שתף קטע נבחר

משפצים את הבניין: כמה יעלה והאם ניתן לחייב אתכם בתשלום

האם ניתן לחייב אתכם להשתתף בעלויות של שיפוץ יסודי ברכוש המשותף בבניין, כיצד נעשית החלוקה בין בעלי הדירות ומהו הרוב הדרוש להחלטה? אתר "המקצוענים" עם המדריך

גרים בבניין? אחת ל-15 שנה, במקרה הטוב, יש צורך לשפץ אותו, כדי למנוע נזק לתשתיות שיכול לעלות לכם ביוקר במקרה של הזנחה. האם ועד הבית יכול לחייב אתכם כבעלי דירה להשתתף בעלויות השיפוץ, מהו הרוב הנדרש כדי לקבל החלטה על שיפוץ, כיצד מתבצעת חלוקת התשלום בין הדיירים, מה כולל השיפוץ ומהו טווח המחירים הנהוג בשוק? לפניכם המדריך – חלק א'.

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לפני הכל – האם ניתן לחייב אתכם להשתתף בעלות השיפוץ?

ובכן, מסתבר שכן. על פי סעיף 58 של חוק המקרקעין, ניתן לחייב דייר אשר מסרב להשתתף בעלויות שיפוץ שנועד לשמירה על החזקתו התקינה של הרכוש המשותף.

מה עושים במקרה שבעל דירה מסרב לשלם?

"במקרה של סירוב ניתן להגיש נגד בעל הדירה תביעה כספית בלשכת המפקח על המקרקעין", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "על פי הוראות החוק והפסיקה אין הגבלת תשלום על גובה השיפוץ שניתן לחייב את הדייר. ואולם, עצם ההחלטה על שיפוץ ועלות השיפוץ מחייבים הסכמה של מחצית מכלל הדיירים בבניין".

 

כיצד מתבצעת חלוקת עלויות השיפוץ בין דיירי הבניין?  

חוק המקרקעין בתים משותפים מפרט מהי הנוסחה החוקית לחלוקת עלויות השיפוץ. "בחוק נקבע כי החישוב יבוצע בכפוף לשטח הרצפה המופיע בנסח הטאבו (ללא הצמדות) אלא אם יש תקנון מוסכם לבניין ומופיעה בו התייחסות אחרת לחלוקת עלויות בעת שיפוץ", מסבירים במחלקת שיפוצי בתים בחברת עזרה ובצרון. "ישנם בניינים רבים בהם אין הסדר חלוקה מסודר בטאבו ואז הנציגות יכולה להחליט בהחלטה המחייבת הסכמה של 100 אחוז מכלל הדיירים, על חישוב אחר – (חלוקה שוויונית בין כל בעלי הדירות, חלוקה בהתאם לשטחים המוגדרים לצורך תשלומי ארנונה וכו')".

 

מה משפיע על עלות השיפוץ?

"עלות שיפוץ בניין משתנה בהתאם לפרמטרים רבים", מסבירים בעזרה ובצרון. "הפרמטרים העיקריים הם: גודל הבניין, כמות יחידות הדיור המשפצות, מדידות חיצוניות של שטח מעטפת הבניין, המצב הקונסטרוקטיבי של הבניין, מידת השימוש ביועצים, האחדת חזית חיצונית (החלפת כלל התריסים בחזית, 'ניקיון' החזית מכל חיווט, מזגן או כל רכיב אחר הפוגע בחזות בניין נקייה), קיומה של יחידת מרתף המצריכה איטום מיוחד מתחת לפני האדמה, קרבת הבניין לרצועת החוף (הצורך בחיפוי בניין ייחודי, כמו פסיפס, אבן טבעית או גרנוליט), איטום מורכב של הגג והתמודדות עם קושי קונסטרוקטיבי בהקמת פיגומים. כמו כן, נציגות הבית היא שמחליטה מהו היקף השיפוץ, כשיש עבודות שאינן מחייבות קבלת היתר (כמו שדרוג לובי, חדר מדרגות וחדר אופניים)".

 

מהם המחירים הנהוגים בתחום זה? "העלות הממוצעת ליחידת דיור בשנת 2016 עמדה על סכום של כ-45 אלף שקל עבור כל יחידת דיור", אומרים בעזרה ובצרון. "אלו העלויות המקובלות של מספר עבודות המבוצעות בעת שיפוץ מבנה: יישום שביל גרנוליט יעלה 250 שקל למ"ר, ציפוי אספלט חדש יעלה 82 שקל למ"ר, ציפוי קירות בשליכט אקרילי גמיש – 95 שקל למ"ר, מעקה ברזל למרפסת – 665 שקל למטר רץ, ריצוף לובי בגרניט פורצלן – 375 שקל למ"ר, ויטרינת לובי – 1,200 שקל למ"ר, איטום גג ביריעות ביטומניות – 100 שקל למ"ר (כשהמחיר למ"ר משתנה בהתאם לשטח הגג הנדרש) ומסתור מזגן יעלה כ-3,000 שקל ליחידה".

 

בכתבה הבאה – על מה חשוב להקפיד בשלב ההתקשרות עם הקבלן, על מה לא כדאי לוותר בשיפוץ וכיצד ניתן למזער כשלי איטום.

 

המידע בכתבה מובא בשיתוף מחלקת שיפוצי בתים בעזרה ובצרון.

 

צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים