שתף קטע נבחר

לאחר שהושעה: תלמיד תקף את מנהל בית ספרו

הלימודים בתיכון ביישוב בענה הסמוך לכרמיאל יושבתו מחר לשעתיים בעקבות האירוע. לדברי המנהל, "אביו של התלמיד אמר לו: 'אם לא תכה את המנהל - אתה לא חוזר הביתה'"

  

 

ארגון המורים הודיע כי ישבית מחר (ב') למשך שעתיים את הלימודים בתיכון המקיף ביישוב בענה הסמוך לכרמיאל, בעקבות תקיפת מנהל בית הספר על ידי אחד התלמידים. האירוע התרחש אתמול, ולדברי המנהל שהותקף, מוחמד חליל, גם אביו של התלמיד הגיע לבית הספר לפני האירוע.

 

"הכול החל בשבוע שעבר כאשר התלמיד, בכיתה י"א, יצא עם כיתתו לסיור לימודי", מספר חליל. "באמצע הסיור גילינו שהתלמיד, יחד עם תלמיד נוסף, איננו. מצאנו אותם לאחר כשעה וחצי של חיפושים ומיד התקשרנו להוריהם. הסיכום עם ההורים של השניים היה שהם לא ימשיכו להגיע לבית הספר במהלך השבוע".

"ערכנו שיחה עם התלמיד וחשבנו שהעניין נגמר". התלמיד סוטר למנהל ()
"ערכנו שיחה עם התלמיד וחשבנו שהעניין נגמר". התלמיד סוטר למנהל

עם זאת, בניגוד לסיכום, אחד התלמידים הופיע אתמול בבית הספר. "ערכנו שיחה עם התלמיד ובכך חשבנו שהעניין נגמר", מוסיף חליל. "אבל אז אביו בא לדבר איתי והרים את קולו. כמה דקות לאחר מכן, התלמיד ניגש אליי וסטר לי". לדבריו, "לאחר התקיפה הבנתי מתלמידים אחרים ששמעו את אביו של התלמיד אומר לו שאם לא יכה אותי, שלא יחזור הביתה".

 

חליל מספר כי הופתע מאוד מהמעשה. "מדובר בתלמיד שעד לאחרונה היה טוב מאוד ולא היו לו שום בעיות התנהגותיות. בשיחה שקדמה לאירוע, הסברתי לו את חומרת המעשה שעשה בסיור, ומבחינתי העניין נסגר. לא חשבתי שירים עליי יד".

 

בתגובה, כאמור, החליט ארגון המורים להשבית את הלימודים מחר למשך שעתיים. "אנו מגלים אפס סובלנות למקרי אלימות כלפי מורים", הבהירו בארגון. בארגון מסבירים כי בימים אלו הם פועלים למען החמרת ענישתם של תוקפי עובדי הוראה ואף יזמו הצעת חוק בעניין, שעברה בשבוע שעבר בוועדת החוקה של הכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית.

 

חליל ניגש לאחר המקרה למשטרה והגיש תלונה נגד התלמיד. בנוסף, הוא מספר כי סבל מלחץ דם גבוה לאחר האירוע ונזקק לליווי רפואי. "הופתעתי מאוד ולא חשתי בטוב לאחר מכן, אך אני לא אוותר ואטפל במקרה הזה כמו שצריך", הוא אומר.

 

חליל טוען כי ללא קשר לאירוע, רמת הביטחון האישי בקרב הצוות החינוכי בבית הספר היא נמוכה במיוחד. "אין אבטחה בבית הספר. כל אחד יכול להיכנס ואנחנו לא מרגישים בטוחים. אין אבטחה בבתי ספר רבים במגזר הערבי, וזו בעיה שצריך לטפל בה".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "פגיעות של הורים או של תלמידים בעובדי הוראה ובצוותי חינוך הנם אירועים חמורים אשר יש להוקיע אותם ולטפל בהם בצורה מעמיקה. עובדי הוראה והצוותים החינוכיים בכללם שפועלים למען תלמידי ישראל, ראויים למוגנות, הערכה וכבוד במערכת החינוך. אלימות כלפי עובד ההוראה פוגעת פיזית ורגשית בעובד ההוראה עצמו, אך יש לה השפעה מכרעת על תחושת המוגנות של הצוות החינוכי כולו ועל כל באי בית הספר.

 

"עמדת משרד החינוך היא להגיב בחומרה לכל מקרה של פגיעה בעובד הוראה תוך קיום הליך הוגן ומידתי עם התלמיד המעורב, וכן תוך ליווי אישי ומשפטי לעובד ההוראה. בתקופה האחרונה גיבש משרד החינוך תכנית מקיפה למיגור תופעת האלימות כלפי עובדי ההוראה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים