שתף קטע נבחר

נאס"א מזמינה אתכם לשלוח את השם שלכם לשמש

את השמות ניתן לשלוח לאתר האינטרנט של סוכנות החלל האמריקנית והם ייכללו בתוך שבב אלקטרוני קטן, שיורכב בחללית שתשוגר השנה לעבר השמש. כל מה שצריך זה למלא פרטים ואז תוכלו להדפיס לעצמכם "כרטיס טיסה" לשמש

 

 

בשנה שעברה הכריזה סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) כי תשגר בקיץ 2018 את החללית Parker Solar Probe ש"תיגע בשמש" ותחקור את האטמוספרה של הכוכב ואת הרוחות הסולריות מהשמש. כעת מזמינה נאס"א את הציבור הרחב לשלוח שמות באתר האינטרנט של הסוכנות כדי שייכללו בתוך שבב אלקטרוני קטן שיישלח גם הוא לאטמוספרה של השמש "שיש בה תנאי קרינה וחום אכזריים".

 

"המשימה החדשה תמריא למקום שהאנושות מעולם לא חקרה בעבר", הסביר בהודעה רשמית באתר נאס"א תומס זורבוקן, מנהל שותף במינהל המשלחות המדעיות של נאס"א. "המשימה הזו תענה על שאלות שמדענים מנסים לפתור זה יותר משישה עשורים".

 

אפשר לבקש את כרטיס הטיסה עד 27 באפריל (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
אפשר לבקש את כרטיס הטיסה עד 27 באפריל(צילום: נאס"א)

 

הרעיון של להציע לציבור לשלוח את שמו לחלל הוא לא חדש אצל נאס"א; הסוכנות הציעה אפשרות דומה למשימה "אוריון" ב-2014, אז יותר מ-1.38 מיליון בני אדם שלחו את שמם, וגם הציעה לעשות זאת עם המשימה InSight שאמורה להמריא למאדים במהלך השנה הקרובה - שתכיל 2.4 מיליון שמות.

 

כדי לכלול גם את שמכם ברשימה ש"תיגע בשמש" בהמשך השנה, יהיה עליכם למלא פרטים בלינק הזה עד ל-27 באפריל, ולאחר מכן תוכלו גם להדפיס לעצמכם "כרטיס טיסה" לשמש. אלו שכבר נרשמו לשלוח את שמם בעבר יוכלו לעשות זאת גם דרך אופציית "הנוסע המתמיד של נאס"א" - כי מסתבר שקיים דבר כזה.

 

החללית Parker Solar Probe היא הראשונה שנקראת על שמו של אדם שעדיין חי - האסטרופיזיקאי פרופ' יוג'ין פרקר בן ה-90 מאוניברסיטת מישיגן סטייס. כדי לשרוד את המשימה, על החללית יהיה לעמוד בטמפרטורות של כ-1,400 מעלות צלזיוס. כלי הטיס יהיה מורכב משכבת מגן של פחמן בעובי כ-12 סנטימטרים, וכן לנוע במהירות בלתי נתפשת של כ-724 אלף קמ"ש כשתיכנס למסלול סביב השמש. משימת חקר השמש אמורה להימשך, על פי נאס"א, עד יוני 2025.

 

גם אתם רוצים שהשם שלכם "יטוס לשמש"? - להזמנת "כרטיס"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
הדמיה של החללית
צילום: נאס"א
מומלצים