט נלקח בחשבון השיקול הפרקטי של תחזוקה קלה וחומרים שיראו טוב גם אחרי זמן מה. הקונספט העיצובי הוא אורבני, מעט תעשייתי, לא מלוקק או מעובד מדי, חף מכפריות ומכובד.


     

     

    הכותבת היא הבעלים של משרד אירה גפני שריג – אדריכלות ועיצוב פנים


    פורסם לראשונה 16/02/2018 15:36

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים