שתף קטע נבחר

אזהרה לבריטים ברוסיה: "אל תדברו על פוליטיקה"

ההסלמה בעקבות הרעלת המרגל: משרד החוץ הבריטי קורא לאזרחים שמגיעים לרוסיה להיות ערוכים ליחס עוין והטרדות, ולהימנע מהתבטאויות על המצב בין המדינות. קודם הודיעה תרזה מיי על גירוש 23 דיפלומטים. משרד החוץ במוסקבה מאיים: בחרתם בעימות - נגיב בקרוב

בריטניה ממליצה לאזרחים שנוסעים לרוסיה להיות מודעים ליחס עוין ולהטרדות, ולהימנע מהתבטאויות על פוליטיקה - בתקופה מתוחה במיוחד בין שתי המדינות. היחסים נמצאים במשבר בעקבות הרעלת המרגל סרגיי סקריפל ובתו יוליה, בשבוע שעבר בבריטניה. השניים הורעלו בגז עצבים ומאושפזים במצב קשה ויציב.

 

היום (ד'), אחרי שראש הממשלה תרזה מיי האשימה את רוסיה בניסיון ההתנקשות, היא הודיעה על גירושם של 23 דיפלומטים רוסים. "יש להם שבוע לעזוב", הבהירה מיי. במשרד החוץ הרוסי זעמו ואמרו שהתגובה להחלטה תגיע בקרוב, ושבריטניה בחרה להתעמת עם רוסיה. המשרד כינה את סילוק הדיפלומטים "התגרות מחפירה".

 

אוהדים של נבחרת אנגליה כדורגל (צילום: shutterstock)
אוהדי כדורגל אנגלים. אלפים יגיעו בקיץ לרוסיה(צילום: shutterstock)

אחרי הנאום של מיי בפרלמנט עדכן משרד החוץ הבריטי את המלצות המסע שלו לרוסיה. "לאור הסלמה במתיחות הפוליטית בין בריטניה לרוסיה, עליכם להיות מודעים לאפשרות של עמדות אנטי-בריטיות או הטרדות בתקופה הזו", מסר משרד החוץ בלונדון. "ההמלצה היא לגלות ערנות, להימנע מהפגנות או מחאות ולהימנע מלהגיב בפומבי על ההתפתחויות הפוליטיות".

 

משרד החוץ הבריטי מעריך שבין 10,000 ל-20,000 אוהדי כדורגל בריטים צפויים לנסוע לרוסיה, שתארח בקיץ את המונדיאל. מוקדם יותר אמרה תרזה מיי ששרים בריטים וחברי משפחת המלוכה יחרימו את התחרות שבה תשתתף נבחרת אנגליה.

תרזה מיי, היום בפרלמנט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תרזה מיי, היום בפרלמנט(צילום: AFP)
 

בתגובה לדברים של מיי אמר ניקיטה סימוניאן, סגן ראש התאחדות הכדורגל הרוסית, שהחרם של הגורמים הבריטים לא משנה דבר. "זאת הבעיה שלהם. מה שמשנה זה אם הנבחרת שלהם תבוא, ואם היא רוצה להגיע. המונדיאל מתקיים פעם בארבע שנים", אמר סימוניאן.

 

תרזה מיי הודיעה היום על צעדים נוספים נגד רוסיה, בהם השעיית התקשורת בין בכירים דיפלומטים משתי המדינות. היא הוסיפה שבריטניה עשויה להקפיא נכסים של רוסיה בבריטניה, אם יוכח שנעשה בהם שימוש לאיים על חייהם של אזרחים בבריטניה או על רכושם.

יוליה וסרגיי סקריפל (צילום: AP) (צילום: AP)
יוליה וסרגיי סקריפל(צילום: AP)
 

מיי הבהירה שהסכסוך של בריטניה הוא לא עם העם ברוסיה, אלא עם הקרמלין. "אין לנו מחלוקות עם האזרחים ברוסיה. זה טראגי שהנשיא פוטין בחר בדרך הזאת. אנחנו לא נסבול איום על חייהם של אזרחים בריטים וזרים על אדמת בריטניה מצד ממשלת רוסיה", הבהירה מיי.

 

השגריר הרוסי בבריטניה, אלכסנדר יקובנקו, גינה את ההחלטה של תרזה מיי לסלק את 23 הדיפלומטים, שלדבריה "זוהו כסוכני מודיעין בלתי מורשים". יקובנקו אמר שמוסקבה מתייחסת לסילוק בתור "פעולה עוינת ובלתי מקובלת לחלוטין", ושמוסקבה תגיב להחלטה.

 

בימיו כסוכן כפול מסר סקריפל לסוכנות הביון הבריטית MI6 פרטים על עשרות מרגלים רוסים. לפי הערכות גרם סקריפל, בן 66 כיום, נזק כבד לרשתות הריגול של רוסיה בבריטניה ובאירופה. בשנת 2004 עצרו אותו כוחות הביטחון הרוסיים, וב-2006 הוא נידון ברוסיה ל-13 שנות מאסר. בשנת 2010, בעקבות עסקת חילופי מרגלים בין רוסיה למדינות במערב, קיבל סקריפל מקלט בבריטניה, ומאז הוא חי שם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אוהדי כדורגל אנגלים. אלפים יגיעו בקיץ לרוסיה
צילום: shutterstock
מומלצים