שתף קטע נבחר

בימים הקרובים: תחנת החלל הסינית תתרסק על כדור הארץ

חוקרים מעריכים כי התחנה, שהשליטה עליה אבדה, תתרסק באזור שבין קו רוחב 43 צפון ל-43 דרום, בין יום חמישי הקרוב ליום רביעי בשבוע הבא. גם ישראל, דרום אירופה, חלקים מארצות-הברית ואסיה בטווח הפגיעה. הסיכוי להיפגע מחלק של התחנה שלא יישרף עם הכניסה לאטמוספירה הוא 1 לטריליון

זהירות! תחנת החלל הסינית "טיאנגונג 1", ששוגרה לחלל בספטמבר 2011 ושוקלת 8.5 טונות, עומדת להתרסק לתוך כדור הארץ בין יום שישי הקרוב ליום שלישי בשבוע הבא. כך עדכנה אתמול (יום א') סוכנות החלל האירופית, העוקבת בדאגה אחר התחנה הסינית הנטושה, שהשליטה עליה אבדה. מכון מחקר בארצות-הברית העריך כי התחנה תתרסק בין יום חמישי הקרוב ליום רביעי הבא.

 

 

התחנה אמורה להתרסק בין קו רוחב 43 צפון לקו רוחב 43 דרום - כך שגם ישראל בטווח הפגיעה וכך גם חלקים מאירופה וארצות-הברית, כל יבשת אפריקה, חלקים מאסיה וגם רוב שטח דרום אמריקה ואוסטרליה - שם פגעו ב-1979 חלקים מתחנת החלל "סקיילאב" האמריקנית, שהתרסקה לכדור הארץ.

 

אנדרו אברם, חוקר בכיר בסוכנות פדרלית בקליפורניה, העוקב אחר התחנה הסינית, אמר: "לא יהיה לנו מושג מתי התחנה תתרסק או כל רמז איפה היא תיפול - עד כמה שעות לפני חזרתה. יש אי ודאות גדולה בנושא".

 

המקומות שבהם עלולה לפגוע תחנת החלל הסינית (צילום: סוכנות החלל האירופית)
המקומות שבהם עלולה לפגוע תחנת החלל הסינית(צילום: סוכנות החלל האירופית)

 

החוקרים מעריכים כי רוב החלקים של תחנת החלל יישרפו עם הכניסה לאטמוספירה, אך כמה חלקים ייכנסו לכדור הארץ. לפי החוקרים, רוב הסיכויים שאותם חלקים ייפלו באוקיינוסים ולא בשטח מיושב. חוקרים העריכו גם כי הסיכוי של אדם להיפגע מחלקים של תחנת החלל הסינית הוא 1 לטריליון. עד כה ידוע על אדם אחד שנפגע מחפץ שהגיע מהחלל. בשנת 1997 נפגעה לוטי וויליאמס מאוקלהומה בכתפה, מחלק של טיל ששיגר לוויינים לחלל. היא נפגעה באורח קל מאוד ולא נזקקה לטיפול.

 

חוקרים אומרים כי יהיה ניתן לראות את כניסתה של תחנת החלל הסינית לאטמוספירה בכמה אזורים בכדור הארץ. כניסת התחנה, שרובה תישרף עם הכניסה, תיראה כמו מטאור למשך כדקה.

 

התחנה הייתה פרויקט הדגל של סוכנות החלל הסינית, והיא נועדה להדגים יכולת לעגינה עצמאית של מעבורות ולספק סביבה למשימות מאויישות. בתחנה שהו שלושה טאיקונאוטים (המילה הסינית לאסטרונאוט), וביניהם הטאיקונאוטית הראשונה, ליו יאנג. המשימה המתוכננת של תחנת החלל הסתיימה בשנת 2013; הצוות שב בשלום לכדור הארץ והשאיר את התחנה ב"מצב שינה", כדי לעקוב לאורך זמן אחר תפקוד המערכות השונות.

 

כפי הנראה, אחד מרכיבי הטענת הסוללות שבתחנה שבק חיים. כתוצאה מכך, התחנה לא יכלה לשמור על קשר עם תחנת השליטה בכדור הארץ, ובפרט - לא הייתה אפשרות להניע את התחנה מרחוק ולבצע תיקונים מבוקרים של מסלולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור של תחנת החלל הסינית
הסיכוי להיפגע קטן מאוד
איור של תחנת החלל הסינית
מומלצים