שתף קטע נבחר

טראמפ מכה את ארגוני הצדקה

רפורמת המס שעברה בדצמבר צפוי לגרום לירידה של עשרות אחוזים בתרומות לארגוני צדקה

כשמועד הגשת המיסים מתקרב, אנחנו מנסים להבין יותר ויותר כיצד תשפיע עלינו רפורמת המסים החדשה. אחד האלמנטים החביבים שליוו את מערכת המיסים באמריקה הייתה ההטבה שניתנה למי שהעביר כספים למטרות צדקה ותרומות שונות. אבל האם חוקי המס החדשים יפטרו את המעמד הבינוני מתרומות צדקה?

 

עו"ד אלון הרנוי, שותף מנהל במשרד שיבולת בניו יורק וראש המיסוי של החברה ריצ'רד וונדר, מסבירים. "ההשפעה הגדולה ביותר של חוקי המס החדשים, לא משנה לאיזה מעמד אתם שייכים, תהיה על ההוצאות האישיות, שבדרך כלל ניתן לפרוט או לקחת אחת מאופציות הסכומים המוצעות. בטרם חתם טראמפ על החוקים החדשים בדצמבר האחרון, הניכויים האישיים כללו בין השאר נכסים, ארנונה, משכנתאות ריבית על קו אשראי עצמאי, הוצאות רפואיות, ותרומות. קרוב לשליש מהאמריקאים בוחרים לפרט את ההוצאות האישיות שלהם ולא לבחור בניכוי הכללי, ברוב המקרים מהסיבה הפשוטה שסך ההוצאות שלהם גדול מהניכוי הסטנדרטי שמציעה המדינה. החל מהשנה הקרובה, גם זה הולך להשתנות.

 

“ראשית, הניכוי הסטנדרטי עלה משמעותית, מ-12,000 ל-24,000 לזוג נשוי. שנית, ההוצאות האישיות שניתן היה לכלול ברשימה צומצמו באופן ניכר. לכן, ההערכה היא שיותר ויותר אמריקאים ישתמשו השנה בסכום המוסכם. על פי ההערכות מכל עבר, %94 ממשלמי המיסים יבחרו בניכוי הסטנדרטי ב-2018. לכאורה זה נראה כמו סוג של ניצחון ועושה רושם שהבחירה תפחית בכמות מרשימה את כאבי הראש שכרוכים בפירוט ההוצאות השנתיות שלנו, אך כדאי לזכור שלאורך שנים רבים בחרו לתרום כספים למטרות צדקה וסיוע בידיעה שרשויות המס יקחו את זה בחשבון בניכוי השנתי. כעת כשאין זה כלל נכלל ברשימת השיקולים, המוטיבציה לתרומה ועזרה חברתית יורדת באופן דרמטי.

 

 (מתוך טוויטר) (מתוך טוויטר)
(מתוך טוויטר)

“ראשי ארגוני צדקה ועמותות גדולות צופים שלאורך השנה הקרובה מיליוני תרומות קטנות ומשמעותיות שנהגו לספק בעלי הכנסה ממוצעת יעלמו. המסקנה המיידית והמתבקשת היא שמנהג הנתינה והצדקה יפחת במידה רבה בקרב מעמד הביניים וישאר באופן אקסקלוסיבי של המעמד הגבוה, שעל פי המסורת נוהג לתרום לארגונים גדולים כמו מוסדות לימוד, מחקר ותרבות, בעוד תרומתו ניכרת פחות בקרב מטרות מקומיות לא גדולות אך חשובות ביותר”.

 

סטיב טיילור, סגן נשיא בכיר ויועץ למדיניות ציבורית ב"דרך הצדקה המאוחדת", טען כי כ -7.2 מיליון אנשים תורמים פחות מ -1,000 דולר לשנה - בממוצע ל -154 דולר. "אנחנו מודאגים מאוד. הרבה ארגוני צדקה שרויים בהלם. אנחנו נזרקים מתחת לאוטובוס". נראה שארגוני צדקה צריכים לתכנן מחדש כיצד לפנות לתורמים קטנים. גם בעמותות היהודיות מסתמנת דאגה. עמותות ובתי כנסת, בתי הספר הפרטיים ורבים נוספים נערכים בימים אלו למה שהם חוששים שיהפוך למציאות. פחות ופחות תרומות.

 

אנדרס ספוקוויני, מנכ"ל רשת המימון היהודית, שעובד עם תורמים יהודים על מנת למקסם את השפעתם, שיתף בחששותיו: "הקונצנזוס בקרב המומחים הוא, שלהחלטות החדשות יהיו השלכות חמורות שיזיקו לארגוני צדקה ופילנתרופיה ... דאגה מיוחדת לצדקה היא תוכנית להכפיל את הניכוי הסטנדרטי”. החוק החדש מעלה דאגה אמיתית ולגיטימית. לארגוני הצדקה לא תישאר הרבה ברירה אלא לגבש אסטרטגיה חדשה.

 

בעוד חוק המס החדש ללא ספק הופך את תהליך הניכוי קל יותר עבור רוב האמריקאים שיוכלו כעת להבין ולעשות זאת בעצמם, חשוב לזכור כי הוא ירחיק מיליוני אמריקאים ממסורת של נתינה ותרומות צדקה, בעיקר כי מדובר באופציה שאיננה אטרקטיבית. התקווה היא שרוב מטרות הצדקה חשובות מספיק לאמריקאים להמשיך ולתרום, אבל רק הזמן יגיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
השלכות רפורמת המס. טראמפ
צילום: EPA
מומלצים