שתף קטע נבחר

"הרופאים לא נתנו לאישה אספירין בהיריון - הילד נולד עם נכות"

בתביעת רשלנות רפואית טוענת אישה ממרכז הארץ כי בגלל שרופאיה נמנעו ממתן אספירין עם התעוררות החשד לרעלת היריון, בנה נולד מוקדם מדי ולא הספיק להתפתח כראוי. הילד, בן 7 היום, סובל ממגוון רב של ליקויים רפואיים, משותק בארבע גפיו ותלוי לחלוטין בסביבתו

בשבוע שעבר הגישה אישה תושבת המרכז תביעה לבית המשפט המחוזי בלוד נגד "שירותי בריאות כללית" בגין רשלנות רפואית. לפני כשבע שנים, בהיותה בת 28 ובשבוע ה-17 להיריונה, ביצעה האישה בדיקת חלבון עוברי. בבדיקה נמצאו ערכי חלבון גבוהים והועלה חשש כי העובר סובל מסתמונת דאון. האישה נלקחה לבדיקות נוספות, וההיריון הוגדר כהיריון בסיכון.

 

לדברי התובעת, רופאיה נמנעו ממתן אספירין, וזאת בניגוד ל"פרקטיקה הרפואית המקובלת", כפי שנכתב בתביעה. בשבוע ה-27 הובהלה האישה לבית החולים אסף הרופא בעקבות כאבי בטן וקשיי נשימה ואובחנה עם רעלת היריון חמורה. שלושה ימים לאחר מכן, לאור ניטור עוברי לא תקין, היא הובלה לניתוח קיסרי שבו ילדה ולד במשקל 730 גרם שהונשם מיד.


"התינוק נולד עם חוסרים נוירולוגיים משמעותיים" (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"התינוק נולד עם חוסרים נוירולוגיים משמעותיים" (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
 

לאור ירידה בערכי ההמוגלובין בדמה של האישה, והחשד לדימום פנימי לאחר הניתוח הקיסרי, בוצע ניתוח חוזר שבמהלכו התגלו קרישי דם רבים בחלל הבטן ודימום סמוך לחתך הרחמי. האישה טוענת להתרשלות גם בניתוח הקיסרי, שלאחריו נדרש ניתוח מתקן. התינוק שוחרר מהפגייה כשלושה חודשים לאחר לידתו, כשהוא סובל מחסרים נוירולוגיים משמעותיים.

 

כיום, בגיל 7, סובל בנה של התובעת משיתוק בארבע גפיים, עיוורון, פזילה ואפילפסיה. הוא אינו מתקשר, אינו הולך, סובל מתת משקל קיצוני ובעיות תזונה, אינו שולט בסוגריו ותלוי לחלוטין בהוריו. מומחה לנוירולוגיית ילדים והתפתחות הילד קבע כי הוא יהיה זקוק לטיפול צמוד לכל חייו, ויהיה תלוי לחלוטין בסביבתו.

 

מומחה: "היו צריכים לתת ליולדת אספירין" 

בחוות הדעת של ד"ר רוני רביע, מומחה בגינקולוגיה ומיילדות, שצורפה לכתב התביעה, נכתב כי "ערכי חלבון גבוהים יכולים להעיד לא רק על סיכון לתסמונת דאון בעובר, אלא גם על שורה של סיבוכים נוספים. בין השאר הדבר עלול להעיד על סיכון מוגבר להתפתחות רעלת היריון". לדבריו, רעלת היריון היא מצב חירום המסכן את חייה של היולדת, מחייב מעקב צמוד אחריה ועלול להוביל ללידה מוקדמת.

 

ד"ר רביע הוסיף וציין שהטיפול הנהוג במצב בו יש סיכוי מוגבר להתפתחות רעלת היריון הוא מתן אספירין, אשר מונע את התפתחות הרעלת, או במקרה הגרוע ביותר דוחה את הופעתה, וכפועל יוצא דוחה את מועד הלידה.

 

בימים אלה הגישו עורכי הדין דוד פייל וליהיא גולדמן תביעת פיצויים בגובה מיליוני שקלים נגד שירותי בריאות כללית ומשרד הבריאות בשמם של ההורים וילדם, בטענה לרשלנות רפואית ולנזקי גוף.

 

משירותי בריאות כללית נמסר: "רופאי הכללית פעלו בצורה מקצועית ומסורה והנתונים העובדתיים שנמסרו בכתב התביעה אינם מדויקים. תגובה מפורטת על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
היה אפשר למנוע את התפתחות הרעלת?
צילום: shutterstock
צילום: רן כליף
תביעה על רשלנות רפואית ונזקי גוף. עו"ד פייל
צילום: רן כליף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים