שתף קטע נבחר

הרעלת המרגל הרוסי בבריטניה: "בהה בשמיים ופרכס"

הרשויות בבריטניה מסרבות לפרסם את הממצאים שעלו בחקירת התקרית, אך ברוסיה מעריכים כי מדובר בסם ש"השפעתו קשה משל הרואין". המשטרה הבריטית פשטה על בית המרגל סרגיי סקריפאל לחיפוש רמזים נוספים

 

הזירה שבה נמצא סקריפאל וקרובת משפחתו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הזירה שבה נמצא סקריפאל וקרובת משפחתו(צילום: רויטרס)

 

"האישה הייתה חסרת צבע לחלוטין, הגבר פרכס ובהה בשמיים". כך תיארה אמש (יום ב') עדת ראייה שנתקלה בסרגיי סקריפאל, איש צבא רוסי שחצה את הקווים וריגל עבור בריטניה, שככל הנראה הורעל יחד עם קרובת משפחתו בעיר סליסברי שבמערב המדינה.

 

עדת הראייה הוסיפה כי "האישה הייתה חסרת צבע לחלוטין, היא ישבה על הספסל בעודה נשענת על הגבר ללא הכרה. הגבר בהה בשמיים ועשה תנועות מוזרות, ממש פרכס במקום". על אף שתיקתם של חוקרי המשטרה הבריטים, בכלי התקשורת ברוסיה דווח כי על פי ההערכות השניים הורעלו באמצעות הסם פנטניל, משכך כאבים רב עוצמה שהשפעתו קשה יותר משל הרואין.

סרגיי סקריפאל במעצר ברוסיה, 2006 (צילום: AP) (צילום: AP)
סרגיי סקריפאל במעצר ברוסיה, 2006(צילום: AP)

השניים פונו לבית חולים מקומי ועדיין נאבקים על חייהם במחלקה לטיפול נמרץ. הרשויות בממלכה מיהרו להרחיק את עוברי האורח מחשש לשימוש ברעל קטלני במיוחד וטיהרו את האזור. גם חדר המיון של בית החולים נסגר לזמן קצר מחשש להתפשטות הרעל. שכניו של סקריפאל אמרו כי המשטרה פשטה על ביתו בשעה 17:00 (שעון מקומי) וטרם עזבה את המקום.

 

 (צילום: Getty) (צילום: Getty)
(צילום: Getty)

ברשת BBC דווח כי על סמך אמצעי הזהירות שננקטו קיים חשש שמדובר בחומר דומה לזה ששירות הביון הרוסי השתמש להרעלתו של סוכן הק.ג.ב לשעבר אלכסנדר ליטוויננקו לפני 12 שנים בלונדון. כלי התקשורת בבריטניה דיווחו כי גם בהרעלה הקודמת נתקלה המשטרה בקושי לאבחן את הרעל, מה שלבסוף התגלה כחומר רדיואקטיבי.

 

סקריפאל נעצר על ידי שירות הביון הרוסי בדצמבר 2004 בחשד למסירת מידע מסווג עבור סוכנות MI6 הבריטית בזמן ששירת בצבא הרוסי בשנות התשעים. בתום החקירה ברוסיה סקריפאל הועמד לדין, הודה באשמה וכל דרגותיו נשללו ממנו.

 

לדבריו, הוא העביר כמה מאות מסמכים סודיים לסוכנים הבריטיים וקיבל על כך כ-100 אלף דולר. הוא הורשע בריגול ונשלח ל-13 שנות מאסר. ארבע שנים לאחר מכן שוחרר במסגרת חילופי מרגלים וקיבל מקלט בבריטניה.

 

גורמים רוסיים ציינו כי על אף הדחתו מהצבא הרוסי, סקריפאל המשיך לעבור עבור הבריטים והוא נפגש עם אנשי ה-MI6 מחוץ לגבולות המדינה וקיבל תשלום עבור כל מידע שהעביר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים