שתף קטע נבחר

אם אין אני לי מי לי?

הטור הזה הינו המשך מהשבוע שעבר.

לטובת אלו שפיספסו להלן עיקר הדברים: אם רוצים לשנות משהו בחיים, השינוי צריך להתחיל אצלנו. כשתשנה את הדברים אצלך, הכל ישתנה.

הדרך להשתנות מתחילה בהבנה ששינוי כרוך בהתפתחות אישית, הצבת יעדים וחופש כלכלי.

 

התפתחות אישית קשורה ללימוד מניסיון אישי והפקת לקחים ממה שעשינו בעבר, למידה מנסיון של אנשים אחרים באמצעות צפייה או שמיעה, נדרשת הרחבת דעת באמצעות קריאה של ספרים בתחום ובנוסף ניהול יומן לרישום רעיונות יעדים הצלחות וכו’. להליך הכתיבה יש משמעות חזקה והוא חשוב.

היום נדבר על הצבת יעדים וחופש כלכלי.

 

כיצד קובעים יעדים? מהי הדרך הטובה לעשות זאת?

בואו ונשאל את עצמנו כיצד אנו מרגישים ביחס לעבר. הדרך הטובה ביותר היא לא להישאר בעבר או להיאחז בו. העבר עבר, כמו שאומרים, צריך לחשוב על העבר כמו בית ספר ולשאול את עצמנו מה למדנו מהנסיון שהיה שלנו ומה אנחנו יכולים לקחת משם שיכול לעזור לנו בעתיד.

 

בוא ונשאל את עצמנו כיצד אנחנו מרגישים ביחס לעתיד. העתיד צריך לבוא לידי ביטוי כמו הבטחה וככל שההבטחה ברורה יותר ומרתקת, הרי שהיא יכולה להיות מניע עצום, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה אנחנו רוצים? איזה כישורים איזו הכנסה ולאיזה מקומות אנחנו רוצים להגיע מה ההרגלים והכישורים שעלי לאמץ על מנת להיות שם? איזה אנשים אנחנו רוצים לפגוש? חייבים לקחת זמן ולחשוב היטב. הידיעה היא המפתח משום שככל שהתמונה תהיה ברורה יותר הדרך לשם תהיה סלולה ולא חתחתים.

 

חייבים ליצור רשימה מאוד ברורה של כל הדברים שרוצים להשיג במסגרת העתיד הזה, אני מציע לחלק את הרשימה לתחומים שונים כמו מה אני רוצה מבחינה כלכלית, מערכות יחסים, מקצועית, בריאות, תרומה לקהילה וכו’.

 

זכרו לשמור את הרשימה, אין דבר יותר מענג מאשר לחזור לרשימות הללו כעבור זמן ולראות כיצד בהתפתחות שלנו דברים שבעבר נראו לנו הכי חשובים כבר לא מופיעים ברשימות החדשות שלנו. לאחר שהצלחתם לעמוד ביעד במסגרת הרשימה יש לשים סימן הצלחה גדול לידו וכדאי לעשות את זה במעמד דרמתי.

 

לכל הבטחה יש מחיר, לא תמיד אנחנו רוצים או מוכנים לשלם את המחיר, אנשים אוהבים הנחות ומבצעים הדרך לקבל הנחה במחיר או להיות במקום שתרצו לשלם את המחיר תהיה דרך הבהירות של ההבטחה, כשההבטחה ברורה המחיר נעשה הרבה יותר נוח.

 

זכרו שהצבת היעדים כשלעצמם היא לא היעד, אלא ההבנה מה השגת היעד הזה תעשה ממך, איזה אדם תהיה. אל תוותרו על הערכים שלכם, הצבת היעדים צריכה להיות באופן כזה שאתם מעוררי השראה כלפי עצמכם יעד שהצבתו והשגתו תעזור לכם להתפתח ולצמוח שתהפוך אתכם לטובים יותר ממה שאתם כרגע.

בואו נדבר על עצמאות כלכלית, נגדיר את המושג, הכוונה היא להיות עם היכולת לחיות מההכנסה האישית ללא תלות באחרים.כל אחד מאיתנו מגיל 15 במידה רבה הוא עצמאי, אם אתם בגיל 35 ועדיין לא עצמאיים כלכלית, כנראה שאין לכם את התוכנית.

בתכנון ובפילוספיה נכונה הוכח שאחרי עשרים שנה אפשר להפוך להיות עצמאים מבחינה כלכלית.

 

המודל הוא פשוט ועונה על השאלה מכל דולר שאתה מקבל כמה אתה מוציא וכמה משאיר?.

זה מתחיל בגיל צעיר, נניח שנתת לילד דולר, עכשיו לך תראה כיצד הדולר הזה מנוצל, רבים יטענו- זה בסה"כ דולר, שיבזבז את כל הדולר! רבים לא מייחסים חשיבות לדולר הבודד וכאן טמונה הטעות.

 

לאמץ את הפילוסופיה הנכונה משמעו להיות עם הידע והיכולת לאחד מידע ולסדר אותו באופן כזה המאפשר לנו לדעת מהו בעל ערך.

אם נדע זאת, נוכל להציב לעצמנו יעדים ברורים. פילוסופיה של עניים היא קודם לבזבז ומה שנשאר להשקיע. פילוסופיה של עשירים היא קודם להשקיע ובסוף לבזבז.

 

אם תרצה לחנך את הילד שלך להבין את החשיבות של השקעה במקומות הנכונים, תעשה איתו סיבוב בעיר שיראה את כל אותם חסרי בית המסתתרים בתחנות הסאבויי מפאת הקור או הגשם, ושאל אותו האם הוא רוצה להיות במקום שלהם.

 

הפילוסופיה המומלצת מאוד פשוטה:

מכל דולר שיש לך אל תבזבז יותר מ-70 סנט, את ה-30 סנט יש לחלק באופן הבא:

10 סנט הולכים לתרומה, היכולת לתרום לאחרים היא אחד מהצרכים הבסיסים שלנו ומעידה במידה רבה על האופי שלנו.

10 סנט הולכים להשקעה ליצירת רווח, לדוגמא לקנות בית ישן לשפץ ולמכור במחיר גבוה זה מה שנקרא אקטיב קפיטל.

10 סנט הולכים להשקה בהכנסה פאסיבית, כלומר לאפשר לאחרים לעשות שימוש בכסף והרשות הזאת יוצרת לך את ההכנסה שאתה מחפש לעצמך.

זכרו שהתאוריה התנ"כית מדברת על כך שתמיד כדאי להיות מי שמלווה ולא מי שלווה.

 

בנוסף לכל מה שנאמר כאן חשובה מאוד הגישה שלכם לכל דבר. ובסופו של יום זה לשאול ארבע קושית:

1. למה? (למה לעבוד קשה? למה להתאמן? למה לקרוא?)

2. למה לא? (למה לא לראות מה אפשר לייצור)

3. למה לא אתה? (למה שזה לא יהיה אתה? אם אנשים אחרים יכולים בטוח שגם אתה)

4. למה לא עכשיו? אין זמן טוב יותר מעכשיו!

על זה אמרו חכמנו: אם אין אני לי מי לי, ואם אני לעצמי מה אני, ואם לא עכשיו אימתי?

 

 

שלמות זה מבחירה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים