שתף קטע נבחר

מנכ"ל סיסקו העולמית: "אכפת לנו מהפריפריה בישראל"

במסגרת ביקורו של צ'אק רובינס, מנכ"ל ויו"ר חברת סיסקו העולמית, נערך אירוע שותפים עסקיים ובו שיתף רובינס את הנוכחים בחזון הטכנולוגי של החברה, והתייחס גם לקשר המיוחד עם ישראל: "לאורך השנים השקענו כאן 7.5 מיליארד דולר ברכישה של 13 חברות, המדינה השנייה בעולם ברכישות אחרי ארצות הברית"

בשיתוף סיסקו

 

"ארכיטקטורת אבטחת המידע של סיסקו מיירטת 20 מיליארד איומי אבטחה ביום מסביב לעולם": הנתון הבלתי נתפש הוא תוצאה כמעט מיידית של כניסה הולכת וגוברת של מכשירים מחוברים לרשתות תקשורת - או מה שנקרא בפשטות "האינטרנט של הדברים" (IoT), אחד ממוקדי העיסוק הגדולים של חברת הטכנולוגיה סיסקו. המנכ"ל והיו"ר העולמי, צ'אק רובינס, הגיע לביקור חטוף בארץ, במהלכו נערך אירוע מיוחד לשותפים העסקיים של החברה.  

 

לאורך השנים השקענו כאן 7.5 מיליארד דולר ברכישה של 13 חברות", צ'אק רובינס במפגש השותפים אמש.  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
לאורך השנים השקענו כאן 7.5 מיליארד דולר ברכישה של 13 חברות", צ'אק רובינס במפגש השותפים אמש. (צילום: עידו ארז)

באירוע שטח רובינס את החזון הטכנולוגי של החברה, והתמקד במיוחד ביוזמת הרשת האינטואיטיבית - שהושקה בשנה שעברה ושבמסגרתה סיסקו ממשיכה לשחרר כלים חדשים לאבטחה, ניתוח מידע וניהול חכם של רשתות תקשורת. החברה ידועה גם בזכות האקוסיסטם הרחב של שותפויות עסקיות - כאסטרטגיה ברורה שממשיכה להיבנות מסביב לעולם. בישראל, חברות כמו בינת, טלדור, סלקום ובזק בינלאומי נמנות על האקוסיסטם המקומי.

 

רובינס שיתף כי כיום ישנם 75 מיליון מכשירים מחוברים לפלטפורמת ה-IoT של סיסקו, המכונה ג'ספר, וכי יותר מ-2 מיליון מכשירים חדשים מתווספים לרשת מדי חודש. "הנתון הזה מגביר את ההזדמנויות לאיומי אבטחה", אמר, והדגיש כי סיסקו מחוייבת לאבטחת מידע ברמה הבסיסית ביותר של כל פיתוח טכנולוגי שלה. 

 

מנכ"ל סיסקו העולמי' צ'אק רובינס (במרכז) כשלימינו אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מנכ"ל סיסקו העולמי' צ'אק רובינס (במרכז) כשלימינו אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל. (צילום: עידו ארז)

 

בנוסף, סיפר על יוזמת הרשת האינטואיטיבית של סיסקו: "כשהתמניתי למנכ"ל נהגתי להתלוצץ עם הצוותים ואמרתי להם 'במשך 20 שנה אנחנו אומרים ללקוחות שלנו שהרשת רואה הכל. אולי כדאי שגם נאפשר להם ליהנות מהיתרונות של זה?'". רובינס דיבר על כמויות המידע שזורמות ברשתות תקשורת ועל האופן שבו נכון יותר לנהל אותן בצורה חכמה - תוך איסוף וניתוח של המידע, ובאמצעות כלים של סיסקו.

 

רובינס התייחס גם למציאות הטכנולוגית העכשווית והקשיים שהיא מציבה עבור שותפיה העסקיים של החברה. "חשבו על כמה אנשים מורידים היום אפליקציה, פותחים אותה פעם אחת, לא מרוצים ממנה ומוחקים אותה מיד. היום, הציפיות של לקוחות ושל עסקים הן כל כך גבוהות, וברוב המקרים יש לנו רק הזדמנות אחת לפשל, כי כל כך קל לעבור לדבר הבא".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

"אכפת לנו מהפריפריה בישראל"

גם הקשר הישראלי תפס מקום מכובד בנאומו של רובינס. בשנה שעברה חגגה סיסקו ישראל 20 שנות קיום, במהלכן הוקמו כאן ארבעה מרכזים - בקיסריה, נתניה, תל אביב וירושלים. "ישראל היא המדינה השנייה בעולם, רק אחרי ארצות הברית, ברכישת חברות בסיסקו", אמר רובינס. "לאורך השנים קנינו 13 חברות והשקענו כמעט 7.5 מיליארד דולר. כך שאם יש לכם רעיון, צאו ותתחילו לעבוד עליו".

 

הוא התייחס גם לאירוע המרכזי שלשמו הגיע לביקור בארץ - השקת רשת ההאבים הטכנולוגיים כחלק מיוזמת ה-CDA של סיסקו, להאצה דיגיטלית במדינה. "זו יוזמה פנטסטית ומובילה בעולם, והיא התחילה ממש כאן בישראל", אמר רובינס שמוביל את התוכנית. "בעידן שבו יש חשש הולך וגובר מפני העמקת פערי השכר בעקבות הטכנולוגיה, אנחנו מחוייבים לאנשים וליצירת הזדמנויות שוות עבור כולם. אכפת לנו מהפריפריה בישראל, אכפת לנו מהשקעות בצפון הארץ ובדרומה".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל, פתח את האירוע ואמר כי "צ'אק רובינס הוא שותף נהדר וחבר של מדינת ישראל, וזהו הביקור השני שלו כאן במהלך השנה האחרונה. המהנדסים המוכשרים ביותר של סיסקו יושבים בישראל. אנחנו יוצרים כאן יוזמות ושיתופי פעולה עם הממשלה, המגזר העסקי והמגזר השלישי. הצלחתנו העסקית לא הייתה יכולה להתקיים לולא השותפויות הנהדרות שלנו".

 

בשיתוף סיסקו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים