שתף קטע נבחר

"חוות טורבינות רוח בגולן תסייע לכל האזור"

תושבים בגולן סיפרו כי הקמת טורבינות רוח ברמה תטיב כלכלית עם התושבים באזור - וגם תמנע זיהום אוויר: "פרוייקט טורבינות הרוח הוא לא רק נכון לרמת הגולן, הוא פרוייקט לאומי"

בשיתוף אנרגיית רוח ישראלית

 

 

בשנים האחרונות תושבי רמת הגולן מתמודדים עם מספר אתגרים - ביניהם בצורת הפוגעת בענף החקלאות ומהיעדר מקומות עבודה. אחד הפתרונות המקודמים כעת הוא הקמת חוות טורבינות רוח ברמה, שתספק עבודה לתושבים באזור וגם תוכל לספק חשמל לכל הבתים בגולן ואף לאזורים נוספים.

 

גבי קוניאל, מרכז המשק של קיבוץ מרום גולן, אמר כי הוא בעד הפרויקט הירוק: "רמת הגולן מזוהה במדינת ישראל כאזור חקלאי, כאזור תיירותי, כאזור פתוח, כהתיישבות, כחקלאות, כציונות. אני חושב שפרוייקט טורבינות הרוח הוא לא רק נכון לרמת הגולן, הוא פרוייקט לאומי".

 

אלי זיו, ממייסדי מרום גולן המתגורר כיום במושב קשת, סיפר על הקשיים שבהם נתקלים החקלאים: "על הרקע של שנות הבצורת שהיו עכשיו בגולן, ארבע שנים, גם הירידה הגדולה שיש בשנים האחרונות במחירי הפירות, זה גורם ייצור שמבחינת היישובים יש לו משמעות מאוד מאוד גדולה".

 

צפון רמת הגולן (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
צפון רמת הגולן(צילום: אביהו שפירא)

 

זיו סיפר על היתרונות הרבים בהקמת חוות טורבינות רוח בגולן: "את המיזם הזה יזמנו ב-2011, בהתחלה התחילו שישה יישובים, אחרי זה הצטרפו עוד. החלטנו להתחבר לאנלייט. היישובים יחד עם אנלייט מובילים אותו. אני יכול להגיד שפה ההכנסה ליישוב מהשותפות הזאת היא במיליונים".

 

קוניאל מספר כי מדינות רבות בעולם כבר בחרו בייצור חשמל ירוק מטורבינות רוח: "לשמחתנו עם ישראל מטייל בעולם, אנחנו רואים מה קורה בעולם, טורבינות רוח נמצאות בכל מקום, בכל מדינה מתוקנת, ואנחנו בפיגור. העולם קיבל החלטה בוועידת פריז שאנחנו רוצים להקטין את התלות באנרגיה מזהמת ואנרגיית רוח זו אחת החלופות, אז אם אנחנו לא נדע להביא למדינת ישראל את היתרון היחסי הזה ולהוסיף עוד נדבך לערך המוסף של רמת הגולן, בעצם אנחנו עושים פה עוול, קודם כל למדינת ישראל ו-ב' גם לנו".

 

אז למה דווקא ברמת הגולן? קוניאל מסביר: "יש פה כל השנה יתרון של רוח. הרוח פה זורמת חינם אין כסף, אז בואו ננצל את היתרון היחסי הזה שהטבע נתן לנו ובואו נמנף אותו למקומות חיוביים וטובים שמועילים לכולם".

 

ומה עם החשש מפגיעה בציפורים? זיו מרגיע: "הטענה העיקרית לגבי הנושא זה הסיכון לנשרים ולרחמים. בנושא הזה חברת אנלייט עשתה עבודה מאוד רצינית, שלחה חבר'ה לפורטוגל, שם פיתחו מכ"ם שמזהה נשרים שמתקרבים לטורבינות, ברגע שמזהים דבר כזה, יושב תצפיתן והוא עוצר את הטורבינות".

 

קוניאל מסכם: "המיזם הזה נותן אנרגיה ירוקה מתחדשת ללא תלות בפחם או באנרגיה מזהמת לעיר בסדר גודל של נתניה. לא נפסיק לקום בבוקר למטעים ולכרמים, לא נפסיק, אנחנו נמשיך לקום, אבל אם אפשר להנות מפרנסה ולחזק את היישובים ושזה יהיה ערך מוסף, דיינו".

 

בשיתוף אנרגיית רוח ישראלית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים