שתף קטע נבחר

המאפיות שהתגעגענו אליהן

מהבייקרי החדש בהרצליה ועד הבייגלה החם ליד בלומפילד: המאפיות שחלמנו עליהן כל הפסח

 

 (  )
 

Good Morning Sunshine

לכבוד סיום חגיגות היציאה מעבדות לחירות פתחה קבוצת מסעדות "בנדיקט" בייקרי חדש, שבו מוצעים מאפים תוצרת מאפיית הקבוצה.

 (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

יש כאן שלל מאפים מתוקים ומלוחים, מבחר גדול של לחמים, מיני לחמניות וחלות (23-19 שקלים), עוגיות ופוקצ'ות. לצד דברי המאפה יציעו במקום גם מגוון מנות מוכנות לאכילה במקום או בטייק אווי כמו כריכים (39-28 שקלים), סלטים, מוזלי וכן משקאות ייחודיים על בסיס שוקולד וקפה.

מאפיות (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)
 

אלתרמן 42 הרצליה, 09-98862191, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 15:00-7:00

 

אלחנן

מאפייה עם "מטבח לחם" של אלדד שמואלי, ששימש בעבר כשף במסעדות נחשבות, בהן "קלארו" של רן שמואלי ו"צפון אברקסס" של אייל שני.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

את הלחמים אופים כאן בשיטה הקלאסית וללא שימוש בשמרים, ובמהלך השבוע תוכלו לקנות לחמי שיפון, אגוזים וכוסמין במחיר של 3.5 שקלים ל-100 גרם. שיטת התמחור הזו מאפשרת לקנות גם חצי כיכר לחם וליהנות מלחם טרי כל הזמן, ללא הצורך בהקפאה והפשרה.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מלבד הלחם תמצאו במקום תצוגה מרשימה של דברי מאפה לא שגרתיים כמו סטיקי באן (16 שקלים); בריוש במילוי קרם שקדים ושקדים (18 שקלים); בבקה שוקולד עם קינמון (18 שקלים); פרסבורגר במילוי שוקולד ופרג (22 שקלים); וקוגלהוף שוקולד לבן וחלווה (40 שקלים). בתפריט הלחם מציעים בוטצ'ר זוגי - מגש עץ ענק עם מעדנים, נשנושים ולחמים (65 שקלים לסועד כולל קפה) - ומנות נוספות כמו סלט קרעי לחם טבעוני (52 שקלים).

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

קיבוץ משמרות, 04-8838200, ראשון-חמישי 20:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה

 

ג'ייקובס

מאפיית בוטיק שהוקמה ב-2011 על ידי קובי ואמיר ודש (אבא ובן), וכיום מונה כבר שני סניפים. תוכלו למצוא בהם לחמי מחמצת, מאפים מלוחים, פלוטים, בגטים, חלות, לחמניות שאור, פוקצ'ות ומתוקים מהפטיסרי - טארטים, טארטלטים, אקלרים, מקרונים, עוגות קראנץ, עוגות בחושות ומוסים.

מאפיות (צילום: אביב קורט)
(צילום: אביב קורט)

המאפייה כוללת גם בית קפה בסגנון בולנז'רי פריזאי, והמנות בו מבוססות על תוצרי המאפייה: ארוחות בוקר, כריכים, קישים, פסטות, סלטים ומרקים. לשם ייצור הלחם מגדלים בג'ייקובס ארבעה שמרי פרא שונים המעניקים לכל לחם את הייחודיות והטעם החמצמץ שלו, ומבחר לחמים הכולל 20 סוגים שונים.

ג'ייקובס (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

החרושת 19 רמת השרון 03-5491000, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה

איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו 03-5511333, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה

 

 

 (  )

בייגלה חם

בדרום תל אביב, ממש ליד אצטדיון בלומפילד, יש מאפייה קטנה ולא מפונפנת, שבה אופים בייגלה שהוא מהפשוטים והטובים ביותר שעוד נותרו בעיר רוויית הפטיסרי והבולנז'רי. בייגלה אחד יעלה לכם כאן 4.90 שקלים, ואם תרכשו חמישה כאלו - תקבלו אחד ללא תשלום (בקניית עשירייה מקבלים שניים ללא תשלום).

 

מלבד הבייגלה, שיש הטוענים כי הוא הטוב בארץ ואף עומדים בתור בשבילו גם באמצע הלילה, יש במקום גם בורקסים עם מבחר מילויים.

 

דרך בן צבי 32 תל אביב, פתוח 24/7, לא כשר

 

Tartuga

ליאור אדרי היה הבעלים של "עוגה עוגה" וגם של "גלידת סבתא", והיום הוא מביא את כל עשרים שנות הניסיון שלו למאפייה בוטיקית ברמת גן, שממוקמת במקום המפעל של "עוגה עוגה".

 

במאפייה שלו הוא אופה 12 סוגים של לחמי מחמצת (22-18 שקלים), בהם לחם סקנדינבי שעשוי מתערובת קמחים ודגנים. בגזרת הקינוחים יש ב"טארטוגה" עוגות פס כמו פאדג' שוקולד לבן בציפוי שוקולד ועוגות הדגל שרצות איתו כבר שנים ארוכות: שוקולד ברולה (120 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ) ומוס פסיפלורה (120 שקלים). במקום יש גם מאפי בוקר, כמו מאפה פירות יבשים עם קרם פטיסייר, וקינוחים אישיים מפונפנים. והשוס - יש במאפייה גם מקרר גלידות לזכר ימי ה"סבתא", וזה לכשעצמו עשה לנו את היום.

 

החשמונאים 23 רמת גן, 03-5299279, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-9:00, כשר

 

הקונדיטוריה של דלאל 

בקונדיטוריה של מסעדת "דלאל" היא מוסד בנווה צדק ובה מציעים שלל מאפים מתוקים ומלוחים, קרואסונים עם מילויים שונים, בריושים ומאפי בצק עלים, רוגלעך נהדרים ולחמי מחמצת כמו לחם שיפון עם דבש למשל. לצד כל הטוב הזה מוגש גם תפריט מגוון עם שלל אפשרויות בוקר המובססות על מוצרי הקונדיטוריה. בין המנות הפופולאריות תמצאו בייגל בריוש וגבינת boursin עם אבוקדו וביצה קשה (46 שקלים), בורקסביח המפורסם (44 שקלים) ובנדיקט רויאל קרואסון עם ביצה עלומה סלמון כבוש ותבשיל תרד בהולונדז הדרים (54 שקלים).

 

כל ישראל חברים 7 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 20:30-7:00, שישי 17:00-7:00, לא כשר

 

לחם וחברים

המאפייה הזו התחילה בכלל בתור בית קפה שכונתי ברחוב בוגרשוב בתל אביב, שאותו פתחו זוג עולים מצרפת. עם השנים התרחב בית הקפה, וסניף נוסף ומושקע במיוחד נפתח ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדובר במאפייה בסגנון פריזאי: הקירות מחופים קרמיקה לבנה, ובתצוגה מונחים לראווה מאפי פטיסרי מרהיבים ומפונפנים במיוחד. הקרואסונים ומאפי הבוקר יעלו לכם 12 שקלים; לחמי מחמצת מקמח מלא או שיפון, עם או בלי אגוזים וצימוקים, יעלו לכם 25-20 שקלים; מחיר הבגט הוא 10 שקלים; ובריוש עם פטיסייר ופירות מתומחר כאן ב-15 שקלים.

 

בוגרשוב 27 תל אביב, 03-5256611‏, ראשון-חמישי 24:00-7:00, שישי 17:00-7:00, כשר

אבן גבירול 14 תל אביב, 052-8132182, ראשון־חמישי 6:30־19:00, שישי 6:30־15:00, כשר

 

שרויטמן

המאפייה של ערן שרויטמן בשכונת נחלת יצחק בתל אביב היא גן עדן אמיתי לאוהבי הפרעצל (9 שקלים ליחידה), שאותו אפשר לקבל כמו שהוא או במילוי סלמון כבוש, גבינת שמנת ובצל ירוק (34 שקלים) ובמגוון מילויים נוספים. אגב, לא משנה באיזו וריאציה תבקשו אותו, זה כנראה יהיה הפרעצל הטוב ביותר שטעמתם בחיים.

ערן שרויטמן (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ערן שרויטמן(צילום: יח"צ)

מלבדו מציעים כאן גם לחמים כמו לחם שיפון בלישה ידנית (25 שקלים) וקרואסונים, שהם לא פחות מיצירות אומנות מדויקות (14-12 שקלים). מבחר דברי המאפה שמיוצרים מדי יום במאפייה הקטנה מצומצם אומנם, אך כל מוצר מקבל כאן את מלוא תשומת הלב מהשף-אופה-אומן, שמקדיש את חייו לבצק.

 

נחלת יצחק 30 תל אביב, 03-6917767‏, ראשון-שישי 15:30-7:00, לא כשר

 

בולנז'רי 96

מאפיית שף נוספת, הפעם של הקונדיטור והאופה המוכשר ערן שוורצברד ושל שותפתו, אוריאן אבידן. המקום צמוד למסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן.

 (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של ערן שוורצברד)
(צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של ערן שוורצברד)

כאן תמצאו את התמהיל הקבוע של מאפים, לחמים, פוקצ'ות, בגטים, מקלות לחם שעשויים מקמחים מיוחדים (בהם גם קמחים עתיקים כמו קמח קמוט מלא, למשל) וגם קרואסונים, שיש הטוענים כי הם הטובים בעיר (16-12 שקלים). מחיר הלחמים נע בין 25-20 שקלים; מאפה ייחודי המשלב בין בגט לג'בטה יעלה לכם 8 שקלים; ועל בגט צרפתי תשלמו 10 שקלים.

 

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-9620245, ראשון-חמישי 20:00-7:30, שישי 14:00-7:30, לא כשר

 

לה מולאן

במאפייה הקטנטנה שלו, שהוקמה לפני כמעט עשור, הוביל האופה מוטי חיימוביץ' מהפכה שקטה, כזו שניבאה את גל מאפיות לחמי המחמצת שצצו כאן. מאז למדו שפים רבים שאין כמו אפייה, ואם כבר להתמסר לאפייה - אז אין כמו מאפייה שכונתית, קטנה וצנועה, בדיוק כמו מאפיית "לה מולאן".

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ב"לה מולאן" תמצאו מאפי בוקר, לחמים ובגטים, שהם הכי קרובים בטעמם ובמראם לבגט הפריזאי המקורי. בנוסף להם אופים כאן לחמי שאור קלאסיים בעלי טעמים חזקים של מחמצת, ומוגשים כריכים מינימליסטיים, שנחשבים בעיני רבים לטובים בעיר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מחיר הבגט המפורסם של "לה מולאן" הוא 14 שקלים, קרואסון שקדים אימתני יעלה לכם כאן 14 שקלים גם כן; ועל עוגת גבינה אפויה תשלמו 49 שקלים.

 

בוגרשוב 72 תל אביב, 077-5311110, ראשון-חמישי 21:00-7:30, שישי 17:00-7:30, לא כשר

 

זומר

בדלפק התצוגה של המאפייה המעולה יש לחמים מיוחדים עם כוסברה או עם תאנים (26-19 שקלים); פחזניות גוז'ייר מלוחות ממולאות בגבינה (3 שקלים ליחידה), פיצה (10 שקלים) ושלל מאפים. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

גם מבחר הכריכים היצירתיים שמציעים במקום מרשים מאוד - ואף כולל מגוון אפשרויות טבעוניות. אגב, גולת הכותרת במקום היא לחם 100% כוסמין (25 שקלים) ומאפה פיננסייר שוקולד וגנאש שוקולד (3 שקלים ליחידה).

מאפיית זומר (צילום: קורל קלרה לוי)
(צילום: קורל קלרה לוי)

פרישמן 39 תל אביב, 03-5233396, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה

 

ויז'ניץ

המקום הבא הוא לא באמת מאפייה, אלא יותר בית חרושת עצום ממדים שכבר קרוב ל-70 שנה מספק לכל בני ברק את החלות והלחמים הכי מפוארים בעיר.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בימי חמישי בלילה המקום הומה אדם, ומהמאפייה יוצא זרם בלתי פוסק של חלות מרהיבות בגודלן שמפיצות ריח ניחוח לכל עבר (מחיר חלה - 12 שקלים).

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שמשון הגיבור 7 בני ברק, 03-5740495, ראשון-חמישי 23:00-6:00, שישי 16:00-6:00, כשר למהדרין

 

המאפייה הבוכרית

במאפייה המשפחתית הזו אופים "ליפושקה" - לחם בוכרי עגול, קריספי, מבריק מבחוץ ואוורירי מבפנים. אגב, לא רק הלחם ייחודי כאן; גם התנור שבו הוא נאפה הוא שוס: מדובר בחדר שהאפייה בו נעשית באמצעות הצמדת עשרות כיכרות לקיר בכל נגלה.

 

מלבד הלחם העגול יש במקום גם "נוניטקי", שהוא לחם קשה ומחורר כמו מצה, וגוז'גיז'ה - מאפים ממולאים בדלעת או בכבש ובצל. מחיר ליפושקה אחת הוא 7 שקלים, מחיר מאפה ממולא אחד הוא 8 שקלים.

 

חנוך 52 שוק התקווה תל אביב, 03-6875020, ראשון-חמישי 18:00-7:00, חמישי 23:00-כניסת שבת, כשר

 

בייקרי

מאפיית כל המאפיות, המונה חמישה סניפים ושייכת לקבוצת R2M ("בראסרי", "דליקטסן", "קופי בר"), שבה מציעים את כל מה שטוב באפייה וקצת מעבר לכך. יש במקום באופן קבוע עוגות בכל הגדלים והצורות, מאפים אישיים, קינוחים כמו רייס פודינג, עוגת מוס קפה, פריזייה תות, עוגת פולנטה לימון עם קרם פרש וצנוברים וכמובן - עוגת הגבינה של "קופי בר" (מחיר כל העוגות נע בין 140-92 שקלים). אל תצאו בלי שקית עם אחד מלחמי המחמצת (מחיר 29-19 שקלים).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בכל הסניפים ישנם מקררים עמוסים בקופסאות עם מנות מוכנות לאכילה כמו מוזלי, סלטים וכריכים מהאיכותיים בעיר.

בסניפי "בייקרי"

 

לחמים

מאפיית "לחמים" נוסדה לפני עשור, והיא נחשבת לחלוצה במאפיות הבוטיק בארץ. כיום היא מונה שישה סניפים בתל אביב ושלושה סניפים בניו יורק.

אורי שפט, הבעלים של מאפיית "לחמים" (צילום: דור מלכה) (צילום: דור מלכה)
אורי שפט, הבעלים של מאפיית "לחמים"(צילום: דור מלכה)

באימפריית המאפים הזו מציעים מגוון כריכים וסוגי קפה. מבחר הלחמים כולל 20 סוגים, ומחירם נע בין 35-17 שקלים. מלבד הלחם יש כאן גם מבחר של חלות, לחמניות, פוקצ'ות ומאפים מלוחים ומתוקים, וגם מבחר "מקלות לחם", שעליהם תמיד יש מבצעים והם נחטפים במהרה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    

 (  )
  

מלכה כהן

מאפייה ומעדניית בוטיק שנפתחה בעמק המעיינות שליד קיבוץ גשר, צמוד למסעדת "רוטנברג". במאפייה הזו בני הזוג והבעלים של המסעדה הסמוכה - הילה רונן סהר ויזהר סהר - מפיחים רוח חיים במתכונים שליוו את תור הזהב הקיבוצי של תקופת קום המדינה.

 

הם עושים זאת באמצעות כבושים מיוחדים, רטבים נוסטלגיים, מעדנים ומגוון מאפים, ולשם כך משתמשים בתוצרת הטרייה שגדלה בחלקות החקלאיות שלהם.

מאפיות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

מבחר המאפים כאן כולל בקלאווה, בסבוסה, עטאיף, כנאפה, עוגת "מינקה" (על פי מתכון מקיבוץ אפיקים הסמוך), נקניק שוקולד וביסקוויטים, קרואסון זעתר וגבינת עיזים, מאפה "מוזנא" המשלב עשבי תיבול מהגינה העונתית, מבחר קישים וגם לחמים כמו לחם זעתר, לחם טחינה ללא גלוטן ומקלות לחם עם תבלינים.

מאפיות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בנוסף לזה מציעים כאן "חלה של מלכה", הנאפית על פי המתכון המסורתי של חלת השבת הקיבוצית, לחם סודה ועוד. לחמי המחמצת כאן מתומחרים ב-25 שקלים, חלה רגילה תעלה לכם 25 שקלים וחלת מרציפן - 30 שקלים. על בייגלה תשלמו 10 שקלים, על עוגות 38-30 שקלים; ומאפה קראנץ מלוח יעלה לכם 30 שקלים.

מאפיות (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, חמישי 20:00-12:00, שישי 15:00-10:00, כשר

 

לחם ועוגה

"לחם ועוגה" היא מאפייה השייכת לשני אחים, גל ואביתר לוי, שלמדו את מלאכת האפייה באופן עצמאי ותוך כדי ניסוי וטעייה. תמצאו כאן בין היתר לחמי מחמצת מקמחים מלאים בלבד שאין בהם טיפת שמן, שמרים או סוכר (15.5-12 שקלים לכיכר לחם). אגב, לחם כוסמין עולה במקום רק 24 שקלים, וזאת מתוך אג'נדה שלפיה לכולנו מגיע לאכול לחם איכותי.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מציעים כאן גם מאפים, עוגות ועוגיות, אבל את המאפים המיוחדים באמת תמצאו דווקא בתפריט לשבת, המבוסס על הלחם והמאפים הטורקיים של בית הקפה הסמוך למאפייה. בימי שישי מציעים תפריט מורחב עם מנות משתנות, בהן פיתה טורקית מבצק שמרים המוגשת עם תוספות מהמטבח הטורקי - ג׳יג׳יק ואג׳דה וגם כריך טוניסאי עם הריסה, בורי קונפי ולימון כבוש (39 שקלים).

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רחוב הזית קיבוץ מורן, 04-6988992‏, שני-חמישי 16:30-8:30, שישי 13:00-8:30, כשר

 

מאפיית תשבי

במתחם של יקב תשבי פועלת מאפיית בוטיק, שבה יובל אלחדף עושה ניסים ונפלאות בתנור אבן לבנה טבעי המוסק בעץ ומפיץ ריח ניחוח שקשה להתעלם ממנו. ואכן, מדי יום שישי משתרך כאן תור ארוך במיוחד, שמתחיל במאפייה עצמה ומסתיים בכניסה למתחם.

 (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

הלחמים, הבייגלה, הבגטים והלחמניות נאפים מקמחי חיטה, שיפון וכוסמין, ויש גם עוגות ועוגיות. לחם סילאן-אגוזים יעלה לכם 23 שקלים, על לחם כפרי צרפתי תשלמו 25 שקלים, ולחם כוסמין מלא מתומחר ב-22 שקלים.

 (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

מתחם תשבי כביש 652 בין בנימינה לזכרון יעקב, 04-6288195, ראשון-חמישי 15:30-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

פת שטינבך

מאפיית לחמי מחמצת חדשה שנפתחה בעיר התחתית בחיפה על ידי עופר שטינבך. במשך שנתיים אפה עופר לחמים במטבחו הביתי וסיפק אותם ללקוחות במשלוח עד הבית - ואז החליט להפוך את התחביב למקצוע.

 

שטינבך הוא נצר למשפחת פת, משפחה של אופים שעלתה לארץ ב-1922 - והקימה מאפייה גדולה שפעלה בחיפה עד אמצע שנות ה-50. כיום הוא ממשיך את דרכה של המשפחה ואופה לחם ממחמצת טבעית ללא תוספת שמרים, מקמחי חיטה, כוסמין ושיפון. התוספות היחידות הנלוות לקמח הן מלח ים אטלנטי ומים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מבחר הלחמים שתמצאו כאן כולל 30 סוגים, בהם "לחם טוטם" ,שנאפה בתבניות מיוחדות המיובאות מגרמניה ובשיטה שמאפשרת לייצר לחם ללא הקרום הקריספי; "לחם שומשומון"; "לחם הודנא" שחור לבן עם טחינה; לחם "חריף מטריף", לחם זיתים ועוד. מלבד הלחם יש מוצרי אפייה נוספים כמו "מקלות הכוסמין של חני" (18 שקלים), בייגל מחמצת (8 שקלים) ולחם 100% כוסמין. כל הלחמים מגיעים במשקל של כ-750 גרם ומחירם נע בין 28-18 שקלים.

 

דרך יפו 28 חיפה, 054-7901078‏, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

בורקין

את המאפייה של ערן בורקין, שהתחיל את הקריירה שלו בכלל בתור טבח לפני למעלה מ-20 שנה, יהיה לכם קשה למצוא אלא אם כן אתם יודעים בדיוק היכן היא ממוקמת (נגלה לכם: באזור התעשייה של בנימינה). השלט היחיד שמפנה למקום הוא של חברת הקפה שמגישים שם, אבל אם כבר הצלחתם להגיע לכאן - יתגלה לפניכם גן עדן של פחמימות: ארונות מלאים לחמי מחמצת מכל הסוגים והמינים, מרנגים בגודל של עוגות יום הולדת, מיני פרעצלים ובגטים וויטרינה מלאה בדברים מיוחד כמו קרואסון עם רוטב בשמל, פסטו וגבינות ועוד.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חובבי הלחם ימצאו כאן כיכרות במשקל של כ-900 גרם במחיר של 24 שקלים (כמעט לכל הסוגים); 50 סוגי לחם וכחמישה סוגי בגטים (11-7 שקלים), כולל בגט כוסמין ובגט מחמצת משיפון מלא. יש גם מקרר עם ממרחים ומעדנים מפנקים שגם אותם מכינים במקום, ובתפריט בית הקפה, המבוסס על התוצרת של המאפייה, תמצאו סלטים (53-49 שקלים), טוסטים וכריכים, שקשוקות (49 שקלים), בורקס טורקי עם חצילים וגבינה המוגש כארוחה מלאה לצד תוספות כמו ביצה, עגבנייה, בצל וזיתים (54 שקלים) ושבעה סוגי פיצות אישיות (53-39 שקלים), שהן גולת הכותרת של התפריט.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אגב, בקרוב מאוד המקום עומד לעבור מהפך שעדיין לא נוכל למסור פרטים על אודותיו, רק נציין ששווה לחכות.

מאפיות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המלאכה 2 בנימינה, 04-6332228‏, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

 

  

 (  )

בית הבאגט כהן

מאפייה ותיקה שהוקמה על ידי משפחת כהן ב-1975, בדברי מאפה טוניסאיים ומציעה בגטים, פיתות, מאפים מתוקים, לחמים, בייגלה וגם מיני כעכים טוניסאיים שמגיעים בשלל וריאציות - מתוקים, מלוחים ובעלי טעם נייטרלי (מה שהופך אותם למושלמים לטבילה בכל ממרח או רוטב) או עם תוספת של אניס וקימל.

 

יש כאן גם גאלט (לחם שטוח ועגול); בולו עם צימוקים ואניס (3.5 שקלים ליחידה) ודבלה ספוגה בדבש ומי סוכר.

 

העצמאות 11 באר שבע, 08-6271497‏, ראשון-חמישי 17:00-6:00, שישי 16:00-6:00, כשר

 

לשה

המאפייה של הדס מאור במצפה רמון, מבוססת על אמונה כי ביהדות יש ללחם מהות רוחנית שנולדה בסיפור יציאת מצרים. במאפייה עובדות רק נשים שלשות את הבצק באווירה של פעם, וייצור הלחם עצמו נעשה בתהליך אפייה מסורתי, כמו של פעם.

 (צילום: עזרי קידר) (צילום: עזרי קידר)
(צילום: עזרי קידר)

בחנות שבמקום מציעים מדי יום כעשרה סוגים שונים של לחם (22 שקלים לכיכר), ביניהם לחם עם פריקה מעושנת ומאפים יוצאי דופן כמו ממולשה (18 שקלים) שממולא בתבשיל משתנה, עוגות בחושות מיוחדות במילוי פסיפלורה, לימון ופירות יער (38 שקלים), מקלחם (3 שקלים ליחידה) ויש גם חמישה סוגי חלות שונים (22-20 שקלים) ביניהן חלת ירק, חלת חמוציות וחלת כוסמין.

 

הר בוקר 8 אזור תעשיה מצפה רמון, 050-3611488, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

לחם ברויטמן

במאפיית "לחם ברויטמן" האילתית מציעים לחמי מחמצת, ועוד מיני ממרחים ורטבים שמרימים כל כל פחמימה באשר היא. מבחר הלחמים כאן כולל לחם שחור של פעם, לחם כנעני מזני חיטה קדומים שלא עברו השבחה גנטית ואפילו לחם נטול גלוטן (24 שקלים). את הקמח טוחנים במקום באבן ריחיים גדולה ומלבד הלחם יש גם בגטים, חלות ומאפים מתוקים. טווח מחירי הלחם נע 28-28-18 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אלמוגים 17 אילת, ראשון-רביעי 19:00-6:00, חמישי 19:00-7:00, שישי 14:00-6:00, כשר

 

 (  )

טלר

במאפיית "טלר" אופים מדי יום 20 סוגים שונים של לחמים במשקל ממוצע של 550 גרם לכיכר (18-15 שקלים) ועשרה סוגים שונים של לחמניות. בין מבחר הלחמים תוכלו למצוא כאן לחם שעשוי מ-100% קמח כוסמין, לחם אוכמניות ואגוזים ואת לחם הזיתים, הנחשבים ללחמי הדגל של המאפייה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מדי יום, החל מהשעה 18:45 ועד הסגירה, בשני הסניפים של "טלר" מציעים 50% הנחה על כל הלחמים ובעתיד הקרוב, המוסד הירושלמי צפוי להתרחב מעבר לעיר הבירה על מנת לפתוח סניף שלישי במרכז הארץ, מה שאומר שגם תושבי המרכז יוכלו ליהנות ממש עוד מעט מעוגת הגבינה המפורסמת של "טלר" (110 שקלים לעוגה עגולה או 18 שקלים למשולש אישי), מהמפחזניות המפורסמות וממעמול התמרים (28 שקלים לחבילה) - מוצרי הדגל של המאפייה הירושלמית שלא תמצאו דומים להם במקומות אחרים.

 

עץ חיים פינת בנאי שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-5613481, ראשון-חמישי 210:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

אגריפס 74 ירושלים, 02-6223227‏, ראשון-חמישי 20:00-6:30, שישי 14:00-6:30, כשר

 

הלחם של תומר

רשת מאפיות לחמי מחמצת בעלת חמישה סניפים, כולם בבעלותו הפרטית של תומר בלס. בכל הסניפים תמצאו מדפים עמוסים בלחמי מחמצת וגם ויטרינת פטיסרי, שולחנות קטנים למי שמתחשק לשבת במקום ולזלול כריך מושקע (28-26 שקלים), פחזנייה עם קפה טוב וגם מדפים עמוסים במוצרי מעדנייה.

 (צילום: קובי עמיאני)
(צילום: קובי עמיאני)

מלבד לחמי המחמצת (25-20 שקלים לכיכר לחם במשקל של כ-550 גרם) יש כאן מאפים ייחודיים כמו "לחם גילי", שהוא לחם ילדים המכיל ממרח תמרים, טחינה גולמית וקמח מלא; ו"לחם סטפש" שעשוי מקמח שיפון, בירה, חמוציות ופקאן, אותו תמצאו במאפייה רק בימי חמישי ושישי. מלבד הלחם מציעים כאן גם באגטים (9 שקלים) ולחמניות (5-2.5 שקלים), עוגות קראנץ' ועוגות בחושות, וקרואסונים, כשהמומלץ ביותר שלהם הוא קרואסון העיזים עם גבינת פיקורינו, פסטו ועגבניות מיובשות (23 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 
בנוסף, בכל הסניפים מציעים דיל מיוחד בשם "הפיקניק של תומר", במסגרתו אפשר לבחור ממוצרי המעדנייה, לצרף אליהם לחם ושתיה ולפתוח שולחן פיקניק בסניף ללא תוספת תשלום.

 

מרכז מודיעים סנט, 1599-505-099‏, ראשון-חמישי 19:30-8:00, שישי 14:30-8:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מודים שהתגעגענו! מאפים של מאפיית "לחמים"
צילום: ירון ברנר
מומלצים