שתף קטע נבחר

מתכון לאוזני המן ללא גלוטן

נמנעים מגלוטן אבל רוצים לחגוג פורים כהלכתו ולעוף על אוזני המן? קבלו מתכון ללא גלוטן לאוזני המן במילוי שוקולד ושקדים

אוזני המן ללא גלוטן

המצרכים:

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

150 גר' קמח ללא גלוטן

1/2 כוס קמח תפוח אדמה

1/2 כוס קמח טפיוקה

1 ביצה

4 שקיות קטנות של אבקת סוכר

1/2 כוס מים (אפשר להוסיף לפי הצורך)

למלית שוקולד פיסטוק ושקדים - 

1/2 כוס חלב

100 גר' שוקולד חלב

50 גר' פיסטוקים גרוסים

50 גר' שקדים גרוסים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סוכר

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמחים עם אבקת הסוכר, ומוסיפים את קוביות החמאה. יוצקים מים בהדרגה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך לשימוש.
  2. מכינים את המלית - מרתיחים את החלב עם הסוכר ותמצית הווניל, ומורידים מהגז. מוסיפים את השוקולד, הפיסטוק והשקדים הגרוסים ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. 
  3. מפזרים מעט קמח ללא גלוטן על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק. יוצרים עיגולים בקוטר של 9 ס"מ, מניחים את המלית באמצע וסוגרים למשולשים.
  4. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שאוזני ההמן מקבלות גוון זהוב. בסיום האפייה מפזרים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר, ומגישים.

 

המתכון באדיבות ירון גינדי, שף מלון "לאונרדו רויאל ריזורט" באילת 

 

וכך תשרפו את כל הקלוריות שזללתם בפורים:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ללא גלוטן. אוזני המן במילוי שוקולד, פיסטוק ושקדים
צילום: יח"צ
מומלצים