שתף קטע נבחר

מתוקים שתוכלו להכין בקלות בבית

אז מה אם אכלתם יותר מידי בחג, זה לא אומר שאסור לכם להתפנק על משהו מתוק: הקונדיטורית אסטלה והקונדיטור עופר בן נתן מגישים שלושה מתכונים ביתיים וקלים להכנה של עוגה בחושה עם ליים, מלבי עם ג'ינג'ר וגם עוגיות פרמזן וצ'ילי ממכרות

 

מלבי (צילום: ירון ברנר)
אסטלה ועופר בן נתן(צילום: ירון ברנר)

 

מלבי עם ג'ינג'ר

המצרכים:

למלבי -

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס חלב

5 כפות סוכר

 

בקערה בצד - 

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 3 כפות קורנפלור

1/4 כפית מי ורדים

 

לרוטב - 

1/4 כוס מיץ ליים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

שורש למון גראס קצוץ

מלבי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר מבשלים את החלב, הסוכר והשמנת המתוקה ועד לרתיחה.
  2. מכינים את תערובת הקורנפלור - בקערה גדולה מערבבים היטב קורנפלור, שמנת ומי ורדים עד למרקם חלק וללא גושים.
  3. כשהשמנת שבסיר רותחת, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לקירור של שעה במקרר. טורפים היטב את המלבי הקר ויוצקים לכוסות.
    מלבי (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מכינים את הרוטב - מרתיחים את כל חומרי הגלם של הרוטב בסיר עד שהנוזל מצטמצם מעט (כ10 דקות על אש בינונית) ומקררים.
  5. יוצקים את הרוטב על המלבי (בשלב זה אפשר להוסיף קוקוס, בוטנים או פרי), ומגישים.

 

בחושה ליים וג'ינג'ר

המצרכים:

450 גר' חמאה רכה

500 גר' אבקת סוכר

1 כף גרידת לימון

2 כפות ג'ינג'ר, מגורר

5 ביצים (M)

500 גר' קמח

1/2 1 שקית אבקת אפיה

300 גר' יוגורט

75 מ"ל מיץ ליים או לימון

מלבי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, אבקת סוכר, גרידת ליים/לימון וג'ינג'ר.  כשהתערובת בהירה ותפוחה מעט, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה .
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים כדקה נוספת ומוסיפים את היוגורט ומיץ הליים/לימון.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח עם מעט פירורים.

 

עוגיות פרמזן וצ'ילי

המצרכים: 

250 גר' גבינת פרמזן טחונה

250 גר' חמאה

1 כף שאטה

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 1 כוס קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1 כפית מלח

שומשום, לציפוי

מלבי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הפרמזן, המלח, השאטה והפפריקה מתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים גלילים, ומקפיאים.
  3. לאחר שהגלילים קפואים מרטיבים מעט במים, טובלים בתערובת השומשום וחותכים לעיגולים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. 
     

המתכונים באדיבות השף קונדיטורים אסטלה והקונדיטור עופר בן נתן מקונדיטוריית "בק דור" של "ניטן תאי" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בחושה ליים וג'ינג'ר
צילום: ירון ברנר
מומלצים