שתף קטע נבחר

עולם קטן

אמריקאים שמייצגים את דרום קוריאה, רוסייה שמתחרה עבור אוסטרליה וארבעה ישראלים שלא נולדו בארץ: אולימפיאדת החורף מוכיחה שלא חייב להיות קשר בין מחליקים למדינות המקור שלהם

מחליקה רוסייה מתחרה עבור אוסטרליה, שני אמריקאים מייצגים את דרום קוריאה בריקוד על הקרח, אמריקאי נוסף נשלח על ידי ברזיל וארבעה מחברי הנבחרת הישראלית אינם ילידי הארץ.

 

הפיניש הדרמטי בתולדות אולימפיאדת החורף. צפו

צפו: סערת העירום של המחליקה האמנותית

מדליית הזהב הכי מפתיעה בהיסטוריה

 

זה לא נגמר פה. צמד גרמני (שזכה בזהב) כולל את אליונה סבצ'נקו מאוקראינה וברונו מאסו מצרפת. יונתן גואריירו האוסטרלי וטיפאני זגורסקי הבריטית מייצגים את רוסיה בכלל.

 

בעבר הוא התעופף בשביל אוקראינה. ביצ'נקו בפעולה (צילום: AP) (צילום: AP)
בעבר הוא התעופף בשביל אוקראינה. ביצ'נקו בפעולה(צילום: AP)

 

אתם מבינים לאן זה הולך, נכון? לא פחות מ-36 מחליקים אמנותיים באולימפיאדת החורף מתחרים עבור מדינות שבהן לא נולדו. על סמך מקרי העבר, רובם צפויים לחזור למדינות המקור שלהם עם סיום הקריירה.

 

"לפני תשע שנים פרשתי כבר מהחלקה אמנותית", סיפר ל-AP אלכסיי ביצ'נקו, שנשא את דגל ישראל בטקס הפתיחה של המשחקים וייצג בעבר את אוקראינה בה נולד. "אחרי אולימפיאדת ונקובר ב-2010 לקחתי הפסקה של שנה אחת, ואז המאמן שלי התקשר אליי ושאל אותי אם אני רוצה להחליק באולימפיאדה. לא יכולתי לעשות את זה כבר בשביל אוקראינה, לכן דיברנו על האופציות שלי ועל כך שיש לי שורשים יהודיים".

 

ביצ'נקו יצר קשר עם ההתאחדות הישראלית אחרי שהתרשם מההשקעה של המדינה בספורט בשנים האחרונות, והבין שהאפשרות לייצג את ישראל ריאלית. הוא התחיל להתאמן עם הנבחרת, קיבל אזרחות וסיים את האולימפיאדה השנייה שלו כישראלי במקום ה-11 - דירוג שיא עבור מחליק כחול-לבן במשחקים.

 

חבריו של ביצ'נקו לנבחרת, אדל טנקובה ורוני זילברברג, התחרו אתמול בריקוד על הקרח וסיימו אחרונים. טנקובה נולדה באוקראינה. "התאמנו באותו מקום", אומר רוני. "הייתה לי שותפה לריקוד, ולאדל היה בן זוג אחר. נפרדנו כל אחד מהשותפים שלו והמאמן שלנו שאל: 'למה לא לנסות את זה?'. מציאת בן זוג חדש זו משימה ממש קשה, במיוחד אם אתה רוצה להחליק עבור ישראל. אתה צריך למצוא מישהו שיש לו שורשים יהודיים כדי להגיע לאולימפיאדה".

 

זוג חדש. טנקובה וזילברברג  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זוג חדש. טנקובה וזילברברג (צילום: רויטרס)

 

אחד המכשולים העיקריים: השפה

שרה הורטאדו הספרדייה לא חוותה הצלחה מסחררת עם בן זוגה. אחרי שנפרדו, כמו לא מעט זוגות בעשור האחרון, היא מצאה שותף חדש ברוסיה - קיריל חלביין. שידוכים כאלה לא מצליחים לעיתים קרובות בגלל חוסר התאמה מקצועית, אבל במקרה שלהם זה עבד. "היה לנו אותו חזון, אנחנו משלימים אחד את השנייה בגלל הצד הטכני שלנו", סיפרה הורטאדו על התהליך שעברה. "יש לנו אותו קו מחשבה גם בתרגילים. תמיד צריכה להיות התאמה, גם בגובה ולפעמים גם בגילאים. ככל שאתה מתבגר, כך קשה יותר למצוא בן זוג".

 

בעיה נוספת בתקשורת בין זוגות היא השפה. בנוסף, לא תמיד יש "כימיה" על הקרח, וישנן סוגיות לא פחות חשובות כמו אסטרטגיות אימון והתמודדות עם מאמנים שמהוות מכשול. "כשהגעתי לישראל דיברתי רק אוקראינית ורוסית", מספרת טנקובה. "למדתי קודם כל אנגלית במשך שנה, ואני עדיין לומדת גם עברית".

 

יורה מין ואלכסנדר גמלין מחליקים עבור דרום קוריאה. היא מקליפורניה עם שורשים קוריאניים (וייצגה את המדינה עד 2013), הוא מלונג איילנד. וכדי לקבל את האישור לייצג את דרום קוריאה, היה עליהם ללמוד קוריאנית, לשנן את ההמנון הלאומי ולעבור ראיון עם שאלות באזרחות. "אני למדתי מאז שאנחנו יחד", מציין גמלין. "עד שהייתי מוכן למבחן באזרחות עברה שנה וחצי. אני מבין מה שאומרים וזה יותר קל לי מלדבר".

 

יקטרינה אלכסנדרובסקאיה משתפת פעולה בהחלקה עם הארלי וינדזור האוסטרלי. הקשר ביניהם התחיל בצורה משעשעת: "המאמן שלי אמר לי שיש להם שותף בשבילי באוסטרליה. אני חשבתי שזו אוסטריה. חודש לאחר מכן, טסתי לאוסטרליה. אמא שלי נשארה במוסקבה. לא דיברתי מילה באנגלית, אולי רק 'היי, מה שלומך?'".

 

אלכסנדרובסקאיה עם וינדזור. "חשבתי שזו אוסטריה" (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
אלכסנדרובסקאיה עם וינדזור. "חשבתי שזו אוסטריה"(צילום: גטי אימג'ס)

 

החיבור ביניהם עבד מצוין, עם זכייה באליפות העולם לנוער ב-2017. הם התאמנו שלושה חודשים באוסטרליה ולאחר מכן שלושה חודשים במוסקבה. "אנחנו חוזרים בקרוב ואני לא יכולה לחכות לראות את אמא שלי במוסקבה", אומרת אלכסנדרובסקאיה.

 

קיגן מסינג, שמייצג את קנדה, נולד באלסקה עם שורשים קנדיים. הוא נמצא בתחום הודות לסבא שלו, שמשך אותו לענף ההחלקה. בדרום קוריאה הוא הגיע למקום ה-12. "החלקתי שבע שנים בארצות הברית, אבל תמיד רציתי להחליק עבור קנדה", אומר מסינג. "אחרי סוצ'י אבא שלי הרשה לי לעבור, אז יכולתי לעשות את זה. זו הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי עבור הענף שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים