שתף קטע נבחר

בעלי אולמות נחלצים לעזרת נפגעי הכליף והחמאם: "לא נדרוש מקדמות"

אחרי שעשרות זוגות נותרו ללא אולם לחגוג בו את חתונתם אחרי שהבעלים ברח, בעלי אולמות פנו ל-ynet בניסיון לעזור להם למצוא פתרונות. במקביל, פתחו הזוגות קבוצת וואטסאפ שבה הם מעדכנים האחד את השני. נדב, שהיה אמור להתחתן בכליף: " פתאום הרבה מאוד מקומות פנו אלינו בבת אחת"

 

 

עשרות זוגות צעירים גילו לפני כיומיים כי למרות שכבר שילמו מקדמה וחילקו הזמנות לקרובי משפחתם ולחבריהם, אין להם מקום להתחתן בו. בעל אולמות האירועים הפופולאריים, "הכליף" ו-"החמאם" ביפו, סגר את שניהם באופן מפתיע ונעלם עם כספי המקדמות, כשהוא מתיר אחריו את הזוגות חסרי אונים. כך נוסף עוד לחץ לתקופה הלחוצה מלכתחילה עבור הזוגות שאיבדו חלק מכספם וכעת מחפשים בנרות אולם חלופי שבו יוכלו לחגוג את היום המאושר בחייהם.

 

בעקבות הפרסום על בריחתו של בעל האולם ומצבם של הזוגות שנותרו ללא אולם, עשרות בעלי אולמות פנו ל-ynet דרך "הדואר האדום" והציעו לעזור לזוגות הצעירים שנותרו ללא אולם. כמעט בכל הצעה הדגישו בעלי האולמות כי התשלום שיבקשו מהזוגות לא יכלול את המקדמות ששילמו לאולמות האירועים ואיבדו.

 

זוגות מחוץ לאולם הכליף ביפו (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
זוגות מחוץ לאולם הכליף ביפו(צילום: אביגיל עוזי)

"אני יכול רק להניח לאיזו סיטואציה לא משמחת הזוגות נכנסו" אמר רביב, הבעלים של אולם "יארה" בשרון בריאיון ל-ynet. "במצב הקיים אני אשמח מאוד שתשדכו לי זוג ולא אדרוש מהם מקדמות". "יארה" הוא אולם האירועים השני שרביב פתח, לאחר שבעבר החזיק בגן האירועים "יער הפקאן" שנסגר על ידי הרשויות בנובמבר 2013 בשל בעיות אישורים.

 

בחמש השנים האחרונות ערך למקום שינוי יעד, הוציא רישיון כדת וכדין וב-28 בפברואר פתח אותו מחדש. "אז סידרנו את כל הזוגות במקומות אחרים", הוא נזכר ומבהיר כי הוא לא ברח מאחריות, "קיבלתי את רישיון העסק שלי בשבוע האחרון והיומן שלי יחסית ריק, אז אם הם צריכים יום מסוים הם אולי יוכלו למצוא אצלי את אותו תאריך".

 

 (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
(צילום: אביגיל עוזי)

 (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
(צילום: אביגיל עוזי)

זאב, הבעלים של "האנגר 11" ו-"הפדרציה" בנמל תל אביב, מקומות בילוי שבהם לעיתים מתקיימות חתונות, ביקש גם הוא לעזור לזוגות בתמורה לתשלום נמוך להגדרתו. "אני מחפש לעזור לאלו שאיבדו כבר סכומים נכבדים כתשלומי מקדמה. אעשה זאת בשמחה, כמו שבמלחמת לבנון השנייה חיתנו כאן 36 זוגות שהיו אמורים להתחתן באולמות בצפון. אשמח להיפגש ולראות אם יש לי ערב פנוי ביום של החתונה של אחד הזוגות ולעזור. אם זה עוזר אעשה זאת בשמחה, במיוחד לאלו שנתקעו".

 

רמי שמעוני, הבעלים של גן האירועים "גאיה" בנס ציונה, סיפר כי כעשרה מהזוגות שנפגעו מסגירת האולמות הגיעו אליו לפגישות ביומיים האחרונים. "אני נותן להם אפשרות להתחתן פה בתאריכים שפתוחים בהנחה משמעותית", אמר הבוקר. "היה זוג שאמר לי שאין לו כסף לשלם לי מקדמה, אמרתי לו: 'בסדר אחרי האירוע נתחשבן'. אני מוריד להם את הסכום משמעותי במטרה לעזור".

 

לצד בעלי האולמות שנרתמו לעניין, מצאנו במיילים כמה אנשים פרטיים שביקשו לעזור. כך קרה עם מעצב שמלות הכלה וערב, רזי קירמאיר, שאמרה: "אנחנו מכפר שמריהו ויש לנו חצר של 2.5 דונם בבית של חמי וחמתי. אני חיתנתי שם את בתי, אני מציע את הגן בחינם לזוג".

"אמנם זה כל שאר הדברים לא יהיו להם זולים כי זה רק מקום, בלי חשמל, תאורה וקייטרינג אבל זה מה שאני יכול להעניק להם. יש לנו גם עדיין קשרים עם כל נותני השירות של החתונה של הבת ואני אשמח לקשר ביניהם".

 

לצד הצעות אלו ואחרות שהגיעו למערכת ynet, הזוגות עצמם מנסים כל אחד בדרכו למצוא פתרון לסיטואציה שנכפתה עליהם. ביממה האחרונה הם אף יצרו קבוצת וואטסאפ שבה הם מעדכנים האחד את השני בחיפוש אחר אולמות, ומשמשת אותם גם כקבוצת תמיכה ברגעים קשים אלו.

 

נדב לשד, שהיה אמור להתחתן באולמי "כליף" ב-3 במאי עם זוגתו הדר, שמע ממערכת ynet על כל ההצעות שזרמו למייל האדום ואמר בריאיון לאולפן ynet: "אין משהו קונקרטי, פשוט קיבלנו הרבה וואטסאפים. פתאום הרבה מאוד מקומות פנו אלינו בבת אחת. עכשיו נתחיל לעבור עליהם וגם על מקומות אחרים שנחפש. צריך לתפוס את המקומות האלה חצי שנה, שלושה חודשים לפני כן ובהתראה כל כך קצרה זה בלתי אפשרי, כך שהעזרה הזו באמת יכולה לסייע".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
אולם הכליף
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים