שתף קטע נבחר

דו"ח בצרפת: אחת מכל שמונה נשים נאנסה

מחקר שפורסם במדינה מגלה כי יותר ממחצית מהנשים סיפרו כי חוו הצעות מגונות מגברים, רובן אף אמרו כי הן חוו זאת יותר מפעם אחת. המחקר נערך על רקע המאבק בהטרדות המיניות ובצרפת מככב ההאשטאג "ספרי על החזיר"

 

אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
אילוסטרציה(צילום: שאטרסטוק)
 

דו"ח בצרפת קובע כי כארבע מיליון נשים, 12% מהנשים במדינה, נאנסו לפחות פעם אחת בחייהן. ממחקר שנעשה על ידי "קרן ז'אן ז'ורס", ארגון המקושר למפלגה הסוציאליסטית בצרפת, ועליו דווח אתמול (ו') ברשת BBC, עולה גם כי 43% מהנשים חוו נגיעות מיניות ללא הסכמתן.

 

כמו במדינות רבות, מאז עליית קרנה של תנועת MeToo#, גם בצרפת עלה בחודשים האחרונים מספר הנשים המשתפות בחוויות של תקיפה מינית ואונס. בצרפת זכו השיתופים לתיוג balancetonporc#, המתרגם למושג "ספרי על החזיר" – הקורא לנשים לפרסם את סיפוריהן.

 

התנועה החלה, כמו ברוב העולם, אחרי הפרסומים על מקרי התקיפה המינית הרבים שבהם הואשם המפיק ההוליוודי הארווי ויינשטיין. מלבד הנתון שלפיו אחת מכל שמונה נשים נאנסה, עולה כי 58% מהנשים "זכו" להצעות מגונות מגברים. רוב הנשים העידו כי חוו זאת כמה פעמים.

 

הדו"ח מדגיש כי "הקורבנות חוו השלכות קשות וארוכות-טווח" כתוצאה ממקרי התקיפה המינית השונים.

התנצלה. קתרין דנב (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
התנצלה. קתרין דנב(צילום: gettyimages)

בנוסף, תנועת "ספרי על החזיר" במדינה עוררה דיון ציבורי בשאלה: "מה נחשב להטרדה?". בחודש שעבר כוכבת הקולנוע הצרפתית קתרין דנב הייתה חלק מ-100 נשים שחתמו על מכתב שבו טענו כי התנועה הרחיקה לכת והזהירה כי "מדובר בסוג חדש של פוריטניות" וכי גברים צריכים "להיות חופשיים להתחיל עם נשים".

 

"אונס הוא פשע, אך לנסות לפתות מישהו, גם אם בצורה מגושמת ולאורך זמן, זה לא אונס. גם אם גברים מתנהגים כג'נטלמנים או שוביניסטים – לא מדובר בתקיפה", נכתב במכתב שעליו חתמה דנב. עם זאת, דנב הבהירה מאוחר יותר כי לא התכוונה להגן על הטרדה מינית כשחתמה על המכתב והביעה תמיכה בקורבנות תקיפה מינית.

 

שרת השוויון המגדרי בצרפת, מרלן שיאפה, הגנה נמרצות על כל התנועות הקוראות לנשים במדינה וברחבי העולם לשתף את מקרי התקיפה המינית שחוו. בשנה שעברה עבדה שיאפה על חוק המחמיר את הענישה על תקיפה והטרדה מינית. על פי הצעת החוק, גברים שיטרידו נשים מילולית יקבלו קנס כספי במקום.

 

מלבד החמרת הענישה על הטרדות, החקיקה שהציעה שיאפה תוכננה להאריך את ההתיישנות על מקרי תקיפה מינית, כדי לאפשר לאנשים שהותקפו בילדותם זמן נוסף להתלונן נגד התוקפים במשטרה. עוד ביקשה החקיקה להחריף את הענישה במקרי תקיפה מינית של ילדים.


פורסם לראשונה 23/02/2018 23:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
אילוסטרציה
צילום: שאטרסטוק
מומלצים