שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארוחת ליל הסדר: חזה עוף חגיגי
    התבקשתם להכין מנה לחג והמטבח הוא לא המקום האהוב עליכם בבית? קבלו מתכון קל להכנה שיעשה בשבילכם את העבודה: חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים

    חזה עוף ברוטב לימון כבוש, זיתי קלמטה וארטישוקים טריים

    המצרכים:

    4 חזות עוף שלמים

    3-4 כפות לימון כבוש

    1 כף עלי טימין

    1 כף עלי אורגנו

    1/2 כף עלי רוזמרין

    1 כפית צ'ילי, קצוץ

    3/4 כוס ציר עוף

    16 זיתי קלמטה שלמים מגולענים

    4 לבבות ארטישוקים טריים קלופים (ראו מתכון של סלט הארטישוק)

    מלח, פלפל

    שמן זית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מורחים את חזה העוף בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומפזרים את עשבי התיבול, מחצית הצ'ילי ולימון כבוש. צורבים אותם על מחבת לוהטת כ-3 דקות על כל צד. מוציאים מהמחבת, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
    2. מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות, ומכניסים את התבנית עם חזה העוף לתנור חם לבישול נוסף של 5 דקות בכל צד.
    3. בזמן הזה מכינים את הרוטב - מוסיפים למחבת החמה 3 כפות שמן זית, את לבבות הארטישוקים הפרוסים, הזיתים ושאר הלימון הכבוש והצ'ילי ומטגנים כ-3-4 דקות.
    4. מנמיכים את האש, יוצקים למחבת החמה את הציר, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם קלות.
    5. מוציאים את חזה העוף מהתנור, בודקים בעזרת סכין שמבושל דיו. במידה ולא - מחזירים לעוד כמה דקות לתנור. מזגגים את חזות העוף ברוטב לדקה בכל צד, ומגישים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים