שתף קטע נבחר

הפלאפליות האהובות בועידת ה-70 של ynet ו"ידיעות אחרונות"

מול כל השמות הגדולים שהגיעו אתמול לוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של ynet ו"ידיעות אחרונות" היו גם שתי פלאפליות שנבחרו על ידי הגולשים והקוראים שלנו

בחודש האחרון נקראו גולשי ynet וקוראי "ידיעות אחרונות" למשימה חשובה: לבחור את הפלאפליות האהובות עליהם, מתוך רשימה של 40 מקומות טעימים ברחבי הארץ. אחרי שנחשפה רשימת 10 הפלאפליות האהובות, ביקשנו משתי פלאפליות שהגיעו למקומות הראשונים, להשתתף בועידה - "פלאפל התאומים" מגבעתיים ו"שלום פלאפל" מירושלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לקראת סוף שנות ה-70 הבינו האחים ישראל ורחמים דמארי, תאומים זהים, שיש להם הזדמנות לוותר על חנות הירקות שלהם בגבעתיים, שלא הצליחה במיוחד, ולרכוש עגלת פלאפל. מאז הפכה העגלה לחנות בשם "פלאפל התאומים", שנהייתה ממש מוסד מקומי מיתולוגי. הסלוגן הוא "חם וטעים אצל התאומים", והכדורים הבהירים בפיתה הרכה עם הסלטים והצ'יפס בהחלט מצדיקים אותו.

פלאפל  (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

פלאפל  (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפלאפליה הוותיקה של שלום בירושלים, שהייתה ממוקמת בעבר בתוך בכוך, עברה למיקומה הנוכחי לפני כמה שנים. המנה הרגילה כאן היא פלאפל באשתנור - לאפה כמו שקוראים לה מחוץ לבירה – רק עבה וקטנה יותר. בפנים מורחים חילבה מעולה וסחוג, מוסיפים כדורים לבנים (ללא עשבי תיבול), מועכים קלות, מפזרים סלט עגבניות ומלפפון חמוץ וסוגרים. נוסטלגי ועדיין טעים.

פלאפל  (צילום: מוטי קמחי)
הפלאפל בועידה(צילום: מוטי קמחי)
 

תחרות "המנה של המדינה" נערכה לקראת ועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של קבוצת "ידיעות אחרונות", בבנייני האומה בירושלים - ובמסגרת האירוע, אורחי הוועידה טעמו בעצמם שתיים מהמנות הזוכות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
כדור הזהב: הפלאפליות האהובות בועידת ישראל
צילום: לין לוי
מומלצים