שתף קטע נבחר

ביהמ"ש הוציא צו מניעה לשביתת העוזרים המשפטיים

הצו ניתן עד הדיון ביום ה' הקרוב. העוזרים הכריזו על שביתה ללא הגבלת זמן עקב התעמרות ממושכת לטענתם מצד הנהלת בתי המשפט, ואי תשלום שעות נוספות בהתאם לפסק דין שניתן לפני כשנה. הוועד:"ברגע שיפוג תוקף צו המניעה - נחדש את השביתה"

סגנית נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, הדס יהלום, הורתה היום (א') לעוזרים המשפטיים לשוב מייד לעבודה סדירה. החלטתה תעמוד בעינה לפחות עד הדיון הבא, שיתקיים ביום ה הקרוב. בהחלטתה הורתה השופטת לצדדים להפגש לגישור בשתי ישיבות נוספות לפחות, עד הדיון הבא.

  

מוקדם יותר הודיעו העוזרים המשפטיים  למנהל הנהלת בתי המשפט, מיכאל שפיצר, ולממונה על השכר באוצר, ערן יעקב, כי לאור כישלון המשא ומתן עמם, יפתחו בשביתה ללא הגבלת זמן, עד להגעה להסכם עקרונות קיבוצי. מוועד העוזרים המשפטיים נמסר בתגובה למתן צו המניעה: "בלב כבד אנו נאלצים לשוב לעבודה חרף העובדה שהמו"מ בענייננו נגרר ונמשך, תוך נקיטת צעדים חד צדדים דורסניים והתעמרות רבתי מצד המעסיק. ברגע שיפוג תוקף צו המניעה - נחדש את השביתה. אנחנו נחושים להיאבק נגד הורדת שכרנו ונגד יצירת מעמדות של דור ב בקרב העוזרים המשפטיים"

 

בבתי המשפט ברחבי הארץ מועסקים 650 עוזרים משפטיים לשופטים, המסייעים לשופטים בניסוח החלטות ופסקי דין, בניהול התיקים ובחוות דעת מקצועיות. שביתה שלהם צפויה לגרום לשיבושים ולעיכובים בדיונים המשפטיים ולהביא לעיכוב גדול עוד יותר מהרגיל של ההליכים המשפטיים בישראל.

 

העוזרים, רובן המוחלט נשים, מועסקים בחוזים אישיים המתחדשים מידי שנה. לטענת נציגי העוזרים, הנהלת בתי המשפט מבקשת לפטר את העוזרים באופן שרירותי, לאחר תקופה של שש שנות עבודה במערכת, ללא קשר לתפקודם המקצועי ולמידת שביעות הרצון של המערכת והשופט מתפקוד העוזר המשפטי.

 

במכתבם אל מנהל הנהלת בתי המשפט והממונה על השכר באוצר, כתב וועד העוזרים המשפטיים לשופטים כי "לאחרונה קיימו נציגי ההסתדרות, הנהלת בתי המשפט ומשרד האוצר הליך גישור בן חודשיים. זאת, לאחר 9 שנים רצופות של מאבק להסדרת תנאי ההעסקה של העוזרים המשפטיים, ושבמהלכם ידעו הצדדים הליכים משפטיים, שביתה ואף משא ומתן שהתנהל בעקבות פסק דין של בית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק".

 

בית המשפט העליון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
בית המשפט העליון(צילום: אלכס קולומויסקי)

העוזרים טוענים כי גם הליך הגישור לא נשא פרי, וכי "הנהלת בתי המשפט לפגוע ללא הרף בתנאי ההעסקה של העוזרים המשפטיים ולהרע אותם. זאת, באופן העולה לכדי התעמרות קיבוצית של ממש".

 

וועד העוזרים המשפטיים לשופטים ציין במכתבו כי הנהלת בתי המשפט עושה פעולות שונות שכל תכליתן פגיעה בעוזרים המשפטיים לשופטים, כמו הקמת דור חדש של עוזרים משפטיים לשופטים אשר תנאי ההעסקה שלהם כוללים שכר נמוך יותר, ופרסום חלקי בלבד של משרות פנויות באופן המקשה על איוש המשרות על ידי העוזרים הקיימים במערכת.

 

העוזרים אף טוענים כי ההנהלה ביצעה תשלום חלקי בלבד של השעות הנוספות שבוצעו על ידי עוזרים משפטיים בין השנים 2007-2017, בניגוד לפסק הדין שניתן לפני כמעט שנה, וכי ההנהלה אוסרת על ביצוע שעות נוספות, מבלי לשנות את עומס העבודה והמטלות על העוזרים המשפטיים, כך, בכדי לעמוד במשימותיהם נדרשים העוזרים המשפטיים לבצע שעות נוספות בידיעת הממונים אך ללא קבלת תשלום.

 

עוד הם טוענים כי הנהלת בתי המשפט לא העבירה תשלום לקרנות פנסיה/ביטוחי מנהלים למספר עוזרים משפטיים, ולא שילמה בגין שעות נוספות בחסר או כלל לא לעוזרים משפטיים שהועסקו בשירות המדינה ואינם מועסקים עוד.

 

  

בסיום המכתב מציינת עו"ד שרית טוביס, יו"ר וועד העוזרים המשפטיים לשופטים כי "בהתאם למצב דברים זה, הנהלת בתי המשפט ומשרד האוצר עושים כל לאל ידם כדי לדלדל ולפגוע בסקטור העוזרים המשפטיים... אנו זמינים למשא ומתן מיום ליום, בכל שעה ובכל מקום, כדי לסיים אחת ולתמיד את הסכסוך הזה ולהגיע להסכם קיבוצי בר קיימא לטובת העוזרים המשפטיים, השופטים, מערכת המשפט והציבור כולו".

 

"ההתעמרות בעוזרים המשפטיים לשופטים, אשר עליהם נשענת מערכת המשפט כולה, צריכה להיפסק כאן ועכשיו", אמרה טוביס. "הגיע הזמן שהנהלת בתי המשפט תתייחס אלינו ברצינות ותנהל משא ומתן בהתאם, עד להגעה לפתרון מוסכם".

 

 


פורסם לראשונה 03/03/2018 23:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בית המשפט העליון
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים