שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בשורה לרגישים: מהיום דנונה עם תוספות - ללא גלוטן

    במחלבות שטראוס החליטו להרים את הכפפה, ולשמח את ליבם של ילדים (ובואו נודה באמת - גם מבוגרים) רבים שאוהבים את היוגורט עם התוספות בצד אבל בגלל רגישות לגלוטן יכולים לאכול אותו רק בפסח. "היוגורט יימכר מעתה לאורך כל השנה בגרסה נטולת גלוטן שתכלול תוספות פצפוצי שוקולד, שבבי פקאן ומיני עדשים - ללא הבדל בטעם או במחיר" - אומר אלי איצקין, מנכ"ל המחלבות

    עד לאחרונה, חולי הצליאק והנמנעים מגלוטן יכלו לצרוך את מוצרי דנונה בר עם תוספות בצד רק בחג הפסח - תקופה שבה הם מיוצרים עם תחליפים כשרים ללא גלוטן. השנה הוחלט בשטראוס בצעד חסר תקדים להעביר את כל מוצרי היוגורט עם התוספות לייצור נטול גלוטן לכל אורך השנה.

     

    בשנים האחרונות גדל הביקוש למוצרים ללא גלוטן בעקבות עליית המודעות לרגישות לרכיב זה. העולם הקולינרי בכלל, וחברות המזון בפרט, מוצאים בימים אלו דרכים להתאים את עצמם לקהל ההולך וגדל הנמנע מגלוטן, ולהגדיל את מגוון המוצרים נטולי הגלוטן.

     

    אישה וילדה אוכלות יוגורט (צילום: shutterstock)
    כבר לא צריך להימנע. יוגורט ללא גלוטן(צילום: shutterstock)

    "מסקר שערכנו התגלה כי בין 8 ל-10 אחוזים מהאוכלוסייה נמנעים מגלוטן בשל החלטות תזונאיות, ואילו חולים מובחנים בצליאק מהווים כ-1.5 אחוזים מהאוכלוסייה, שהם בערך מאה אלף אנשים", אומרת עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית ואחראית על בנייה ויישום האסטרטגיה לקידום אורח חיים בריא בשטראוס. "ביחס לאנשים שאלרגיים או רגישים למזון – זה לא מעט".

     

    -האם תזונה נטולת גלוטן היא בריאה יותר?

    "השאלה היא מה בא במקום – אם את הגלוטן מחליפים באורז ובתפוחי אדמה ספוגים בשמן, כמובן שזה לא בריא. אם אדם עובר לתזונה שמבוססת בעיקר על עמילנים, התזונה שלו נטולת סיבים, ויטמינים ומינרלים שקיימים בדגנים המלאים - אז סביר שהוא יסבול מחוסרים תזונתיים ומכך אנו רוצים להימנע. אפשר לייצר תזונה מאוד בריאה ומאוזנת ללא גלוטן, ואפשר גם שלא. זה כמו צמחונות וטבעונות – להוריד את הבשר מהתפריט לא הופך את התזונה שלנו לבריאה, השאלה מה אוכלים במקום".

     

    בעקבות פניות של ילדים

    חברת שטראוס היא בין החלוצות שהובילו את מהפכת מוצרי המזון ללא גלוטן, עם למעלה ממאתיים מוצרים חדשים שעלו על המדף בשנתיים האחרונות וסומנו בסימון הפרח כבטוחים לרגישים לגלוטן.

     

    עכשיו מצטרף אליהם גם כל קו המוצרים של יוגורט דנונה עם תוספות בצד. "דנונה בתוספות הייתה סדרה שכל השנה הכילה גלוטן ובפסח, כדי שתהיה כשרה, היינו עושים אותה עם תחליפים - למשל דנונה פצפוצים הייתה עשויה במהלך השנה מנבט חיטה מצופה בשוקולד ובפסח מסוג של תירס", אומר אלי איצקין, מנכ"ל מחלבות שטראוס.

     

    דנונה בר ללא גלוטן ()
    ללא גלוטן כל השנה. יוגורט דנונה עם תוספות בצד

    אחת הסיבות לשינוי הדרמטי הזה, מספר איצקין, הגיעה מכיוונם של מאות ילדים שפנו אל שטראוס וביקשו לייצר את היוגורטים הכשרים לפסח כל השנה.

     

    "ראינו שאנשים שרגישים לגלוטן קונים בפסח כמות גדולה מאוד של המוצרים הללו, כי זאת העונה היחידה שהם יכולים לצרוך אותם. כדי להביא להם את המוצר הזה כל השנה היינו צריכים לעשות תהליכים מורכבים. זה לא רק לדאוג שהמוצר הספציפי יהיה ללא גלוטן, אלא שכל קו הייצור יהיה ללא גלוטן, על מנת שאלרגנים של גלוטן לא יעברו ממוצר למוצר. עד היום אי אפשר היה להבטיח את זה".

     

    תהליך הפיכת מוצרי דנונה לנטולי גלוטן נמשך כשנה, והחל מהשבוע שעבר כל היוגורטים עם התוספות בצד, כולל פצפוצי שוקולד, שבבי פקאן ומיני עדשים, הם נטולי גלוטן ובטוחים לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. הטעם נשאר אותו טעם - כמו גם הערך הקלורי והמחיר.

     

    "כיום 95 אחוזים ממחלבת שטראוס נטולי גלוטן. הרוב המוחלט של מוצרי החלב שלנו הם ללא גלוטן ומסומנים עם הפרח, שמוכר לכל חולה צליאק ורגיש לגלוטן", מציין איצקין ומוסיף שמבחינתו מדובר בשליחות לכל דבר.

     

    "רק משפחה שיש בה חולה צליאק יכול להבין את ההשפעה של הוספת מוצרים ללא גלוטן על החיים. השאיפה שלנו היא להגיע לצרכנים עם צרכים שונים, יחד עם קיימות וההבנה שלנו, כחברות גדולות, יש את המחויבות לספק פתרונות לקהל הצרכנים הרחב ולא רק למיינסטרים, ושאותם פתרונות לא יעלו יותר כסף".

     

    רוצים להתייעץ עם הבוט של שטראוס על מוצרי דנונה ללא גלוטן? היכנסו

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים