כל הטעויות שהובילו לפיטוריו של מודי מאור
בהפועל ירושלים ניסו להציל את העונה ועל הדרך לפתח דמות מתוך המערכת, אבל לא חשבו שההחלטה הזו תתנקם בהם. "הם חיפשו להמציא את הגלגל מחדש", אמרו בענף. עכשיו, עם עודד קטש על הקווים, האלופה רוצה לחזור לחייך ולשמור על התואר
הפועל ירושלים "הפתיעה" אתמול (חמישי) עם מינויו של עודד קטש למאמן הראשי, הודעה שהגיעה באיחור של שלושה חודשים וחצי. מאז פיטוריו של פוטיס קציקאריס, צעד שהיה אמור להציל את העונה, הנהלת הפועל ירושלים לא הפסיקה לטעות.
ההחלטה על הפיטורים של היווני התקבלה מיד לאחר ההפסד לגלאטסראיי ביורוקאפ, אמנם הייתה שיחה נוספת בין ההנהלה יום אחרי, אבל הפור כבר נפל. הטעות הראשונה של ההנהלה הגיעה - מינויו של מודי מאור סובב לא מעט ראשים בכדורסל הישראלי, עוזר מאמן חסר ניסיון בתור מאמן ראשי, ובכלל, אחד כזה שלא עמד על הקווים, בטח שלא בקבוצה כמו הפועל ירושלים, ששוחה בתוך לחץ אטומי תמידי.
מי שדחף לאותו מינוי של מאור (32) היה המנכ"ל, גיא הראל, שבשנתיים האחרונות עבד מולו על בסיס יומיומי והבחין בפוטנציאל חבוי. גורם בענף סיפר: "הם חיפשו לגדל מאמן, להמציא את הגלגל מחדש. בקבוצה כמו הפועל ירושלים אי אפשר לעשות ניסיונות, כל הפסד כואב וכל הפסד מוביל ללחץ ולמערבולת שקשה לצאת ממנה".
לעניין המינוי יש שני צדדים. האחד של ההנהלה, שכאמור ראתה במאור פוטנציאל ולקחה את ההימור, בעיקר בגלל היחסים הטובים שלו עם השחקנים. הכוונה הראשונית הייתה להשאירו לטווח ארוך, כפי שאמרו אז בקבוצה: "מאוד מאמינים בו, הוא יהיה פה לעוד הרבה שנים".
עם הזמן אפשר היה לשמוע דברים מעט שונים, כשהבעת האמון התחלפה ב"אנחנו נתנו לו את האמון, זרקנו אותו למים העמוקים, מודי יצטרך לאסוף את הטעויות וללמוד מהן. אנחנו מוכנים לשלם שכר לימוד על חוסר הניסיון שלו במשחקי הליגה, אבל את השיפור והפעולות הנכונות הוא יצטרך להביא למשחקים החשובים".
הצד השני הוא של מודי עצמו, שלמרות הלחצים שהפעילה עליו ההנהלה לקבל את התפקיד, ההחלטה הסופית הייתה שלו - הוא זרק את עצמו למים העמוקים, שהיו כנראה עמוקים מדי בשבילו. אחרי המינוי, בסביבתו של מאור סיפרו: "הוא מאמין בעצמו, בטוח שהוא יכול לעשות את זה". בשנים האחרונות בכדורסל הישראלי הוא שימש כעוזר מאמן במכבי אשדוד, במשך שנתיים כיהן כסקאוט הראשי של נבחרת ישראל והיה אמון על מעקב אחרי יריבות ישראל ביורובאסקט.
הניצחונות של מאור אחרי מינויו היו סוג של מסך עשן – האלופה גברה על עירוני נס ציונה ובני הרצליה, שבימים אלה נאבקות ביניהן מי תרד בעונה הבאה לליגה הלאומית, ורשמה ניצחון נוסף על לייטיקביליס החלשה במסגרת היורוקאפ. אחרי שאפקט הפיטורים עשה את שלו, הקבוצה למעשה חזרה לסורה, עם הפסד צורם למכבי תל אביב בפיס ארנה וארבעה הפסדים רצופים ביורוקאפ, שסיימו את העונה האירופית מוקדם מהצפוי.
ההחלטות המקצועיות הלקויות לא איחרו להגיע, כשבין היתר הגיע שחרורם של אלן אומיץ' ואוסטין דיי בזמן שריצ'רד האוול עדיין התאושש מהפציעה שלו ולא היה בכושר משחק. במקביל, יש גם את הבעיות הרפואיות השונות של טרנס קינזי, שמונעות ממנו לקחת חלק במשחקים רבים. דבר נוסף, שאפשר היה לשים אליו לב הוא הקרדיט הבלתי נגמר ליוגב אוחיון, שמקבל בממוצע 23 דקות, ומחזיר עם מספרים חלשים של 5.2 נקודות, 2.4 ריבאונדים ו-2.9 אסיסטים, מה שפגע משמעותית בדקות המשחק של בר טימור ובירידה חדה ביכולת ובביטחון. גם הקפטן, יותם הלפרין התפספס מתחת לרדאר של מאור, ובחצי גמר גביע המדינה מול הפועל חולון סופסל לחלוטין, בזמן שהיו לא מעט גורמים בקבוצה שביקרו את ההחלטה.
מהלך הפיטורים של מאור התגבש לאט לאט מאז יום שני שעבר אחרי ההדחה מהגביע, אז החלה להתקבל הדעה שהמאמן הצעיר לא מצליח ולא יצליח להוציא את הקבוצה מהבוץ. ההפסד האחרון לעירוני נס ציונה במסגרת הליגה היה הקש ששבר את גב הגמל - השחקנים הגיעו חסרי מוטיבציה, אנמיים ובעיקר ספגו מטר של קללות מקומץ אוהדים שזעם על ההופעה הביזיונית.
לאחרונה נשמעו בקרב אוהדים רבים תלונות על כך שההנהלה לא ערכה את מפגש האוהדים השנתי בו הם יכולים לפרוק את אשר ליבם בשיחה פרטית עם ראשי המועדון. לכן בקבוצה החליטו לערוך מפגש כזה, גם לאור העובדה שנשמעו קולות רבים שההנהלה למעשה ויתרה על העונה הנוכחית.
רק מה שהאוהדים לא הכינו את עצמם אליו הייתה ההפתעה שההנהלה סידרה להם: אתמול בערב כשהקהל האדום הגיע לפיס ארנה לאותה השיחה, הוא קיבל את החדשות המעודדות. כעת, שני הצדדים משדרים על אותו גל - עם מינויו של קטש, בהנהלה בעצם הצהירו בפני האוהדים והשחקנים שהם לא מתכוונים לוותר על העונה הנוכחית כל כך מהר, בטח כשתואר האליפות עדיין מונח על השולחן. גם השחקנים, למרות מערכת היחסים שלהם עם מאור, קיבלו את ההחלטה בהבנה, כשאחד מהם סיפר: "בסופו של דבר המהלך הזה היה מתבקש. היו הרבה בעיות, פשוט לא הייתה ברירה".
מודי מאור
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים