שתף קטע נבחר

התפתחות בפרשת הבית של דרעי בגליל: עוכבו לחקירה מוכרי הקרקע

פרסום ראשון: המשטרה עיכבה לחקירה בני זוג שעל פי החשד היו מעורבים במכירת המגרש בספסופה שעליו נבנה בית המשפחה. החשד שנבדק הוא כי חצי מיליון שקלים שולמו במזומן - ולא דווחו. השניים מכחישים את החשדות ובמשטרה טרם הוחלט האם להביאם לדיון בהארכת מעצרם

 

התפתחות בפרשה. השר אריה דרעי (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
התפתחות בפרשה. השר אריה דרעי(צילום: אוהד צויגנברג)

חודשים לאחר שנראה היה שהחקירה בפרשת דרעי בתרדמת - חלה תפנית: בלשי היחידה הארצית לחקירות הונאה הגיעו בשעות הבוקר (יום ב') ליישוב ספסופה הסמוך למירון שבצפון הארץ - ועיכבו לחקירה בני זוג, שהיו על פי החשד מעורבים במכירת הקרקע למשפחת דרעי. מי שנרשמו כבעלי הקרקע הם בתו וחתנו של שר הפנים.

 

החוקרים חושדים כי חוזה מכירת הקרקע לא נחתם על שם הבעלים המקוריים, וחלק מהכסף - כחצי מיליון שקלים במזומן - אף לא דווח. בני הזוג שעוכבו לחקירה טוענים כי לא היה להם חלק בעסקה, על אף העובדה ששמם כתוב בחוזה. לפי שעה טרם החליטו החוקרים באילו אמצעים לנקוט נגד בני הזוג ובהמשך יוכרע האם להביאם לדיון בהארכת מעצרם או לשחררם.

 

 

פרשת דרעי השנייה עוסקת בין היתר בבניית בית הנופש של המשפחה ביישוב ספסופה. קו ההגנה של שר הפנים הוא שהבנייה בוצעה על ידי כל המשפחה - ולא ממקורות מימון שלו בלבד.

 

הפרשה הנוכחית החלה עם מידע שהגיע מרשות המסים לגבי העובדה שדרעי מכר חמש דירות לאחיו בשכונת גבעת שאול במחיר של 4.2 מיליון שקל - הרבה פחות מהשווי האמיתי של העסקה. דרעי שילם לצורך העסקה כשני מיליון שקלים וחצי מהונו העצמי ולקח משכנתא בסך שבעה מיליון שקלים וחצי. ההערכה היא כי שווי הדירות עומד על כ־15 מיליון שקל.

 

על פי הערכות, שווי בית הנופש של המשפחה בספסופה הוא יותר מ-4 מיליון שקל. הבית נבנה ב-2013 כשאת הבקשה להקמתו הגישו בתו של דרעי, דסי, ובעלה. רשות המסים חושדת שדרעי ומשפחתו מימנו את בניית הבית מכספים לא מדווחים. על חלק מהעבודות, כאמור על פי החשד, שילמו לקבלנים בכסף מזומן.

 

במשטרה קיבלו דיווח על העברה של 463 אלף שקל ממשרד התמ"ת לעמותה "מפעלות שמחה" שניהלה הרעייה יפה, בשעה שדרעי היה שר התמ"ת ב־2015. העמותה תוקצבה עוד לפני כן על־ידי התמ"ת. ממשרד התמ"ת נמסר אז: "מפעלות שמחה הנו אחד מהגופים המקבלים תקציבים, בהתאם לעמידתו בכל התנאים של הפרויקט".

 

כפי שנחשף בעבר ב-ynet, חומרים שנאספו במשטרה הראו קשר בין המיליארדר מיכאל מירילשוילי ובנו יצחק לבין דרעי סביב מינוי רב העיר לוד. החומר המודיעיני מצביע על מעורבות חריגה של דרעי בהליך בחירת הרב. ראש העיר יאיר רביבו היה מעוניין במינויו של הרב מאיר ביטון, בעוד שדרעי וש"ס פעלו לבחירת רב ממוצא גאורגי המקורב למירילשוילי. זאת בשעה שבין החשדות שדרעי נחקר בגינם, עומדים סכומי כסף גדולים שהעבירו מירלשוילי ובנו לעמותה של אשת השר. בסביבת דרעי הכחישו פעולה לטובת מינוי רב בעיר.

 

בחדשות 10 פורסם לפני כשנה כי המשטרה חושדת שהשיטה שבה השתמשו כדי לגנוב כסף מעמותת "מפעלות שמחה" היא פריטת כסף בצ'יינג'ים עם קבלת התרומה לעמותה בהמחאה. משם עבר הכסף, כך על פי החשד, לשימוש פרטי של המשפחה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
התפתחות בפרשה. דרעי
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים