שתף קטע נבחר

נשיא גואטמלה הודיע: "נעביר את השגרירות לירושלים יומיים אחרי ארה"ב"

הנשיא מוראלס הכריז בוועידת איפא"ק כי מדינתו תהיה השנייה אחרי ארה"ב שתעביר את השגרירות לבירה. גואטמלה מחפשת מבנה שישמש את השגרירות וביקשה סיוע בהשתתפות בהוצאות המעבר. ישראל צפויה לענות בחיוב

 

 

המדינה השנייה אחרי ארצות הברית: נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס הודיע הלילה (ב') כי שגרירות ארצו בישראל תעבור לירושלים ב-16 במאי, יומיים לאחר העברת שגירות ארצות הברית לבירה. מוראלס אמר את הדברים בוועידת השדולה היהודית למען ישראל, איפא"ק. במקביל, החלה גואטמלה לחפש אחר מבנה שישמש כבניין השגרירות שלה בירושלים.

הלך בדרכו של טראמפ. ג'ימי מוראלס בוועידת איפא"ק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הלך בדרכו של טראמפ. ג'ימי מוראלס בוועידת איפא"ק(צילום: AFP)

במגעים לא רשמיים ביקשה גואטמלה מישראל סיוע בהשתתפות בהוצאות הכרוכות במעבר, בהן סיום ההתקשרות עם השגרירות הקיימת בהרצליה והוצאות המעבר לירושלים. לפי הערכות, ישראל צפויה להיענות לבקשת גואטמלה. המדינה המרכז-אמריקנית הייתה בדצמבר האחרון אחת היחידות שהתנגדו בעצרת הכללית של האו"ם לדרישה מארצות הברית לבטל את העברת השגרירות לירושלים.

 

לאחר הצהרתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהכיר בירושלים כבירת ישראל והורה על העברת השגרירות, הודיע מוראלס שארצו תחזיר את השגרירות שלה לירושלים – שם שכנה עד שנת 1980. "אני רוצה להודות לנשיא טראמפ על כך שהוביל את הדרך. החלטתו האמיצה נתנה לנו את האומץ לעשות את המעשה הנכון", אמר מוראלס בוועידת איפא"ק.

ישראל צפויה לעזור כלכלית לגואטמלה בהעברת השגרירות. נתניהו ומוראלס (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
ישראל צפויה לעזור כלכלית לגואטמלה בהעברת השגרירות. נתניהו ומוראלס(צילום: חיים צח / לע"מ)

 (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
(צילום: חיים צח / לע"מ)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כעת, עם החלטתו של טראמפ להקדים את העברת השגרירות ולפתוח שגרירות במתכונת מצומצמת בשכונת ארנונה בירושלים, החליט נשיא גואטמלה לעמוד בהבטחתו והכריז בנאומו בוועידת איפא"ק בוושינגטון שארצו תעביר את השגרירות מהרצליה לירושלים.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד אמש עם מוראלס בבלייר האוס לפני הופעתו בוועידת איפא"ק. בפתח הפגישה אמר נתניהו: "תודה לך על כל מה שאתה עושה, על ההכרה בירושלים כבירתה של ישראל. אנחנו מקווים שבעתיד הקרוב תעבירו את השגרירות שלכם לירושלים". מוראלס אמר: "הכבוד הוא לי, זה היה הדבר הנכון לעשות".

 

 

בפגישה דנו השניים בהעמקת הקשרים ושיתוף הפעולה בין המדינות. מוראלס הזמין את נתניהו לביקור במדינתו. ראש הממשלה הודה על ההזמנה והזמין גם כן את הנשיא לביקור בישראל. לגואטמלה שגרירות קטנה למדי המורכבת משני דיפלומטים ושישה עובדים.

 

בין הסיבות ששכנעו את גואטמלה להיות המדינה הראשונה שהולכת בעקבות ארה"ב הן העובדה שמוראלס, שרת החוץ שלו ו-50 אחוז מאזרחי מדינתו הם אוונגליסטים תומכי ישראל. בנוסף, בין ישראל לגואטמלה יש קשר ידידותי היסטורי שהולך אחורנית עד להצבעה בכ"ט בנובמבר, נציגה של גואטמלה בוועדת אונסקו"פ היה בין אדריכלי תוכנית החלוקה, ומאלה ששכנעו את מדינות דרום אמריקה לתמוך בה.

 

גואטמלה החזיקה שגרירות בירושלים משנת 1955 ועד שנת 1980, והייתה אחת המדינות הראשונות שמיקמה את השגרירות בירושלים. השגרירות הועברה מירושלים ב-190 במחאה על מעבר "חוק יסוד: ירושלים בירת ישראל". 12 מדינות נוספות העבירו את השגרירות יחד עם גואטמלה במחאה על מעבר החוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מוראלס בוועידת איפא"ק
צילום: AFP
מומלצים