שתף קטע נבחר

נפתחו קייטנות הפסח: כ-400 אלף ילדים המשיכו ללכת לגנים ולבתי הספר

למרות הצהרת כוונות שאפתנית מצד שר החינוך בנט, הורים לילדי החינוך המיוחד סיפרו כי ילדיהם נשארו בבית בהיעדר הסעה לקייטנות. במשרד החינוך מסרו: "פועלים מול הרשויות כדי לוודא שמערך ההסעות מופעל"

 

 

לאחר היערכות שנמשכה כחודשיים, נפתחו היום (ה') לראשונה קייטנות הפסח. על פי נתוני משרד החינוך, 415,775 תלמידי כיתות' א' עד ג' וילדי גנים מ-143 רשויות מקומיות השתתפו היום בקייטנות. כ-80 אלף ילדים יחלו את הקייטנות ביום ראשון. על אף הודעת משרד החינוך כי הקצה סכום של שני מיליון שקלים לטובת ההסעות לקייטנות לילדי החינוך המיוחד – רבים מהם נותרו היום בבית.

 

"מהבוקר אני שומעת על הורים לילדים עם צרכים מיוחדים שאינם יכולים להגיע לקייטנות משום שאין הסעות", אמרה עו"ד רויטל לן כהן, יו"ר קואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. "אנחנו מדברים על ילדים שמשרד החינוך קבע את השיבוץ שלהם, והוא לא ליד הבית. אין להם דרך אחרת להגיע. משרד החינוך אמר לנו: 'הקייטנה תתקיים, אבל אתם צריכים להביא את הילדים'".

 

לן כהן מספרת כי החל מהבוקר הגיעו אליה תלונות מהורים בירושלים, במודיעין, בחולון, ובעפולה שבהן אין הסעות לילדי החינוך המיוחד. "הבעיה הרבה יותר קשה במועצות האזוריות כי המרחקים הם אדירים", הוסיפה.

ילדים בבית הספר קפלן בחדרה (צילום: עידו ארז)
ילדי בית הספר קפלן בחדרה בקייטנת הפסח(צילום: עידו ארז)

ילדים בבית הספר קפלן בחדרה (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ילדים בבית הספר קפלן בחדרה (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ילדים בבית הספר קפלן בחדרה (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ילדים בבית הספר קפלן בחדרה (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "התקציב הנדרש הוקצה לביצוע הסעות בחופשת פסח, לתכנית 'בתי הספר של החגים', ואנו פועלים מול הרשויות המקומיות כדי לוודא שמערך ההסעות מופעל". בנוסף, הדגישו במשרד כי רשויות מקומיות אשר יממנו הסעות - יקבלו את ההחזר הכספי על כך לאחר סיום הקייטנות.

 

קייטנות הפסח צפויות להתקיים כחלק מתכנית "בתי הספר של החגים" שעליה הכריזו בחודש ינואר שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט. בשנת הלימודים הבאה צפויה גם חופשת חג החנוכה להצטרף לתכנית ובמהלכה יפעלו קייטנות במשך חמישה ימים.

 

 

התוכנית דומה במתכונתה לתכנית "בית הספר של החופש הגדול", המביאה אף היא לקיצור של החופשה, ונולדה על רקע טענות מצד הורים על הקושי בחופשות הארוכות. "זהו יום חג לחינוך במדינת ישראל", אמר בנט, "מהיום הורים לא צריכים להיקרע בין העבודה לילדים".

 

"אנחנו מוכנים וערוכים", אמרה עינב שחר-מלר, מנהלת בי"ס קפלן שבחדרה, לאולפן ynet. "גייסנו את מיטב המורות שלנו, סייעות, אנשי צוות חינוכי לסוגיו, תיגברנו בש"שים, בתלמידים של מחויבות אישית מהתיכון, ופתחנו היום את הקייטנה עם 134 ילדים ואנשי צוות", הוסיפה.

 

עם זאת, קייטנות הפסח נפתחו על רקע ביקורת קשה על ההיערכות המהירה שגרמה, לטענת המבקרים, למחסור בגיוס כוח אדם לצד גיוס כוח אדם שאינו מוכשר למשימה. "כשאנחנו חוזרים אחרי חופשה כזאת לגן אנחנו מקבלים, לצערי, חורבה", אמרה לאולפן ynet דורית חזן, יו"ר ארגון גננות מחנכות. היא הוסיפה: "כגננת שמנהלת את הגן, זאת ממש הרגשה שפלשו לי לתוך הבית. מעבר לזה, אני חושבת שזאת תחושה של זלזול במקצוע שלנו. לבוא ולהגיד להורים או הילדים שכל אחד יכול להיכנס לגן".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
קייטנת פסח בבית הספר קפלן בחדרה
צילום: עידו ארז
מומלצים