שתף קטע נבחר

12 עצות של צלמים לתמונה המושלמת לפורים

בחירת הרקע, ניצול פינות מוארות, זווית הצילום והבעות הפנים. רגע לפני פורים - טיפים שיעזרו לכם לצלם את הילדים כמו צלמים מקצועיים

 

רגע לפני הצילום, אפשר לאפר את הילדים בתבלינים:

 

 

התחפושת מוכנה, הילדים נרגשים ואתם ב"היכון" עם המצלמה. שלושה צלמי ילדים נותנים טיפים לצילום מוצלח, כדי שייצאו לכם תמונות טובות גם אם אין לכם מצלמה של מקצוענים. לכל צלם יש את הגישה שלו, לכן תראו לאילו עצות אתם הכי מתחברים וצלמו את וונדר וומן, בוב הבנאי, חיפושית וארנב.

 

קרן דניאלי:

 

1. תראו אותם

אנחנו מכינים את התחפושות, משקיעים בהן המון זמן וכסף, וחשוב לנו להנציח את ההשקעה בצילום טוב. כדי שהכול יעבור בשלום, קודם כל תקשיבו לילדים ותראו אותם. חג פורים הוא חג מלא בריגושים והילדים מוצפים רגשית. אז בסדר, הילדה תצטלם יחפה, לא קרה כלום. והקוקו? תמיד אפשר לשחרר קצת. הרי זו תחפושת. זה לא המקור. ומה כל זה שווה בעצם אם לא נהנים?

 

 (צילום: סטודיול'ה לצילום)
(צילום: סטודיול'ה לצילום)

2. רדו לגובה שלהם

כדי לצלם את התחפושת כמו שהיא, עם כל הניואנסים הקטנים שלה, כדאי לרדת לגובה העיניים של הילדים, ולצלם כשאנחנו באותו גובה. אם זה בישיבה על שרפרף או על הריצפה. בנוסף, אם יש משהו שאני פחות אוהבת - זה שמסתכלים עליי מלמעלה. זה לא נעים. זה נותן תחושה של "הקטנה". ילדים הם גם ככה קטנטנים וצריכים להסתכל אלינו למעלה רוב הזמן.

 

מעטות הפעמים שאנחנו עוצרים הכול ויורדים לגובה שלהם. וכשאנחנו עושים זאת - מיד אנחנו מקבלים חיבוק גדול. כשמצלמים מהגטבה שלהם מקבלים שתי ציפורים במכה - גם זוית נכונה וטובה יותר לצילום, וגם ילד מאושר יותר שמשתף פעולה.

 

קראו עוד:

הילד לא רוצה להתחפש? כך תגיבו

צילומי ילדים של אבא יצירתי במיוחד

קושי בויסות חושי - איך עוזרים לילדים?

 

3. לנטרל רעשי רקע

התאימו את צבע הסביבה לצבע התחפושת. תחפושות יכולות להיות מלאות בגוונים, או בעלות צבעוניות עדינה. כך או כך - כדאי לנטרל את רעשי הרקע הסביבתיים, כדי להדגיש את התחפושת שגם ככה לוקחת את כל תשומת הלב. כדי להדגיש את התחפושת כדאי לבחור רקע עדין בצבע שישתלב יפה עם התחפושת. בבית עדיף לצלם על רקע קיר חלק.

 (צילום: סטודיול'ה לצילום)
(צילום: סטודיול'ה לצילום)
 

4. הישארו קרובים

כשאני קרובה יותר לילד ככה הוא מרגיש בטוח. ככל שאני מתרחקת, המרחב נהיה גדול ופתוח יותר, וביחד עם כל ההתרגשות של החג, התחפושת, הרעשנים, וכו' - הכול מפחיד הרבה יותר, לכן תמיד עדיף להישאר במרחק של עד שניים וחצי מטרים מהילדים.

 

5. העמדה נכונה

בפורים אנחנו נוהגים לצלם כל ילד לחוד, ואת כל הילדים ביחד. כאלו אנחנו. מתלהבים ורוצים גם וגם וגם. לרוב התחפושות שונות ומגוונות, ולא תמיד מתאימות אחת לשניה, ולכן חשוב לשים דגש דווקא על הקשר בין הילדים. במקרה הזה כדאי ליצור העמדה בה כל הילדים והתחפושות יוצרים קשר כזה או אחר אחד עם השניה – אפשר בחיבוק, במבט, מחזיקים ידיים או כל דבר אחר שייצור ביניהם קרבה.

 (צילום: סטודיול'ה לצילום)
(צילום: סטודיול'ה לצילום)
 

דניאל עובדיה:

 

6. מרחקים שונים

פעמים רבות אנחנו מצלמים מספר רב של תמונות עם אותה הקומפוזיציה בדיוק, מאותו המרחק ומאותה הזוית. התוצאה שמתקבלת היא תמונות רבות שנראות אותו הדבר בדיוק. נסו לצלם שלוש תמונות שונות, תמונה אחת שתכלול את כל הגוף של הילד, תמונה שניה של פלג הגוף העליון בלבד, כלומר מהמותניים ומעלה, ותמונה שלישית שתתמקד בפנים ותדגיש את האיפור, המסיכה או כל אלמנט אחר שקשור לתחפושת שנמצא על פניו.

 (צילום: דניאל עובדיה)
(צילום: דניאל עובדיה)
 

7. הבעות הפנים וההעמדה של הילדים

אנחנו רוצים ליצור מצב שבו הילדים יוצאים הבעת פנים שקשורה לתחפושת שלהם. אותו הדבר לגבי האופן שבו הם עומדים - אם הילד התחפש ללוחם, נסו להעמיד אותו בדרך מסוימת שקשורה לתחפושת כמו עמידת קרב עם הידיים מושטות קדימה. שאלו את הילד - מה הגיבור שאליו הוא התחפש היה עושה כשהוא בקרב. נסו לגרום לילדים להיכנס לדמות, זה יגרום להם כיף והנאה, ולכם - יסייע לצלם תמונות מוצלחות.

להיכנס לדמות (צילום: דניאל עובדיה)
להיכנס לדמות(צילום: דניאל עובדיה)
 

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

8. בחרו רקע שתורם לתחפושת

במידה ואפשרי, נסו לבחור ברקע שתורם ומתאים לתחפושת של הילד. למשל רקע ירוק של עצים וצמחייה יתאים לתחפושות כמו שלגייה, פיה וכו'. אם הילד התחפש לרוקיסט, נחפש קירות גרפיטי מעניינים. אם התחפושת היא דווקא של כדורגלן - נסו לצלם אותו במגרש ליד הבית, על רקע של שער ודשא.

 (צילום: דניאל עובדיה)
(צילום: דניאל עובדיה)
 

9. צלמו הרבה - פרסמו מעט

צלמו מספר רב של תמונות, למקרה שהילדים לא הסתכלו, מצמצו או לא שיתפו איתנו פעולה. לאחר מכן תוכלו להסתכל בנחת על התמונות שצילמתם, וכאשר אתם מעלים את התמונות לרשתות החברתיות או שולחים לקרובים בוואטסאפ, המלצתי היא להראות 3-2 תמונות נבחרות שלדעתכם הן המוצלחות ביותר. המטרה היא לא להעמיס על הצופים, אלא להראות את התמונות בהן ההבעה, הקומפוזיציה והתאורה הן הכי מוצלחות.

בחרו את התמונה המוצלחת ביותר (צילום: דניאל עובדיה) (צילום: דניאל עובדיה)
בחרו את התמונה המוצלחת ביותר(צילום: דניאל עובדיה)

 

מוריאל עציוני:

 

10. אור

כמעט בכל בית אפשר למצוא פינות מוארות ומקסימות לצילום. זה יכול להיות בגינה, במרפסת או ליד חלון. שימו לב שהאור מגיע מול או מצד הילד ולא מאחוריו. מבחינת שעות טובות לצילום פשוט בדקו באיזה שעה נכנס הכי הרבה אור הביתה ולכו לפי זה. לעומת זאת, השעות הכי יפות לצילומים בחוץ הן בשעות הבוקר המוקדמות או לפני שקיעה.

 

אם בכל זאת החלטתם לצאת לצלם בשעות הצהריים מצאו פינה מוצלת כי שמש חזקה אינה מומלצת לצילומים. אם יצאתם לצלם בשעות ה"נכונות" אפשר לשחק עם הכיוונים. צילום מול האור ייתן לכם תוצאה של אור רך ונעים, לעומת צילום כשהשמש מאחורי הילד ייתן לכם אור אחורי קסום.

 

 (צילום: סטודיו מוריאל)
(צילום: סטודיו מוריאל)

11. בחירת המצלמה

היום כבר לכל אחד יש מצלמה. לרוב אנחנו גם מסתובבים איתה עלינו כל היום, זו המצלמה של הטלפון, ובאמת שלמצלמות של הטלפונים החכמים היום יש איכות לא רעה בכלל, אבל אם במקרה יש לכם בבית מצלמה קצת יותר מקצועית אז כמובן שעדיף ללכת איתה.

 

 (צילום: סטודיו מוריאל)
(צילום: סטודיו מוריאל)

12. זוויות צילום

פה כבר אתם מוזמנים להתנסות ולהשתגע. היום בעידן הדיגיטלי כבר לא צריך לחשוב פעמיים לפני כל קליק של המצלמה. נסו לעשות תקריבים של הקטנים. זה יכול להיות כף רגל, עיניים, פה וכו'. נסו גם לתפוס תמונות חצי גוף וגוף שלם, דמות במרכז התמונה, תמונה בצד התמונה ועוד ועוד.

 

אפשר לעלות על כיסא ולצלם מלמעלה או דווקא לרדת לגובה העיניים של הקטנים ולצלם משם. אל תנסו לביים אותם. תנו להם לשחק כהרגלם בעודם מחופשים ולתפוס אותם בפוזות הטבעיות שלהם. אפשר לשלב אביזרים שקשורים לתחפושת.

 (צילום: סטודיו מוריאל)
(צילום: סטודיו מוריאל)
 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו מוריאל
שמש חזקה אינה מומלצת לצילומים
צילום: סטודיו מוריאל
מומלצים