שתף קטע נבחר

נאמני הוניגמן: להפעיל הרשת עד מציאת רוכש

דיון סוער התקיים אתמול בתיק רשת הוניגמן בבית המשפט המחוזי בנצרת. כמה שעות לפני הדיון הגישו הנאמנים של הרשת, עו"ד קרן רייכבך־סגל ורו"ח בועז גזית, דוח ראשוני בו הם מציינים כי יש מקום לאפשר להוניגמן להמשיך ולפעול כעסק חי עד למציאת רוכש.

 

השניים ביקשו את אישור בית המשפט להוציא את רשת הוניגמן ומותגיה השונים למכירה בשלמות או בחלקים: "פעילות החברה יוצבה והיא נמשכת כסדרה, כאשר מכירות המלאי בחנויות הרשת עלו באחוזים ניכרים מעבר לתחזית שבתוכנית ההפעלה, וזאת בסיוע מלא של עובדי החברה, ספקיה וזכייניה. מיום צו הקפאת ההליכים ועד כה (6 ימים, ל.ד) נמכרו בחנויות הרשת סחורות בסך כולל של 5.4 מיליון שקל", הם טענו.

 

הנאמנים אף חשפו כי הם מקבלים "שלל פניות מגורמים רבים, בין היתר מגורמים משמעותיים הפועלים בתחום האופנה בישראל, אשר מגלים עניין ברכישת הרשת". עוד מדווחים הנאמנים כי חברת "גמא ניהול וסליקה" הסכימה להעמיד אשראי בסך 5 מיליון שקל לתקופת ביניים שייחשב כהלוואה.

 

מעבר לשאלת הקיום של הרשת, הרוחות התלהטו סביב השאלה האם בית המשפט שידון בתיק יהיה המחוזי בנצרת, אליו הוגשה בקשת הקפאת ההליכים, או המחוזי בת"א? מרבית הגורמים שהגיעו לדיון צידדו כי מבחינת סמכות מקומית יש להעביר את הדיון בתיק לתל־אביב.

 

עו"ד אורי גאון, בא־כוח בנק המזרחי, שביקש להעביר את הדיון בתיק הוניגמן למחוזי בת"א שיש לו סמכות מקומית, ציין: "מה שנעשה כאן זה ניסיון בוטה לעשות שופינג". גם עו"ד מור נרדיה, בא־כוח בנק הפועלים, ביקש להעביר את הדיון לת"א. עוה"ד גלילה הורנשטיין ואופיר רונן, באי־כוח כ־1000 העובדים של הרשת, ציינו כי "העובדים האלה מאוד חרוצים ואין שום חשש שיקרה משהו כתוצאה מהעברת סמכות מפה (נצרת - ל.ד) לשם (תל־אביב - ל.ד). מה שמעניין אותם זה שהוניגמן תתקיים ושיקבלו משכורות". מנגד טענה נאמנת הוניגמן, עו"ד קרן רייכבך־סגל: "אני מזדעקת כשאני שומעת אמירות על תרגילים על מקום הגשת הבקשה. אנו מתנגדים להעברת הדיון". בית המשפט צפוי לתת החלטה בקרוב, וההערכה שיעביר התיק לת"א. להוניגמן 137 סניפים והיא צברה חובות של 234 מיליון שקל.

פורסם לראשונה 21.02.18, 20:02

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים