שתף קטע נבחר

הרכש החדש של תחנת החלל הבינלאומית - "מוח מרחף"

ל-CIMON יש בנוסף מסך שיכול להציג מידע ונתונים לאסטרונאוטים - אבל גם פנים חביבות - כמו גם קול שעוצב על ידי טכנולוגיית ה-AI של IBM

בעתיד הקרוב יזכה הצוות של תחנת החלל הבינלאומית (ISS) בחבר חדש - "מעין מוח מעופף" כפי שכינו אותו באתר Live Science. מדובר בעצם ברובוט העונה לשם הנוח CIMON (Crew Interactive Mobile Companion), שעשוי כולו חלקי מתכת ופלסטיק שהודפסו בתלת-ממד.

 

5 ק"ג של בינה מלאכותית (צילום: airbus) (צילום: airbus)
5 ק"ג של בינה מלאכותית(צילום: airbus)

 

CIMON נבנה על ידי יצרנית כלי התעופה והחלל "איירבוס" בשיתוף IBM. היצירה העגלגלה היא אוטונומית ובעלת בינה מלאכותית (AI), כשגוף המכונה עצמו למעשה "מרחף" בתנאי חוסר המשקל שבתחנת החלל הבינלאומית. ל-CIMON יש בנוסף מסך שיכול להציג מידע ונתונים לאסטרונאוטים - אבל גם פנים חביבות - כמו גם קול שעוצב על ידי טכנולוגיית ה-AI של IBM.

 

הרובוט החדש שיישלח לסייע לאסטרונאוטים הוא פרויקט ה-AI החלוצי ב-ISS, כך לפי הודעה רשמית של חברת איירבוס. כמכונה "חכמה", CIMON יכול לסייע לאנשי הצוות בתחנת החלל הבינלאומית לפתור בעיות במהלך עבודתם השגרתית על ידי הצגה וניתוח של נתוני אבחון. אבל הרשת העצבית של הרובוט – מערכת ממוחשבת שפועלת כמו המוח האנושי – תאפשר לו לקחת צעד נוסף קדימה וגם לתקשר עם האסטרונאוטים כמעין "עמית מן המניין" מסבירים ביצרנית התעופה.

 

 

משקלו של CIMON הוא בערך 5 קילוגרמים, והוא כבר "מתאמן" בלעבוד עם אסטרונאוט בשם אלכסנדר גרסט, שימריא ל-ISS ביוני הקרוב לחודשיים וייקח איתו את הרובוט המדובר. גרסט כבר בילה בתחנת החלל הבינלאומית במשך שבעה חודשים בשנת 2014.

 

צוות של כ-50 טכנאים עמל בשנתיים האחרונות על טכנולוגיית ה-AI הזו לקראת הגעתה לחלל, והוא מכניס אליה בין היתר מידע רב בנוגע לתחנה עצמה כדי לאפשר לרובוט להסתובב בעצמו ובחופשיות ברגע האמת. בו-בזמן הרובוט גם לומד להכיר את עמיתו האסטרונאוט גרסט באמצעות תמונות ודגימות קול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים