שתף קטע נבחר

רצח אישה, נשפט למאסר עולם - אך שוחרר אחרי 22 שנה

אפרים תוהמי הורשע ב-1996 ברצח של צעירה בדואית שאיתה ניהל רומן. הוא נדון ל-30 שנות מאסר אחרי שעונשו נקצב ובקשתו לשחרור מוקדם אושרה על ידי ועדת השחרורים בשירות בתי הסוהר, למרות התנגדות הפרקליטות

 

הכותרת ב"ידיעות אחרונות" על הרצח (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
הכותרת ב"ידיעות אחרונות" על הרצח(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

ועדת השחרורים שליד השב"ס קיבלה את בקשתו של הרוצח אפרים תוהמי (63) שנשפט למאסר עולם על רצח בדואית שאיתה ניהל רומן ועונשו נקצב ל-30 שנים. הבקשה התקבלה למרות התנגדות הפרקליטות.

 

תוהמי הורשע בשנת 1996 ונשפט למאסר עולם על רצח נואל אבו ג'באר, צעירה בדואית שעבדה אצלו. בין השניים התפתח קשר רומנטי ותוהמי אף העלה רעיון להתחתן איתה כאישה שנייה, אך אשתו הראשונה התנגדה. תוהמי רצה לנתק את הקשר עם האישה אך לבסוף חזר אליה.

הנרצחת נואל אבו ג'באר והרוצח אפרים תוהמי (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
הנרצחת נואל אבו ג'באר והרוצח אפרים תוהמי(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

 

 

 

עורכת הדין רלי אבישר-רווה. "החלטה ראויה" (צילום: אורלי רוזנבלט) (צילום: אורלי רוזנבלט)
עורכת הדין רלי אבישר-רווה. "החלטה ראויה"(צילום: אורלי רוזנבלט)

באותו זמן שודכה האישה על ידי משפחתה לתושב ירדן אך לא הסכימה להתחתן איתו, דבר שהוביל לסכסוך עם משפחתה. האישה הגיעה לתוהמי לאחר שהוכתה על ידי משפחתה ובהמשך נמצאה גופתה במטע תמרים במושב ארגמן, לאחר שנורתה. מי שהפליל את תוהמי היה שותפו שסיפר כי ראה שתוהמי ירה באישה. תחילה הורשע תוהמי בקשירת קשר לביצוע רצח ונדון לחמש וחצי שנות מאסר, אך בית המשפט העליון הרשיע אותו ברצח ונגזר עליו מאסר עולם שבהמשך נקצב ל-30 שנים.

 

במהלך ריצוי עונשו עבר תוהמי הליך שיקום והגיש באמצעות פרקליטתו, עו"ד רלי אבישר-רווה, בקשה לוועדת השחרורים שליד השב"ס לשחרור מוקדם. למרות התנגדות הפרקליטות קיבלה ועדת השחרורים את בקשתו. מכיוון שהוא מרצה כבר יותר משני-שליש מ-30 השנים שנגזרו עליו והפרקליטות לא ביקשה עיכוב ביצוע כדי לערער על החלטת הוועדה - תוהמי שוחרר מהכלא.

 

עו"ד אבישר-רווה: "זו החלטה ראויה ונכונה של ועדת השחרורים. אפרים עבר הליך שיקומי מדהים במהלך מאסרו כאשר הצער והחרטה על מעשיו ילוו אותו כל חייו. שחרורו כעת מאפשר לו לחזור לחיק משפחתו ולהמשיך את שיקומו בקהילה. הצלחת שיקומם של אסירים והחזרתם לחברה כמשוקמים מהווה אינטרס ציבורי מן המעלה הראשונה ואפרים הוא דוגמה מצויינת לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות"
הנרצחת והרוצח
צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות"
מומלצים