שתף קטע נבחר

מתכון בטוח לאוזני המן

איך מכינים אוזני המן? לאופה אורי שפט יש מתכון בטוח לאוזני המן במילוי פרג קלאסי

 

אוזני המן

המצרכים (ל-40 יחידות):

לבצק -

1/2 ק"ג קמח (כ-4 כוסות) 

50 גר' שקדים טחונים דק ומנופים (1/4 כוס)

275 גר' חמאה

2 ביצים

120 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)

50 גר' סוכר (1/4 כוס)

1 קורט מלח

3 גר' אבקת אפייה

למלית פרג -

300 גר' חלב (כוס וחצי)

300 גר' פרג טרי טחון

200 גר' סוכר (כוס לא דחוסה)

50 גר' צימוקים

50 גר' אגוזי מלך קצוצים

3 כפות ריבה או דבש

1 גרידה מלימון שלם

אוזני המן - אפשר להכין בבית (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
אוזני המן - אפשר להכין בבית(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים בקערה נפרדת.
  2. בקערת מיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה עם סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון). מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת מסה אחידה.
  3. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. לשים מעט מאוד עד לקבלת מסה אחידה.
  4. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  5. מרדים את הבצק המצונן לעלה בעובי של כ-3-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  6. מכינים את המלית - שמים בסיר חלב, פרג, סוכר, גרידת לימון וצימוקים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
  7. מוסיפים את הריבה או הדבש ואת האגוזים. מבשלים 5 דקות נוספות על להבה קטנה. מעבירים לשק זילוף ומצננים. 
  8. הרכבת אוזני המן - מזלפים מלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לצורת אוזן המן.
  9. מניחים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

 

המתכון באדיבות מאפיית "לחמים" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
אוזני המן - מתכון בטוח להכנה בבית
צילום: דניאל לילה
מומלצים