שתף קטע נבחר

מקריפ או מדליק? הרובוטים האוטונומיים

רובוטים שמקבלים החלטות באופן עצמאי כבר כאן, אבל האם זה אומר שהגולם בהכרח יקום על יוצרו? ד"ר יהודה אלמליח, דיקן ביה"ס למדעי המחשב במכללה למנהל, מנכ"ל חברת קוגניטים ומומחה לרובוטיקה ובינה מלאכותית, הגיע לריאיון באולפן ynet, ולא ממש הצליח להרגיע

כשמדובר ברובוטים - התרבות הפופולרית מלאה בתרחישי אימה: בסופו של דבר, הגולם קם על יוצרו והמכונות מנצחות. אבל עד כמה התרחישים האלה קשורים למציאות? האם הטכנולוגיה בכלל מאפשרת למצב כזה לקרות? חברת הרובוטיקה "בוסטון דיינמיקס" הציגה זוג רובוטים דמויי כלבים, הפועלים בשיתוף פעולה. הסרטון שלהם הצליח להכניס לחרדה לא מעט צופים, אז הזמנו את ד"ר יהודה אלמליח, דיקן ביה"ס למדעי המחשב במכללה למנהל, מנכ"ל חברת קוגניטים ומומחה לרובוטיקה, כדי לשמוע ממנו האם באמת יש ממה לפחד. צפו בריאיון באולפן ynet:

 

 

"אלה רובוטים של 'בוסטון דיינמיקס', הפרויקטים האלה מומנו המון על ידי משרד ההגנה האמריקאי", מסביר ד"ר אלמליח. "יש להם גם רובוט מאוד גדול, הומנואיד, הם למעשה בונים את החייל הרובוטי, את אטלס. 'האם הגולם יקום על יוצרו', זה למעשה הפחד. כי לצורך העניין אנחנו מתכנתים רובוטים. אומרים לרובוט מה לעשות והוא מבצע".

 

 

רובוט לומד דוגמאות ויודע לקבל החלטות בעצמו (אילוסטרציה: Shutterstock) (אילוסטרציה: Shutterstock)
רובוט לומד דוגמאות ויודע לקבל החלטות בעצמו(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

לטענת ד"ר אלמליח, בשנים האחרונות נעשתה קפיצת מדרגה משמעותית בתחום. "בתקופה האחרונה כל נושא הלמידה הממוחשבת ולמידה עמוקה, שכבר ארבעים שנים מדברים עליו, פתאום זה קפץ מדרגה. היום רובוט לומד דוגמאות ויודע לקבל החלטות לבד. ואם הוא יכול לקבל החלטות אז מתישהו בעתיד הוא יידע גם לכתוב תוכנות בעצמו".

 

וכן רובוטים יודעים גם להיות מצחיקים. אנחנו מכירים רובוטים גם במרחב הביתי - שואבי אבק למיניהם, והאינטראקציה שלנו איתם היא משעשעת הרבה פעמים. בקרוב, לטענת ד"ר אלמליח, רובוטים יקיפו אותנו הרבה יותר, ויימצאו בקשר ישיר עם בני האדם בכל מיני תחומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך יוטיוב
סופיה הרובוטית
צילום: מתוך יוטיוב
מומלצים